N.E.C. bekert verder na gure avond in Almere

Voorbeschouwing Almere City FC – N.E.C.

In de tweede ronde van het toernooi om de KNVB Beker neemt N.E.C. het vanavond om 20.00 uur in Almere op tegen Almere City FC. De ploeg van voormalig N.E.C-trainer Alex Pastoor staat vijfde in de Keuken Kampioen Divisie en doet dus volop mee om de strijd om een plek in de play-offs.

De Flevolanders rekenden in de eerste ronde van het bekertoernooi af met TOP Oss. In Almere werd het 2-0, door doelpunten van Thomas Poll en Lance Duijvestijn, ook al iemand met een verleden bij N.E.C. Afgelopen weekend verloor Almere City met 3-2 van PEC Zwolle, een wedstrijd waarin in de persoon van Anthony Limbombe nóg een oud-N.E.C’er (zij het als invaller) de kleuren van City verdedigde.

Aan de laatste officiële ontmoeting met Almere City FC bewaart N.E.C. goede herinneringen. In de play-offs van het seizoen 2020–2021 won N.E.C. in Almere namelijk met 0-4. Uiteindelijk bleek dat een opmaat naar een fraaie serie overwinningen én promotie naar de Eredivisie. 

Toch is het niet alleen hosanna als we kijken naar de in het verleden behaalde resultaten tegen de Almeerders. De laatste drie keer dat N.E.C. in competitieverband afreisde naar het Yanmar Stadion keerde de ploeg namelijk met lege handen terug naar Nijmegen (2-0, 1-0 en 3-2). Sterker nog, ook de laatste twee competitie-ontmoetingen in Nijmegen gingen verloren (0-1 en 2-3).

Opvallend genoeg is het voor Almere City FC vanavond de allereerste keer dat de club ná de winterstop een bekerwedstrijd speelt. In alle eerdere edities van het toernooi ging de ploeg al voor de winterpauze ten onder. N.E.C. overwinterde afgelopen seizoen nog. In de achtste finale werd toen nog gewonnen bij FC Groningen (1-2, doelpunten van Calvin Verdonk en Mikkel Duelund), maar drie weken later bleek Go Ahead Eagles in de kwartfinale een te groot struikelblok. In de Goffert ging N.E.C. toen met 0-2 onderuit.

N.E.C. pakte afgelopen zondag een punt tegen Ajax en hoewel het spel heus niet geweldig was, zal dat toch zorgen voor vertrouwen in de Nijmeegse equipe. Wel zal de beginopstelling er vanavond iets anders uitzien dan zondag het geval was. Zo zal het doel verdedigd worden door Mattijs Branderhorst en wordt centraal achterin Philippe Sandler waarschijnlijk afgelost door Joris Kramer.

N.E.C. wordt vanavond gesteund door een vol uitvak. Vierhonderd supporters reizen de ploeg achterna en zij zijn ook meteen de enigen die de wedstrijd rechtstreeks zullen zien, op ESPN is het treffen met Almere City vanavond namelijk niet te zien. Ook zal in Almere geen VAR aanwezig zijn en dus zal scheidsrechter Alex Bos het alleen met zijn assistenten Koopman en Van Deursen moeten doen.

Door Teun van Thiel

90' De wedstrijd is afgelopen
81' GOAL: Anthony Musaba maakt de 0-4 (Assist door Souffian El Karouani)
77' Théo Barbet wordt gewisseld voor Jordy Rullens
76' Bart van Rooij wordt gewisseld voor Terry Lartey Sanniez
76' Lasse Schöne wordt gewisseld voor Calvin Verdonk
66' Álvaro Peña wordt gewisseld voor Layee Kromah
66' Ilias Alhaft wordt gewisseld voor Jochem Ritmeester van de Kamp
66' Jeredy Hilterman wordt gewisseld voor Maarten Pouwels
66' Pedro Marques wordt gewisseld voor Nany Landry Dimata
66' Oussama Tannane wordt gewisseld voor Mikkel Duelund
63' GOAL: Pedro Marques maakt de 0-3 (Assist door Souffian El Karouani)
61' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Anthony Musaba
46' Anthony Limbombe wordt gewisseld voor Manel Royo
46' De tweede helft is begonnen
45' Rust
43' GOAL: Elayis Tavsan maakt de 0-2 (Assist door Oussama Tannane)
34' Gele kaart Ilias Alhaft
5' GOAL: Oussama Tannane maakt de 0-1
1' AFTRAP: De wedstrijd is begonnen

