Cissoko eist heldenrol op in duel met Go Ahead Eagles

Voorbeschouwing N.E.C. - Go Ahead Eagles

In de strijd om de achtste plaats (en dus een plekje in de play-offs om Europees voetbal) staat vanmiddag een wedstrijd tegen directe concurrent Go Ahead Eagles op het programma. De Deventenaren staan op dit moment met 36 punten op de negende plaats, N.E.C. staat met één punt minder twee plekjes lager.

De laatste weken lijkt er een vloek te rusten op de achtste plaats. FC Groningen had lang de beste papieren, maar verloor nu - na de wedstrijd van gisteravond - al vijf wedstrijden op rij. SC Heerenveen leek de play-offpositie vorige week over te nemen, maar speelde in de slotfase gelijk tegen SC Cambuur en ook Go Ahead Eagles heeft al weken moeite met het vergaren van punten. Vorige week ging de ploeg van trainer Kees van Wonderen in eigen huis met 1-2 ten onder tegen Vitesse. Een week eerder was Fortuna Sittard met 1-0 te sterk.

Het zorgt er allemaal voor dat het verschil tussen de nummer 8 (Groningen) en nummer 13 (SC Cambuur) slechts twee punten bedraagt en er dus nog heel wat clubs zijn die aanspraak maken op een plek in de play-offs. N.E.C. zou een aardige stap in die richting zetten bij winst op Go Ahead Eagles, al zijn thuisoverwinningen dit seizoen vooralsnog zeldzaam. Wat de burger moed geeft is het feit dat N.E.C. de uitwedstrijd tegen de Eagles dit seizoen al met 0-2 wist te winnen. Elayis Tavsan en Jordy Bruijn zorgden er al in de eerste helft voor dat de punten in december mee naar Nijmegen gingen.

Ook aan de scheidsrechter van vanmiddag (Ingmar Oostrom) bewaart N.E.C. goede herinneringen. De leidsman floot dit seizoen één wedstrijd van de Nijmegenaren en dat was uitgerekend de laatste thuisoverwinning van het seizoen: de 3-0 tegen FC Groningen.

De laatste keer dat N.E.C. in eigen huis wist te winnen van Go Ahead Eagles was in 2020. Javier Vet en Rangelo Jango zorgden voor een 2-0 voorsprong. Voor de Eagles wist Luuk Brouwers nog de 2-1 aan te tekenen, maar verder dan dat kwamen de Deventenaren niet meer.

Vorige week ging N.E.C. met 1-0 ten onder in Utrecht, ondanks de fantastische steun van 1200 meegereisde supporters. Laten we hopen dat we met eenzelfde steun vanmiddag de punten in Nijmegen houden! De aftrap is om 12.15 uur en de wedstrijd is in zijn geheel te zien op ESPN 3.

Door Teun van Thiel

90' De wedstrijd is afgelopen
90' GOAL: Ibrahim Cissoko maakt de 1-0 (Assist door Mikkel Duelund)
89' Inigo Cordoba wordt gewisseld voor Jacob Mulenga
87' Gele kaart Luuk Brouwers
83' Jay Idzes wordt gewisseld voor Justin Bakker
83' Ragnar Oratmangoen wordt gewisseld voor Martijn Berden
81' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Ibrahim Cissoko
81' Jordy Bruijn wordt gewisseld voor Mikkel Duelund
69' Isac Lindberg wordt gewisseld voor Marc Cardona
69' Mats Deijl wordt gewisseld voor Ogechika Heil
69' Gele kaart Jordy Bruijn
66' Dirk Proper wordt gewisseld voor Javier Vet
46' De tweede helft is begonnen
45' Rust
40' Gele kaart Mats Deijl
40' Gele kaart Souffian El Karouani
1' AFTRAP: De wedstrijd is begonnen

Opstelling N.E.C.

1 Mattijs Branderhorst (K)
4 Iván Márquez
5 Rodrigo Guth
6 Jordy Bruijn '81
7 Elayis Tavsan '81
9 Ali Akman
10 Jonathan Okita
16 Souffian El Karouani
20 Lasse Schöne
28 Bart van Rooij
71 Dirk Proper '66

Wisselspelers

27 Danny Vukovic (K)
31 Robin Roefs (K)
2 Ilias Bronkhorst
3 Rens van Eijden
14 Mikkel Duelund '81
15 Javier Vet '66
18 Mathias de Wolf
22 Joep van der Sluijs
24 Calvin Verdonk
26 Cas Odenthal
32 Ibrahim Cissoko '81

Opstelling Go Ahead Eagles

23 Andries Noppert (K)
2 Boyd Lucassen
3 Gerrit Nauber
5 Bas Kuipers
6 Jay Idzes '83
8 Luuk Brouwers
9 Isac Lindberg '69
10 Phillipe Rommens
11 Ragnar Oratmangoen '83
20 Mats Deijl '69
21 Inigo Cordoba '89

Wisselspelers

33 Nick Hengelman (K)
7 Martijn Berden '83
14 Turan Tuzlacik
19 Ogechika Heil '69
26 Justin Bakker '83
27 Jacob Mulenga '89
28 Aventis Aventisian
29 Marc Cardona '69
Cissoko eist heldenrol op in duel met Go Ahead Eagles

N.E.C. heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om het laatste play-off ticket. De ploeg van Rogier Meijer won in de absolute slotfase met 1-0 door een doelpunt van invaller Ibrahim Cissoko.

N.E.C. schoot uit de startblokken en was na twee minuten al dichtbij een goal. Jonathan Okita legde de bal goed terug na een voorzet van Jordy Bruijn, Rodrigo Guth wist hierna echter niet Eagles-goalie Noppert te verschalken en zag zijn inzet tot corner gepromoveerd worden. De Braziliaan was tien minuten later bijna trefzeker aan de andere kant van het veld. Hij kopte een ingooi van Go Ahead Eagles ongelukkig op eigen doel. Gelukkig voor de Nijmegenaren kon rots in de branding Mattijs Branderhorst met een snelle reflex nog een tegentreffer voorkomen. N.E.C. bleef in het verdere verloop van de eerste helft de gevaarlijkste ploeg en creëerde via Jonathan Okita, Dirk Proper en Ali Akman mogelijkheden op de openingstreffer. Het vizier stond echter nog niet op scherp bij de mannen. Zo zochten de beide ploegen met de brilstand nog op het scorebord de kleedkamers op.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de voeten van Elayis Tavsan. De rechtsbuiten dribbelde langs zijn tegenstander en probeerde met een sluw lobje Noppert te verslaan, de boomlange doelman kon de bal nog net over de lat tikken. De tweede helft werd gekenmerkt door weinig mogelijkheden en slordig spel van beide ploegen. Lang leek dit te leiden naar een bloedeloze remise. Het slotoffensief van N.E.C. zorgde echter dat dit niet gebeurde. Mikkel Duelund kreeg de bal op de achterlijn en hield goed het overzicht. Hij legde de bal voor Ibrahim Cissoko klaar, die wel raad wist met het lege doel: 1-0. Zo kreeg het publiek in de Goffert de overwinning waar het al even naar snakte en creëerde N.E.C. een goede uitgangspositie voor zichzelf in de strijd om plek acht.