NIEUWS

N.E.C. huurt Mathias Ross van Galatasaray

datum icoon 21-07-2023
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. heeft in Mathias Ross haar gewenste versterking voor de verdedigingslinie gevonden. De 22-jarige Deen komt op huurbasis over van het Turkse Galatasaray en sluit per direct aan bij de selectie van de Nijmegenaren.

Technisch directeur Carlos Aalbers is blij met de komst van Ross: “Het is geen geheim dat de verdedigingslinie op dit moment onze prioriteit heeft. Mathias is een veelbelovende speler die de afgelopen seizoenen op een hoog niveau actief is geweest. Bovenal vielen zijn prestaties bij Aalborg BK op en dat is ook de periode waar wij hem van kennen. We zijn ervan overtuigd dat hij een waardevolle toevoeging is aan onze selectie en wensen hem veel succes bij N.E.C.!”  

Mathias Ross is geboren en opgegroeid in Aalborg. De Deense verdediger doorliep de jeugdopleiding van Aalborg BK en kwam in het eerste elftal tot 104 officiële wedstrijden, waarin hij zes keer trefzeker was. In de zomer van 2022 verdiende Ross een transfer naar Galatasaray.

“Ik ben blij om in Nijmegen te zijn. De gesprekken met de club waren prettig en er is een duidelijke visie. Daarnaast is er een goede mix tussen ervaren spelers en jonge talenten. Ik kijk uit naar een mooie periode bij de club”, aldus Mathias Ross.