NIEUWS

N.E.C. bindt ook FC Volendam aan de zegekar

datum icoon 15-03-2021
readtime icoon 5 min leestijd

N.E.C. heeft met een 1-0 zege op FC Volendam de vijfde overwinning op rij geboekt. Nadat FC Volendam sterk aan de wedstrijd begon was een van de eerste kansen van N.E.C. meteen een doelpunt. De in vorm verkerende Elayis Tavsan schoot via een prachtige vrije trap de 1-0 binnen. Vanaf dat moment waren de Nijmegenaren veruit de betere ploeg. Het team van Rogier Meijer creëerde ook veel kansen, maar vergat zichzelf te belonen. In de tweede helft ging N.E.C. vrolijk verder met het creëren van kansen, maar de Nijmegenaren hadden het vizier niet op scherp staan. N.E.C. kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar en pakte een welverdiende overwinning in het Goffertstadion. 

Het 5-3-2 systeem is de laatste weken van grote waarde gebleken voor N.E.C. en voor de thuiswedstrijd tegen FC Volendam waren er dan ook geen veranderingen in de ploeg van Rogier Meijer. De Nijmegenaren begonnen de wedstrijd met Mattijs Branderhorst op doel. Het vertrouwde centrale trio bestond uit Barreto, Odenthal en aanvoerder van Eijden. De flanken werden weer bestreken door de backs El Karouani en van Rooij. Het Rood-Groen-Zwarte middenveld werd gevormd door Proper, Bruijn en Vet. Tot slot waren het Tavsan en Janga die samen voorin voor het Nijmeegse gevaar moesten zorgen. 

Het eerste echte wapenfeit in de wedstrijd was voor FC Volendam. Uit een vrije trap schoot Antonucci net over het doel van Branderhorst. Een paar minuten later raakte aanvoerder Rens van Eijden geblesseerd en moest al vroeg vervangen worden door Kevin Bukusu. Het aanzetten van de Volendammers in de eerste tien minuten betaalde zich bijna uit in een doelpunt. Wederom was het Antonucci die voor gevaar zorgde voor de goal van Branderhorst. De nummer tien dribbelde via de linkerkant naar binnen en krulde de bal net langs de verre hoek van het Nijmeegse doel.  

Na een dik kwartier spelen was er een kans voor N.E.C. Door een fout in de verdediging bij Volendam kon Vet kansrijk voorzetten, maar Bruijn maaide vlak voor het doel over de bal heen. Twee minuten later lukte het de Nijmegenaren om wel het doel te vinden. Uit een vrij trap vanaf de rand van de zestien krulde de negentienjarige aanvaller de bal mooi over de Volendamse muur: 1-0. Even later was het wederom Tavsan die voor gevaar zorgde voor het doel van FC Volendam. Na een mooie rush vanaf de linkerflank werd de bal op het laatste moment geblokt. De corner erna zorgde ook weer voor het nodige gevaar. Uit een voorzet van Bruijn kopte Barreto rakelings naast het doel. Na het sterke begin van Volendam was het nu vooral N.E.C. die de wedstrijd domineerde. Na een geblokte voorzet van El Karouani was het Vet die voor open doel kon raakschieten. De middenvelder verzuimde echter dit buitenkansje te verzilveren. Een paar minuten later stoomde N.E.C. vanuit een counter op vanaf de linkerkant. De gevaarlijke voorzet van Bruijn werd uiteindelijk rakelings naast geschoten door Tavsan.  

Nadat de storm was gaan liggen aan de kant van de Nijmegenaren, ging het spel redelijk op en neer. Beide ploegen werden echter, op vele corners na, niet meer echt gevaarlijk. Vlak voor de rust was er nog een grote kans voor Javier Vet. Na een goede rush aan de rechterkant van Bart van Rooij werd Vet in stelling gebracht door de vleugelverdediger. De bal werd echter voor het doel geblokt door een Volendamse verdediger. Één minuut later klonk het fluitsignaal voor de rust en gingen de teams de kleedkamer in na een vermakelijke eerste helft.  

Vlak na de hervatting van de tweede helft was het meteen N.E.C. dat gevaarlijk was. Uit een corner van Bruijn kon Odenthal vrij inkoppen, maar de jonge verdediger vergat zijn hoofd tegen de bal aan te zetten. Na een klein uur spelen was er weer een grote kans voor de Nijmegenaren. Uit een voorzet van Bart van Rooij was Janga dichtbij de 2-0, maar de spits kon net niet bij de bal. De ploeg uit Nijmegen was er op gebrand om de tweede goal op het scorebord te krijgen. De Nijmegenaren gingen via Tavsan met een bliksemsnelle counter af op het doel van de Volendammers. De grote kans werd echter niet afgemaakt door de jonge Rotterdammer.  

Met ongeveer nog een kwartier te spelen kreeg Volendam zijn eerste echte kans van de tweede helft. Na een goede bal op Mulattieri kon de spits net niet afdrukken. Een paar minuten later creëerde N.E.C. weer een goede kans uit een counter. Dit keer was het Bruijn die met de bal aan de haal ging. Jammer genoeg werd zijn schot vlak voor het Volendamse doel gekraakt. Tien minuten voor tijd waren de Nijmegenaren wederom dichtbij een doelpunt. Vanaf een meter of twintig kon Tavsan vrij schieten, maar hij schoot de bal rakelings naast de goal. Een paar mintuten later was Tavsan weer gevaarlijk. De behendige aanvaller speelde zich knap vrij, maar stuitte op keeper Roggeveen. Na dik 85 minuten spelen was er weer wat gevaar aan de kant van FC Volendam. Via een voorzet vanaf de linkerflank werd Kaars in stelling gebracht. De spits kopte de bal echter recht in de handen van Branderhorst. In restant van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer in kansrijke scoringspositie. Zo boekte het dominante N.E.C. zijn vijfde overwinning op rij.