N.E.C. doet wat het moet doen in Capelle aan den IJssel en bekert verder

Voorbeschouwing v.v. Capelle - N.E.C. 

Na de even knappe als welkome uit-overwinning bij FC Twente, staat voor vanavond een wedstrijd van een heel ander kaliber op het programma. In de strijd om de KNVB Beker neemt N.E.C. het om 20.00 uur namelijk op tegen de amateurs van V.V. Capelle. De Zuid-Hollanders spelen in de Hoofdklasse A (zaterdag) en doen het daar dit seizoen verdienstelijk, met momenteel een derde plaats op de ranglijst.

Voor N.E.C. geldt uiteraard dat vanavond alleen de winst telt, voor de gastheren uit Capelle a/d IJssel zal het ook gaan om de kans zich te kunnen meten met een Erediviseploeg. Van onderschatting zal evenwel geen sprake zijn, gaf Rogier Meijer deze week al aan. Wel wordt verwacht dat de trainer enkele spelers in zijn selectie rust zal gunnen, aangezien komende zondag ook FC Groningen alweer wacht. Zo zullen Lasse Schöne en Edgar Barreto, die tegen FC Twente allebei de negentig minuten volmaakten, op Sportpark 't Slot op de bank plaatsnemen. Ze zullen daar in ieder geval gezelschap krijgen van de zondag nog uitblinkende Mattijs Branderhorst, waardoor tweede doelman Danny Vukovic het vanavond onder de lat mag laten zien. 

In de selectie van V.V. Capelle komen we met Sander Fischer en Jeffrey Rijsdijk in ieder geval twee namen tegen die eerder in het profvoetbal actief waren. Verdediger Sander Fischer speelde afgelopen seizoen nog voor Excelsior en kwam eerder onder andere uit voor Sparta, Go Ahead Eagles en Emmen. Jeffrey Rijsdijk speelde in een iets verder verleden bij o.a. Almere City, Go Ahead Eagles en Dordrecht. Voor hij afgelopen zomer de overstap naar Capelle maakte, kwam hij drie seizoenen uit voor Kozakken Boys. 

We zeggen het niet vaak, maar vandaag is N.E.C. het uiteraard aan haar stand verplicht om met een overwinning op zak weer terug naar Nijmegen te reizen. Allemaal heel blijven, 'gewoon' winnen en daarna de focus weer op de competitie, zo luidt het ideale scenario voor Rogier Meijer en zijn team. Laten we hopen dat dit script vanavond inderdaad gevolgd gaat worden...

Door Teun van Thiel 

82' Dirk Proper wordt gewisseld voor Souffian El Karouani
74' Joshua Kassels wordt gewisseld voor Eric Jansen
74' Olaf van der Sande wordt gewisseld voor Marvin van der Made
74' Wesley Pollemans wordt gewisseld voor Jelle Pollemans
74' Rutger de Bos wordt gewisseld voor Floris de Blok
70' Gele kaart Sander Fischer
66' Jordy Bruijn wordt gewisseld voor Thomas Beekman
63' GOAL: Ole Romeny maakt de 0-3 (Assist door Dirk Proper)
61' Jeffrey Rijsdijk wordt gewisseld voor Ismail Yildrim
58' Gele kaart Lars Bosscha
58' Iván Márquez wordt gewisseld voor Cas Odenthal
58' Ali Akman wordt gewisseld voor Ole Romeny
46' De tweede helft is begonnen
45' Rust
41' GOAL: Elayis Tavsan maakt de 0-2 (Assist door Ilias Bronkhorst)
4' GOAL: Elayis Tavsan maakt de 0-1
1' AFTRAP: De wedstrijd is begonnen

Opstelling v.v. Capelle

1 Marc van Splunter (K)
2 Marciano Pape
3 Sander Fischer
4 Wesley Pollemans '74
5 Bram Van Eijk
6 Rutger de Bos '74
8 Lars Bosscha
9 Olaf van der Sande '74
14 Joshua Kassels '74
16 Jeffrey Rijsdijk '61
17 Marlon Slabbekoorn

Wisselspelers

22 José Fortes Almeida dos Reis (K)
7 Joseph Goncalves
10 Tommy Jasinta
11 Ismail Yildrim '61
15 Eric Jansen '74
18 Enrico Elderhorst
19 Marvin van der Made '74
20 Veron Knol
23 Floris de Blok '74
24 Jelle Pollemans '74

Opstelling N.E.C

27 Danny Vukovic (K)
2 Ilias Bronkhorst
4 Iván Márquez '58
5 Rodrigo Guth
6 Jordy Bruijn '66
7 Elayis Tavsan
9 Ali Akman '58
15 Javier Vet
24 Calvin Verdonk
71 Dirk Proper '82

Wisselspelers

1 Mattijs Branderhorst (K)
31 Robin Roefs (K)
8 Édgar Barreto
16 Souffian El Karouani '82
17 Ole Romeny '58
20 Lasse Schöne
23 Thomas Beekman '66
26 Cas Odenthal '58
28 Bart van Rooij
N.E.C. doet wat het moet doen in Capelle aan den IJssel en bekert verder

N.E.C. heeft de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. De formatie van trainer Rogier Meijer won op bezoek bij hoofdklasser v.v. Capelle zonder zich bovenmatig in te spannen: 0-3.

Voor spelers, staf, bestuur en fans van Capelle was de ontmoeting met de Eredivisionist uit Nijmegen duidelijk de wedstrijd van het jaar, gezien de bijzondere sfeer op 'sportpark Het Slot' en de vele vuurwerkpijlen die voorafgaand aan de aftrap de lucht in werden geschoten. Hoe zuur voor al die aanwezigen, maar hoe fijn voor N.E.C. was het dat de bal na vier minuten al achter de doelman van de groenhemden lag. Elayis Tavsan profiteerde van matig uitverdedigen door de Capelle-defensie en prikte de bal met links laag in de korte hoek (0-1), waardoor de Nijmegenaren de gewenste vroege voorsprong al snel in handen hadden.

Een ideale start voor de mannen uit de Keizerstad, die in het half uur dat op die openingstreffer volgde de druk erop hielden bij Capelle. Die ploeg kon daar maar moeilijk onderuit voetballen en het was wachten tot de 0-2 viel. Ali Akman dacht die op zijn naam te gaan krijgen, maar de Turkse spits schoot in minuut 30 op de lat. Even later kon hij alsnog de handen in de lucht steken om een Nijmeegse goal te vieren: Tavsan kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten en zag een rollertje via een Capels been in de verre hoek eindigen.

Met de 0-2 op zak deed N.E.C. het in de tweede helft beduidend rustiger aan. Dat gaf de hoofdklasser de kans om in het eerste kwartier na rust zowaar wat druk uit te oefenen op Danny Vukovic, die door Meijer onder de lat was gezet. De Australische doelman hoefde echter niet al te vaak in actie te komen en uiteindelijk besliste invaller Ole Romeny het duel aan de andere kant. Hij ontsnapte aan de aandacht van de Capelle-defensie en schoot via de binnenkant van de paal de 0-3 op het scorebord. Daar bleef het bij en dus speelt N.E.C. binnenkort in de tweede ronde van het bekertoernooi. Zaterdagavond horen we wie daarin de tegenstander wordt.