Terug naar toen: Fortuna Sittard – N.E.C.

Aankomende zondag speelt N.E.C. haar laatste wedstrijd van het seizoen 2022-2023. Om alvast in de stemming te komen voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard blikken we terug op 6 oktober 2017. Toen ging N.E.C. nog in de Eerste Divisie op bezoek in het Fortuna Sittard Stadion.

N.E.C. begon ongeslagen aan de achtste wedstrijd van het seizoen en wilde deze vorm doorzetten om aan het eind van de rit te promoveren naar de Eredivisie. Met dit gedachtegoed begon de selectie van Adrie Bogers fel aan de wedstrijd en creëerde via Mohamed Rayhi in de derde minuut al de eerste kans van de wedstrijd. De rechtsbuiten probeerde Miguel Santos te verrassen met een hard schot in de korte hoek, echter suisde de bal rakelings naast het doel. Ondanks de scherpe start kwam N.E.C. toch al vroeg op achterstand. Vanuit het middenveld ontving Finn Stockers de bal en zette Fortuna Sittard na zes minuten voetballen op een 1-0 voorsprong.

N.E.C. kwam drie punten ophalen in Sittard en liet er dus ook geen gras over groeien. Nog geen tien minuten na de tegentreffer was het Arnaut Danjuma wie zich met een handige schijnbeweging vrij speelde om vervolgens de bal panklaar voor te geven op Mohamed Rayhi. De N.E.C.-aanvaller plukte de bal in één keer uit de lucht de schoot de bal op magistrale wijze strak in de kruising: 1-1!

In de tweede helft gingen de Nijmegenaren op dezelfde voet verder; aanvallend voetbal, wat resulteerde in mooie doelpunten. In de 51e minuut kon de ploeg uit Sittard een dreigende voorzet niet goed uitverdedigen, waardoor de bal in de voeten terecht kwam van Guus Joppen. De verdediger nam de bal aan, speelde zich vrij en schoot feilloos binnen. Zo had N.E.C. de 1-0 achterstand knap omgedraaid naar een voorsprong.

De man van de 1-2 kreeg met nog ruim twintig minuten op de klok zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waardoor N.E.C. verder moest met tien man. Na de rode kaart ontstond er een sprankeltje hoop voor de mannen van Fortuna Sittard, wie tot de laatste seconden van de wedstrijd op zoek gingen naar de gelijkmaker. De 2-2 leek ook te vallen in de 92e minuut, ware het niet dat keeper Joris Delle de bal van de lijn hield en zo N.E.C. de drie punten bezorgde!