N.E.C. verschaft duidelijkheid omtrent aflopende contracten

N.E.C. verschaft duidelijkheid omtrent aflopende contracten

De afgelopen dagen hebben technisch directeur Carlos Aalbers en N.E.C. duidelijkheid verschaft richting spelers met aflopende contracten. Net zoals alle andere clubs in het Nederlandse betaalde voetbal moet N.E.C. vóór 1 april duidelijkheid geven over de toekomst van deze spelers.

De optie om het contract van buitenspeler Elayis Tavsan met een jaar te verlengen is door N.E.C. gelicht, waardoor de aanvaller ook volgend jaar onder contract zal staan bij N.E.C. De 21-jarige buitenspeler, afgelopen weekend nog trefzeker in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, werd eerder deze week door bondscoach Erwin van de Looi opgenomen in de selectie van Jong Oranje.

Ook voor middenvelder Jordy Bruijn had N.E.C. de optie om het contract eenzijdig te lichten, maar N.E.C. besloot om van deze mogelijkheid af te zien, waardoor het contract van Bruijn deze zomer zal verlopen.

Naast de twee spelers waar N.E.C. een eenzijdige optie had om het contract te lichten, besloot N.E.C. ook om de aflopende contracten van Mathias de Wolf, Joep van der Sluijs, Terry Lartey Sanniez en Ilias Bronkhorst niet te verlengen. Deze spelers zijn inmiddels door de club op de hoogte gebracht en zullen, zoals wettelijk bepaald, vanuit N.E.C. een brief ontvangen waarin zij bedankt worden voor de bewezen diensten voor de Nijmeegse club.

Verdedigers Iván Márquez, Bart van Rooij en Souffian El Karouani hebben alle drie eerder al een aanbieding van N.E.C. ontvangen om hun contract te verlengen. Zij zullen, volgens afspraak met technisch directeur Carlos Aalbers, vóór 1 april duidelijkheid geven aan de club over hoe zij hun toekomst voor zich zien. Tevens heeft N.E.C. doelman Mattijs Branderhorst onlangs een aanbieding gedaan.