NIEUWS

Feyenoord loopt N.E.C. na rust onder de voet

datum icoon 23-01-2022
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft de thuiswedstrijd tegen Feyenoord van zondagmiddag verloren. De Nijmegenaren waren een helft lang gelijkwaardig aan de Stadionclub, maar na rust was er geen houden meer aan: 1-4.

Met de uitwedstrijd bij Feyenoord nog in gedachten, waar N.E.C. een kwartier voor tijd met 2-3 voor stond en toch nog onderuit ging (5-3), begonnen de Nijmegenaren in de eigen Goffert aan het treffen met de Stadionclub in de wetenschap dat er echt wel iets te halen zou zijn. Dat bleek ook wel in de openingsfase van de wedstrijd, want nadat Bryan Linssen de eerste grote kans van de middag miste, kwam de formatie van Meijer er vaak uit. Een schot van Magnus Mattsson na tien minuten werd nog wel gepareerd door Justin Bijlow, maar even later had hij geen antwoord.

Het harde schot van Lasse Schöne in de korte hoek was de keeper te machtig en dus kwam N.E.C. niet eens tegen de verhoudingen in op voorsprong in het Goffertstadion. Daarna ontspon zich een duel met kansen aan beide kanten: Elayis Tavsan en Ali Akman hadden zomaar een tweede Nijmeegse goal kunnen maken, maar ook de Stadionclub dacht een aantal keer aan een doelpunt. Na een half uur spelen kreeg het daar de uitgelezen mogelijkheid voor toen Pol van Boekel, de scheidsrechter van dienst, naar de stip wees na een overtreding op Alireza Jahanbakhsh. Orkun Kökcü maakte vervolgens vanaf elf meter de 1-1.

Helaas voor iedereen die N.E.C. een warm hart toedraagt, liet de arbiter vlak voor rust na om de Nijmeegse ploeg ook een strafschop te geven. Tavsan leek op volle snelheid aangetikt te worden in het strafschopgebied, maar daar werd niet voor gefloten en dus gingen beide teams met een gelijke stand aan de thee. Die leek echter niet helemaal goed gevallen te zijn aan N.E.C.-kant, want in de tweede helft had onze ploeg vanaf minuut één niks meer te vertellen. Dat werd versterkt door het vele balverlies dat de Nijmegenaren op eigen helft leden en het was wachten op het moment dat Feyenoord dat afstrafte.

Dat gebeurde na een klein uur voetballen dan ook. De opbouw van de mannen uit de Keizerstad stokte te snel en een zondagsschot met een zwabber van Kökcü vloog vervolgens onhoudbaar voor Branderhorst binnen. Met die 1-2 op zak ging Feyenoord vervolgens nog makkelijker voetballen en de 1-3 van Alireza Jahanbakhsh, die acht minuten na de tweede Rotterdamse goal viel en wederom werd ingeleid door onnodig Nijmeegs balverlies, was de definitieve beslissing . N.E.C. was geen moment meer in staat om het nog spannend te maken. De 1-4 van Guus Til in blessuretijd en de rode kaart die Iván Márquez kreeg, waren vervolgens vervelende smetjes op een voor N.E.C. vervelende middag.