NIEUWS

N.E.C. bindt ook FC Volendam aan de zegekar

datum icoon 25-02-2023
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft voor de tweede keer op rij drie punten bij mogen schrijven. De Nijmegenaren bleven in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam geduldig en trokken in de tweede helft de overwinning naar zich toe: 3-0. Iván Márquez, Nany Dimata en Pedro Marques troffen doel voor N.E.C.

De weg naar het linkerrijtje leidde N.E.C., na de ruime uitoverwinning op Excelsior (0-3), naar weer een ontmoeting waar drie belangrijke punten gepakt konden worden. Met Volendam trof de formatie van trainer Rogier Meijer dan wel een ploeg uit het rechterrijtje, maar van onderschatting kon geen enkele sprake zijn. De gasten uit het vissersdorp pakten in 2023 immers al elf punten en wonnen vorige week nog in eigen huis van Vitesse. Volendam acteerde in de openingsfase dan ook als een ploeg met vertrouwen, maar het was N.E.C. dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Elayis Tavsan kreeg de bal vrij voor de linkervoet na een door Nany Dimata gewonnen duel, maar de vleugelaanvaller wist Stankovic niet aan het werk te zetten. Even later moest de keeper van de bezoekers wel in actie komen. Een zwabberende vrije trap van Oussama Tannane eindigde met de nodige moeite in de handen van de Volendamse goalie.

De regie in de wedstrijd was op dat moment al overgenomen door N.E.C., dat steeds vaker op de vijandige helft te vinden was. Na ruim een half uur voetballen leverde dat een geweldige aanval op, die na een corner van Tannane tot stand kwam. Philippe Sandler ving de hoekschop op en vond Dirk Proper in de vrije ruimte, die met een hakje Souffian El Karouani aan het werk zette. Diens voorzet kon door Magnus Mattsson net niet tegen het netje geknikt worden, waarna de rebound van Proper van de lijn werd gehaald. De fraaie wijze waarop die kans tot stand kwam was het absolute hoogtepunt van de eerste helft, waarin N.E.C. een licht veldoverwicht niet wist om te zetten in een voorsprong. Na rust bleven de Nijmegenaren waar ze gebleven waren, werd er druk gezet op de helft van Volendam en was het wachten op een nieuwe grote kans. Die kwam er na een klein uurtje spelen.

Een hoekschop van Lasse Schöne caramboleerde voor de voeten van Iván Márquez, die niet twijfelde en de 1-0 binnentikte. Dat was een verdiende goal voor N.E.C., dat met positievere intenties op het veld stond dan Volendam en die instelling dus beloond zag worden met een doelpunt. Nog geen tien minuten later werd het ook 2-0. Na een fenomenale actie van Proper op het middenveld werd Tannane gevonden, die Dimata met een loepzuivere steekpass alleen voor de keeper zette. De spits faalde niet en verdubbelde de marge op zeer kalme wijze. Jasper Cillessen, de keeper van de mannen uit de Keizerstad, zag het met genoegen aan. Hij hoefde amper in actie te komen en verrichte pas in de slotfase een noemenswaardige redding op een inzet van Ould-Chikh. Verder had Volendam weinig te vertellen in De Goffert en uiteindelijk werd het met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. De ingevallen Pedro Marques prikte er in blessuretijd namelijk nog een derde treffer in.