Sparta en N.E.C. delen de punten op Het Kasteel

Sparta en N.E.C. delen de punten op Het Kasteel

Vrijdagavond reisde N.E.C. af naar Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Sparta. Wederom moest trainer Rogier Meijer een aantal wijzigingen in de basis elf doorvoeren wegens verschillende redenen. Sontje Hansen was afgelopen week ziek en daardoor niet fit, op zijn plek speelde Rober González. Mees Hoedemakers moest de wedstrijd missen vanwege een blessure en dus mocht Youri Baas op het middenveld starten. Nadat N.E.C. op voorsprong kwam, door een doelpunt van Dirk Proper, wist Sparta gelijk te maken via een penalty; eindstand 1-1.

Na acht minuten spelen maakte Bram Nuytinck een overtreding die naar de mening van Gözöbüyük hard genoeg was voor een gele kaart. De Spartanen verdiende daarmee een vrije trap halverwege de helft van N.E.C. De Guzman slingerde de bal voor het doel van Cillessen, maar deze werd naast gekopt. Daarmee tekende de thuisploeg voor de eerste kans van de wedstrijd. Vervolgens was wederom het team van Rijsdijk gevaarlijk via Neghli, maar het harde schot werd knap door Cillessen gekeerd. In de veertiende minuut mochten ook de Nijmegenaren een kansje noteren. Rober González draaide goed weg bij zijn man en haalde uit, maar de bal vloog ruimschoots over het doel heen. Bram was niet de enige die een gele kaart kreeg in de eerste helft. De naam van Spartaan Verschueren werd eveneens genoteerd in het boekje van de scheidsrechter na een harde overtreding op González. Uit de vrije trap die volgde kwam geen grote kans voor N.E.C.

De naam van Rober kwam vaker in het stuk voor, want weer was hij degene die een schot loste richting het doel van Olij, ook deze ging over het doel. De Nijmegenaren drongen steeds meer aan en het leverde ook steeds meer kansen op. Mattsson schoot vanaf randje zestien hard op doel, maar Olij wist te redden. Toch bleef de thuisploeg niet kansloos, maar geen enkele keer was het echt dreigend voor de doelman van N.E.C. In de 35e minuut was het wederom Mattsson die gevaarlijk werd en een kans creëerde, dit resulteerde in een corner waar niks uit werd gehaald. Tegen het einde van de eerste helft kwam Brayann Pereira hard in botsing en moest hij het veld verlaten wegens een schouderblessure. Hierdoor schoof Youri Baas naar de rechtsback positie en werd Sontje Hansen ingebracht als linksbuiten. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg toch nog een hele grote kans, maar deze werd net op tijd verdedigd door Nuytinck. Hierdoor bleef de stand steken op 0-0 en gingen beide ploegen doelpuntloos aan de thee.

Alvorens de tweede helft van start kon gaan, moest Bram Nuytinck aan de kant blijven. Hij had in de eerste helft een blessure opgelopen en kon niet meer verder, Mathias Ross was zijn vervanger. De Nijmegenaren waren de flow van de eerste helft kwijt en kwamen er, in de eerste paar minuten van de tweede helft, amper meer aan te pas. Na tien minuten spelen kwam N.E.C. steeds beter in de wedstrijd en met resultaat. Want in de 57e minuut was het Dirk Proper die twee tegenstanders uitspeelde, de zestien meter inliep en de bal keurig langs Olij schoof. De goal gaf de uitploeg meer vertrouwen en zorgde ervoor dat de dominantie volledig kantelde in het voordeel van N.E.C. De paar kleine mogelijkheden die Sparta kreeg waren allemaal makkelijk te pakken voor de Nijmeegse doelman. Sandler was nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd en werd gewisseld voor Luc Netten die zijn debuut maakte bij de hoofdmacht van de Nijmeegse club. Tijdens een verdedigende actie ging Youri Baas hard door op een Spartaanse voet, dat leverde hem een gele kaart op. Nog geen drie minuten later maakt ook Luc Netten een overtreding en ging daarmee op de bon.

De Spartanen namen het roer weer over van de Nijmegenaren en werden steeds gevaarlijker. Een aantal grote kansen deden zich voor, maar het doelpunt bleef uit voor de Rotterdammers. De emoties liepen hoog op en ook trainer Rogier Meijer kreeg een gele kaart. Slechts een minuut later pakte ook Rober González de gele prent en werd het een groot kaartenfestijn. De uitploeg kreeg weinig meer klaar gespeeld en dus was het tijd om te wisselen. Ook Nils Rossen mocht zijn debuut maken in de Eredivisie en kwam binnen de lijnen. In de tachtigste minuut toucheerde Baas zijn tegenstander licht binnen het zestienmetergebied wat zorgde voor een penalty. Kitolano stond achter de bal en schoot hem gemakkelijk langs Cillessen, de ploegen waren weer op gelijke hoogte. De thuisploeg bleef gevaarlijk en kwam een aantal keer dichtbij de voorsprong. Toch kreeg ook N.E.C. nog een grote kans via Rober González, maar de bal werd knap gekeerd door Olij. Uiteindelijk wisten beide ploegen, ook in de verlenging, niet meer te scoren en werden de punten verdeeld. Waar N.E.C. in de eerste helft de bovenliggende partij was, nam Sparta dat in de tweede helft over. Een gelijkspel en een punt was waar de ploeg van Meijer genoegen mee moest nemen.