NIEUWS

N.E.C. komt niet verder dan een gelijkspel tegen Willem II

datum icoon 12-09-2021
readtime icoon 5 min leestijd

N.E.C. heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen Willem II. De formatie van trainer Rogier Meijer had een overwinning verdiend, maar kreeg tien Tricolores niet op de knieën.

N.E.C. begon goed aan de wedstrijd, wat in de tweede minuut al leidde tot een gevaarlijk schot van Ali Akman. Na de goede opening van N.E.C. kwam Willem II steeds meer in de wedstrijd. Dit leidde in de zevende minuut tot een gevaarlijke aanval van Willem II, met op het einde een hard schot van Derrick Köhn die weggestoten werd door Mattijs Branderhorst. Na de gevaarlijke aanvallen van Willem II werd N.E.C. weer dominanter in het spel.

N.E.C. kreeg meer vertrouwen en rust aan de bal. Hierdoor kon N.E.C. weer het spel bepalen en was het wachten op een fout van Willem II. Deze fout kwam er in de 16e minuut. Na een gevaarlijke aanval van N.E.C. kwam Jonathan Okita een op een met doelman Jorn Brondeel. Okita wilde de bal op doel schieten, maar het schot werd geblokt door de doelman. Hierbij maakte Jorn Brondeel echter hands, omdat hij buiten de zestien de bal met de hand aanraakte. Voor deze overtreding kreeg de doelman een rode kaart van Pol van Boekel. Dit zorgde ervoor dat Willem II verder moest met 10 man.

Na de vrije trap van Lasse Schöne, door de rode kaart van Willem II, had Jordy Bruijn de kans om de bal erin te schieten. Dit schot werd echter gepakt door de ingevallen doelman Van den Berg. N.E.C. kon door de rode kaart de tegenstander steeds meer tegen de muur duwen. Dit leidde tot veel kleine kansen, voor onder anderen Okita en Duelund. N.E.C. opende vooral veel de aanval via de linkerkant. Met lange voorzetten van Souffian EL Karouani op Mikkel Duelund en Jonathan Okita kwam N.E.C. steeds dichter bij het doel van Willem II. In de 34e minuut schoot Duelund zelfs op de paal na de pass van Okita.

N.E.C. had geen haast in de opbouw van het spel, maar kende zeker ook goede kansen. In de 38e minuut was er nog een gevaarlijk schot van El Karouani, die weggebokst werd door de keeper. Willem II zette op het einde van de eerste helft nog aan, maar wist niet tot scoren te komen. Hierdoor gingen de spelers met 0-0 de kleedkamers in.

N.E.C. ging in de tweede helft verder met waar het in de eerste helft al mee bezig was. Dit leidde in de 51e minuut tot een grote kans van Jonathan Okita. Zijn schot werd echter tegengehouden door de keeper. Het was afwachten hoe lang Willem II met tien man de rust kon bewaren in de verdediging. Ondanks de rode kaart lag het veld namelijk niet open en moest N.E.C. proberen tussen de linies door te voetballen. In de 59e minuut kreeg N.E.C. nog een vrije trap van Schöne, na hands van Jenssen. Dit schot krulde echter net over de lat heen. Gedurende de wedstrijd zette N.E.C. steeds hoger druk en kreeg het ook grotere kansen. In de 65e minuut kon Elayis Tavsan nog op doel schieten, maar zijn schot eindigde niet tegen de touwen. In de laatste twintig minuten steeg de spanning in het Goffertstadion. N.E.C. had recht op een doelpunt, maar het stond nog steeds 0-0. N.E.C. ging steeds hoger druk zetten en nagelde de tegenstander vast op hun eigen helft.

Het lukte echter nog steeds niet om de laatste pass om te zetten in een doelpunt. Wel was N.E.C. heel dicht bij een doelpunt in de 73e minuut toen de bal op de lat werd geschoten. Na het schot leek het erop alsof de bal nog in het doel gefrommeld zou worden, maar het lukte de Nijmegenaren niet om te scoren. Het was wachtten op een goede bal in de zestien die binnengeschoten zou kunnen worden. N.E.C. kreeg veel kansen, maar het lukte niet om die kansen om te zetten in een doelpunt.

Op het einde gooide N.E.C. er nog een slotoffensief in. Dit leidde tot grote kansen, waaronder wederom een schot op de lat. Het was een wonder dat de bal er op het einde van de wedstrijd niet inging. Willem II overleefde de aanvallen van N.E.C. en wist de 0-0 uiteindelijk over de streep te trekken. Volgende week vrijdag zal N.E.C. de kans krijgen om zich te revancheren in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.