N.E.C. eindigt seizoen met gelijkspel

Voorbeschouwing Fortuna Sittard - N.E.C.

Een plek in het linkerrijtje en eindigen als de nummer van één van Gelderland. Dat zijn de zaken waar N.E.C. nog voor speelt als het vanmiddag met Fortuna Sittard de strijd aangaat in de laatste speelronde van het seizoen. De play-offs om Europees voetbal zijn niet meer haalbaar en veilig was N.E.C. gelukkig al even.

Ook voor Fortuna Sittard staat niet meer al te veel op het spel. De ploeg staat dertiende, kan nog een plekje stijgen of zakken, maar daarmee is alles wel gezegd. Wel zullen de Limburgers in eigen huis het seizoen natuurlijk positief willen afsluiten. Dat moeten de Fortunezen wel doen zonder spits Burak Yilmaz, die om onduidelijke redenen al weken ontbreekt in de selectie van trainer Julio Velázquez. Ook spits Thomas Buitink is er niet bij. Hij scheurde onlangs zijn kruisband af en zal lange tijd uit de roulatie zijn.

N.E.C. moet het in Sittard in ieder geval stellen zonder middenvelders Dirk Proper en Lasse Schöne, die allebei geschorst zijn. Dirk Proper kreeg vorige week een rode kaart in de wedstrijd tegen AZ, terwijl Lasse Schöne zijn vierde gele kaart van het seizoen ontving. Onder de lat maakt Jasper Cillessen plaats voor Mattijs Branderhorst, die door trainer Rogier Meijer zo een afscheid binnen de lijnen gegund wordt.

Door de afwezigheid van Proper en Schöne lijkt het erop dat Jordy Bruijn en Andri Baldursson in de basis gaan beginnen. Voorin krijgt Pedro Marques wederom de voorkeur boven Nany Dimata en keert Elayis Tavsan terug in het elftal ten faveure van Anthony Musaba. Centraal achterin staat net als vorige week het duo Joris Kramer-Philippe Sandler geposteerd.

Als N.E.C. de punten uit Sittard mee wil nemen zal een negatieve reeks van drie verloren wedstrijden op rij moeten worden doorbroken. In die drie wedstrijden kreeg de ploeg van Rogier Meijer bovendien maar liefst tien tegendoelpunten te verwerken, dus ook achterin valt nogal wat te winnen.

Scheidsrechter van vanmiddag is Pol van Boekel, die eerder dit seizoen de wedstrijd N.E.C. - Ajax (1-1) leidde. De aftrap vindt (net als bij de overige acht wedstrijden in deze speelronde) om 14.30 uur plaats.

90' De wedstrijd is afgelopen
90' GOAL (penalty): Paul Gladon maakt de 1-1
89' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Calvin Verdonk
69' Umaro Embalo wordt gewisseld voor Tunahan Tasci
69' Arianit Ferati wordt gewisseld voor Roel Janssen
66' GOAL (penalty): Nany Landry Dimata maakt de 0-1
66' PENALTY: Nany Landry Dimata staat achter de bal
61' Pedro Marques wordt gewisseld voor Nany Landry Dimata
61' Anthony Musaba wordt gewisseld voor Ibrahim Cissoko
46' De tweede helft is begonnen
45' Rust
1' AFTRAP: De wedstrijd is begonnen

34 Terry Lartey Sanniez

In de laatste wedstrijd van het seizoen, waar het enkel nog draaide om een plek in het linkerrijtje, speelde N.E.C. voor de vijftiende keer gelijk. Ondanks dat de Nijmegenaren in de tweede helft verdiend op voorsprong kwamen, eindigde de ploeg van trainer Rogier Meijer in mineur door in de slotminuut middels een strafschop de 1-1 tegen te krijgen.

Al vroeg in de wedstrijd kroop N.E.C. door het oog van de naald. Een slap schot kwam onverwachts tegen de paal en ging uiteindelijk via de handen van Mattijs Branderhorst over de achterlijn. De eerste echte kans voor de selectie van Rogier Meijer ontstond later in de wedstrijd. In de twintigste minuut stoomde Philippe Sandler mee naar voren, vervolgens bracht de centrale verdediger Magnus Mattsson in de gelegenheid om uit te halen. Het schot van de Deen bereikte echter het been van een Fortuna-verdediger. Ook pogingen van Musaba en Marques waren niet genoeg om de score open te breken en dus gingen de ploegen rusten met een tussenstand van 0-0.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder; wat kansen over en weer, maar niets kwam uit tot concreet gevaar. Ook een uitgespeelde mogelijkheid voor Anthony Musaba ging er niet in. De aanvaller werd geassisteerd door Marques, maar vond met zijn schot de handen van Ivor Pandur.

Een doelpunt hing rond de zestigste minuut al een tijdje in de lucht. Verschillende mogelijkheden deden zich voor om op voorsprong te komen en zo ook voor Mattsson, wie vervolgens onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Pol van Boekel kende een vrije trap toe, maar werd gecorrigeerd door de videoscheidsrechter: penalty! De ingevallen Dimata schoot vanaf de penaltystip koelbloedig raak en zette N.E.C. op een 0-1 voorsprong.

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg N.E.C. wederom een penalty toegekend. Ook ditmaal greep de VAR weer in en werd de beslissing teruggedraaid. Aan de andere kant van het veld werd ook een beslissing herzien. Van Boekel floot in eerste instantie niet voor een strafschop, maar na het bekijken van de beelden gaf de arbiter voor de derde keer deze wedstrijd een strafschop. Branderhorst beloonde zijn laatste wedstrijd niet met een redding: 1-1. Een laatste mogelijkheid deed zich niet meer voor, waardoor N.E.C. de laatste wedstrijd van het seizoen in een gelijkspel eindigde.