N.E.C. trekt aan langste eind in oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk

N.E.C. trekt aan langste eind in oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk

N.E.C. heeft vanmiddag ook haar tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. Op bezoek bij RKC Waalwijk werd er met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Bram Nuytinck.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd besloten om tweemaal 35 minuten te voetballen. De Nijmeegse selectie heeft een intensieve trainingsweek achter de rug, waardoor meerdere spelers (uit voorzorg) niet aan de aftrap konden verschijnen.

De wedstrijd was nog geen drie minuten oud toen het eerste doelpunt van de middag viel. Een corner van Lasse Schöne werd uitstekend binnengekopt door Bram Nuytinck. Het was de eerste (officieuze) treffer sinds de terugkeer van de ervaren verdediger. Na de openingstreffer bleef N.E.C. de baas op het veld, maar grote kansen werden er in de eerste helft niet meer gecreëerd.

Na de onderbreking ging de wedstrijd in het benauwde Waalwijk gelijk op. Lars Olden Larsen, die zijn eerste minuten in het N.E.C.-shirt afwerkte, beproefde zijn geluk met een poging van afstand en Magnus Mattsson was eveneens dicht bij de 0-2. De poging van de Deen werd door een Waalwijkse tackle van de lijn gehaald. In de slotminuten leken de gastheren nog langszij te komen na een indraaiende vrije trap, maar doelman Jasper Cillessen keerde knap met de voeten en hield zijn doel schoon. Zo sloot N.E.C. haar tweede oefenduel opnieuw winnend af: 0-1.

RKC Waalwijk 0-1 N.E.C.

3. Nuytinck 0-1