N.E.C. overklast Utrecht in eigen huis

Zaterdag 23 oktober brachten de Domstedelingen een bezoek aan het Goffertstadion. De wedstrijd N.E.C. tegen FC Utrecht stond op het programma. Aan de aftrap verschenen een aantal andere gezichten ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV, onder andere Bas Dost stond in de basis. Ook Bart van Rooij maakte onderdeel uit van de eerste elf, hij verving de geblesseerde Brayann Pereira. Namens FC Utrecht stonden er een aantal oud N.E.C.’ers op het veld. Zo werd onder andere Mattijs Branderhorst met een applaus door de Nijmeegse supporters ontvangen. Met een uitverkocht Goffertstadion ging de wedstrijd van start.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd deden zich een aantal kleine kansen voor, maar geen noemenswaardige. Ook in de minuten die volgde bleef het stil voor de doelen in het Gofferststadion. Wel pakte Calvin Verdonk een gele kaart na een stevige overtreding. In de twintigste minuut van de wedstrijd kreeg de thuisploeg de eerste kans. Na een goede actie van Philippe Sandler belande de bal bij Sontje Hansen. Hij gaf de bal voor op Bas Dost die hem niet langs Branderhorst kreeg. In de dertigste minuut ging Jasper Cillessen op de grond zitten. De blessure bleek dermate ernstig dat hij het veld moest verlaten en dat betekende dat Robin Roefs zijn debuut maakte in het eerste elftal. Nog geen minuut later viel het eerste doelpunt aan de andere kant van het veld. Na een pass van Lasse Schöne en het doorkoppen van Bas Dost schoot Dirk Proper de bal snoeihard tegen het net. De ploeg van Rogier Meijer leek vleugels te hebben, want drie minuten later was het weer raak voor de thuisploeg. Ditmaal was Magnus Mattsson de doelpuntenmaker nadat de bal voor het doel werd gekopt door Bart van Rooij. Na het doelpunt bleef N.E.C. dominant, Utrecht kwam er amper aan te pas. Uiteindelijk kwam de thuisploeg niet nogmaals tot scoren en gingen de spelers met een 2-0 voorsprong aan de thee.

De teams begonnen onveranderd aan de tweede helft. Zo ook N.E.C. die verder ging waarmee het de eerste helft eindigde, domineren. In de vijftigste minuut struikelde Rober over een Utrechts been binnen het zestienmetergebied. De VAR riep Higler naar de kant die vervolgens besloot een penalty te geven. Bas Dost nam de verantwoordelijkheid om het schot van elf meter te nemen en met succes. Hij schoot de bal keurig in de linkerhelft van het doel en tekende daarmee voor de 3-0. Ook na de uitbreiding van de voorsprong bleef N.E.C. het hoofd koel houden en gaf het amper een kans weg. Toch ging er in de zestigste minuut een bal tegen de paal, de rebound werd vervolgens gekeerd door Robin Roefs. In de 66e minuut begon N.E.C. met wisselen, Bas Dost en Sontje Hansen verlieten het veld, voor hen kwamen Koki Ogawa en Youri Baas binnen de lijnen. Een aantal minuten later vond er wederom een wissel plaats aan Nijmeegse kant. Phillippe Sandler en Rober González gingen naar de kant, Mathias Ross en Mees Hoedemakers kwamen voor hen op het veld. Na de wissels drong FC Utrecht iets meer aan. Zo kregen ze in de 75e minuut een aardige kans, maar ook deze werd knap gepakt door Roefs die daarmee een prima debuut kende. Richting het einde van de wedstrijd kreeg ook de thuisploeg weer een kans. Na een goede actie van Bart van Rooij kwam Koki voor het doel. Hij haalde hard uit, maar oud N.E.C.’er Branderhorst sloeg de bal uit de kruising. In de laatste vijf minuten was de 4-0 dichterbij dan de 3-1. In de blessuretijd kreeg de ploeg van Jans toch nog twee kansen, maar beide waren een makkelijke prooi voor Roefs. De stand bleef uiteindelijk steken op 3-0 en daarmee bleven de drie punten in Nijmegen. Een heerlijke avond voor N.E.C. en een goede voorbereiding op de Gelderse derby.