NIEUWS

N.E.C. houdt punt over aan thuisduel met Almere City FC

datum icoon 21-10-2023
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Almere City FC. De bezoekers kwamen na een half uur spelen op voorsprong in het Goffertstadion, waarna N.E.C. de stand twintig minuten voor tijd gelijktrok. Een rode kaart voor Bart van Rooij in de 73e minuut maakte dat een punt het maximaal haalbare was voor N.E.C., dat desalniettemin op zoek bleef gaan naar de winnende treffer. 

De Nijmegenaren kwamen na een aftastende openingsfase een aantal keer dreigend op de helft van Almere, maar grote kansen bleven uit voor de ploeg van Rogier Meijer. De oefenmeester kon geen beroep doen op Philippe Sandler, die ontbrak vanwege lichte klachten. Toen N.E.C. serieuzer begon aan te dringen was het juist het Almere van trainer Alex Pastoor dat toesloeg. Uit een afdraaidende vrije trap van Peer Koopmeiners vanaf de zijkant van het veld kopte Yann Kitala de bezoekers op voorsprong. Doordat zijn inzet licht werd getoucheerd door Mathias Ross, de vervanger van Sandler, was Robin Roefs kansloos. 

Rentree

Na de voorsprong van de bezoekers had N.E.C. even weinig in de melk te brokkelen. Toen na de rust Elayis Tavsan na twee maanden blessureleed zijn rentree maakte, kwam de ploeg meer en meer op het vijandelijke speelveldgedeelte. Dat leverde kansen op voor onder andere Tavsan zelf, Bram Nuytinck en Magnus Mattsson. Het was de Mattsson die N.E.C. 20 minuten voor tijd langszij schoot. Een lange bal richting het zestienmetergebied van Almere belandde via een een-tweetje door de lucht tussen Bas Dost en Koki Ogawa voor de voeten van de Deense middenvelder. Mattsson bleef koel oog-in-oog met Almere-doelman Bakker en maakte alweer zijn vijfde treffer van het seizoen. 

Debutant

Het publiek in het uitverkochte Goffertstadion zette na de gelijkmaker flink aan, maar zag snel na de gelijkmaker N.E.C. een nieuwe domper incasseren. Van Rooij kreeg met een ongelukkige overtreding zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest gaan douchen van scheidsrechter Danny Makkelie. Ondanks de ondertalsituatie bleef N.E.C. voorzichtig jagen op de winnende goal. Meijer wijzigde zijn ploeg op twee plekken en gunde rechtsachter D'Leanu Arts zijn debuut voor N.E.C. 1, maar echte kansen bleven uit voor zijn ploeg. Roefs behoedde N.E.C. in de blessuretijd nog voor een nederlaag, door een kopbal van oud-N.E.C.-middenvelder Lance Duijvestijn uit de hoek te tikken. 

Daarmee speelt N.E.C. voor de tweede keer op rij met 1-1 gelijk. De Nijmegenaren hikken nog altijd tegen de middenmoot aan, maar slagen er niet in zich daar echt te nestelen. Zondag krijgt de Nijmeegse driekleur daar een nieuwe kans voor: dan gaat de ploeg van Meijer op bezoek bij AZ Alkmaar. 

Scoreverloop

35' 0-1 Kitala
69' 1-1 Mattsson

Rood: 73' Van Rooij

Opstelling N.E.C.: Roefs; Van Rooij, Ross, Nuytinck, Verdonk (75’ Baas); Schöne (66’ Ogawa), Mattsson, Proper; González (57’ Tavsan), Dost, Hansen (75’ Arts)