N.E.C. refereert naar verleden met aankondiging derde tenue

N.E.C. refereert naar verleden met aankondiging derde tenue

N.E.C. en Robey Sportswear lanceren vandaag het derde tenue voor het seizoen 2023-2024. Het shirt is – in lijn met het thuis- en uittenue van dit seizoen – gebaseerd op het kenmerkende Nijmeegse balkenshirt. De bronzen kleur op het tenue verwijst naar het monument ‘De spade’ in het Goffertpark.

Er is gebruik gemaakt van Pantone-kleuren in het N.E.C.-tenue, afgeleid van het rood, groen en zwart van de Nijmeegse club. Het geheel levert een mintgroen tenue op, dat door de kleuren op elkaar zorgt voor een optisch andere kleur, met verschillende details naar N.E.C. Zo zijn de letters N, E en C subtiel in het shirt verwerkt, speelt de bronzen kleur van ‘De spade’ een grote rol in het volledige tenue én is de tekst ‘De Goffert, handgegraven door mannen met spades van bloed, gras en aarde. 1935-1939’ zichtbaar in de nek van het shirt, zoals ook op het monument in het park staat gegrafeerd.

De Spade

In de periode voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog waren er veel werkloze arbeiders in Nijmegen en omstreken. Als werkverschaffingsproject kregen zij opdracht om een grote kuil te graven, de plek waar later het Goffertstadion zou worden gebouwd. Het stadion kreeg de eervolle bijnaam ‘De Bloedkuul’ en het monument symboliseert de schep waarmee de arbeiders de kuil groeven.

Jouw N.E.C.-tenue

Het is vanaf nu mogelijk om jouw N.E.C.-tenue aan te schaffen. De kleding is zowel online als in de N.E.C. Fanshop in het Goffertstadion te bemachtigen. Wil jij één van de felbegeerde exemplaren aan jouw collectie toevoegen? Wacht dan niet te lang en bestel direct!

Het officiële derde tenue zal zaterdagavond voor het eerst worden gedragen tijdens de competitiewedstrijd tegen PSV. Bekijk onderstaand de aankondigingsvideo van het derde tenue met in de hoofdrol stadionmanager Theo van Benthum!