Opstelling Almere City FC

1 Nordin Bakker (K)
4 Damian van Bruggen
5 Thomas Poll
7 Anthony Limbombe '46
9 Jeredy Hilterman '66
11 Ilias Alhaft '66
14 José Pascual
18 Álvaro Peña '66
20 Hamdi Akujobi
22 Théo Barbet '77
28 Stije Resink

Wisselspelers

26 Stijn Keller (K)
40 Agil Etemadi (K)
3 Joey Jacobs
6 Tim Receveur
19 Maarten Pouwels '66
23 Manel Royo '46
35 Jordy Rullens '77
36 Marcelencio Esajas
37 Layee Kromah '66
38 Jaden Pinas
39 Jochem Ritmeester van de Kamp '66
46 Niciano Grootfaam

Opstelling N.E.C.

1 Mattijs Branderhorst (K)
4 Iván Márquez
5 Joris Kramer
7 Elayis Tavsan '61
9 Pedro Marques '66
14 Oussama Tannane '66
16 Souffian El Karouani
20 Lasse Schöne '76
21 Ibrahim Cissoko
28 Bart van Rooij '76
71 Dirk Proper

Wisselspelers

22 Jasper Cillessen (K)
31 Rijk Janse (K)
2 Ilias Bronkhorst
10 Mikkel Duelund '66
19 Nany Landry Dimata '66
24 Calvin Verdonk '76
29 Kas de Wit
34 Terry Lartey Sanniez '76
77 Anthony Musaba '61
N.E.C. bekert verder na gure avond in Almere

N.E.C. heeft vanavond met 0-4 gewonnen op bezoek bij Almere City FC. De Nijmeegse doelpunten kwamen op naam van Oussama Tannane, Elayis Tavsan, Pedro Marques en Anthony Musaba.

Beide ploegen startten voortvarend aan de wedstrijd, met kansen over en weer. Het eerste doelgevaar werd genoteerd voor de gastheren. Hilterman ontsnapte aan de Nijmeegse aandacht, maar Branderhorst liet direct weten op zijn post te zijn. Enkele minuten later mocht de Nijmegen Eendracht Combinatie juichen. Een vrije trap werd van grote afstand tot doelpunt verwerkt door Tannane. De aanvallende middenvelder twijfelde niet en joeg de bal in één keer hard in de verre hoek. Daarmee was de Nijmeegse honger nog niet gestild, want nog in het eerst bedrijf verdubbelden de bezoekers de marge. Na een uitstekend uitgespeelde aanval was Tavsan het eindstation en rondde, oog in oog met doelman Bakker, koelbloedig af: 0-2.

Na de onderbreking hield N.E.C. de touwtjes in handen en breidde het de voorsprong verder uit. Op het uur spelen mocht Pedro Marques aanleggen voor zijn doelpunt. De spits ontving de bal op een presenteerblaadje van Souffian El Karouani. Niet lang na de derde Nijmeegse treffer wisselde trainer Rogier Meijer meermaals, waarbij onder meer Anthony Musaba het veld betrad. De rappe aanvaller tekende voor het vierde doelpunt door de bal rustig in de hoek te schieten en Bakker kansloos te laten.

Er werd verder niet meer gescoord en dus gaat N.E.C. door in het bekertoernooi!