NIEUWS

N.E.C. wint vierde wedstrijd op rij

datum icoon 12-03-2021
readtime icoon 4 min leestijd

N.E.C. heeft de thuiswedstrijd tegen de jongelingen van PSV met 2-0 gewonnen. In de eerste helft had de ploeg van Rogier Meijer vooral veel balbezit maar kwam het niet tot een doelpunt. Na ongeveer een uur spelen brak N.E.C. de ban. Javier Vet was als de kippen bij een rebound en scoorde zijn vierde doelpunt in de laatste vier wedstrijden: 1-0. Janga zorgde tien minuten later met een kopbal uit een corner van Bruijn voor de tweede treffer.

Trainer/coach Rogier Meijer koos voor zijn inmiddels vertrouwde 5-3-2 systeem tegen Jong PSV. Dat betekende dat Mattijs Branderhorst het Nijmeegse doel verdedigde. Voor hem vormden Barreto, Odenthal en captain van Eijden het centrum van de defensie van de Rood-Groen-Zwarten. De flanken werden bestreken door het bekende duo van Rooij en El Karouani. Het middenveld werd gevormd door Proper, Vet en Bruijn. Tenslotte moesten Janga en Tavsan voor het aanvallende vuurwerk zorgen in de eigen Goffert.

Het eerste gevaar was voor N.E.C. Linksback El Karouani kreeg alle tijd op de linkervleugel en legde de bal voor het doel. Hij deed dit met verve en de bal kwam terecht op het hoofd van Vet, die echter jammerlijk de lat toucheerde. Tien minuten later kwam de bal in een kluts uit een inworp van El Karouani uiteindelijk terecht bij Jordy Bruijn. De middenvelder haalde uit maar deed dit te wild, waardoor de bal over het doel van doelwachter Müller vloog. Een paar minuten voor rust kwam Tavsan met een actie knap door de verdediging van Jong PSV. De vleugelspeler haalde uit, maar de poging strandde via een PSV-been. De eerste helft typeerde zich door veel balbezit voor N.E.C. De ploeg had het echter moeilijk om openingen te vinden en dit balbezit om te zetten in grote kansen.

De tweede helft begon met een kans voor Javier Vet. De middenvelder werd de diepte ingestuurd en kwam tot een schot. Hij kon de bal echter niet genoeg hoogte meegeven, waardoor keeper Müller de bal eenvoudig kon vangen. Jong PSV kreeg hun grootste kans tot dan toe uit een corner. Martins kopte rakelings naast het Nijmeegse doel. Na Tien minuten in de tweede helft volgde de grootste kans voor N.E.C. Een voorzet van Bart van Rooij schoot door en kwam terecht bij El Karouani. De linksachter kon echter Müller niet verschalken. Vijf minuten later kon Tavsan weer uithalen, maar hij mikte naast het Eindhovense doel.

Na een uur leek N.E.C. eindelijk de ban te breken na een mooie actie en dito voorzet van Bruijn richting Vet. De middenvelder schoot echter net over. Een half minuutje later was het alsnog Javier Vet die scoorde. De middenvelder bleek attent nadat Müller een schot van Bruijn nog wel wist te keren: 1-0. Tien minuten later leek El Karouani voor een verdubbeling van de voorsprong te zorgen, maar de linksback schoot na een uitstekende voorzet van Van Rooij naast. Rangelo Janga deed dit een minuut later echter wel. Een corner van Jordy Bruijn viel perfect op het hoofd van de Curaçaoër: 2-0. N.E.C. leek deze stand prima te vinden en zocht weinig de aanval, waar Jong PSV onmachtig leek iets terug te doen. Zo bleef de 2-0 op het scorebord staan en wonnen de Nijmegenaren hun vierde wedstrijd op rij. Met deze overwinning komt N.E.C. op 53 punten en houdt het druk op de ploegen boven ze.