NIEUWS

N.E.C. niet voorbij Sparta in bloedeloze remise

datum icoon 19-03-2022
readtime icoon 3 min leestijd

Na de bittere pil die N.E.C. vorige week moest slikken in het hoge Noorden, was het zaterdagavond tijd om de rug te rechten tegen degradatiekandidaat Sparta. De ploeg van Henk Fraser stond op de zeventiende plek, terwijl N.E.C. als koploper van het rechterrijtje aan de wedstrijd begon. In een tam duel met weinig reden tot juichen wist de ploeg van trainer Rogier Meijer geen vuist te maken, ondanks dat het veldoverwicht had. Een 0-0 einduitslag was het gevolg.

Na een beginfase waarin beide ploegen vooral elkaar aan het aftasten waren, nam Magnus Mattsson als eerste het Sparta-doel onder vuur. De inzet vond de handschoenen van Maduka Okoye op zijn weg en werd zo niet tot doelpunt gekroond. Na een lange periode met weinig actie, was het N.E.C. dat dichtbij een goal was. Nadat een schot van Elayis Tavsan wederom op de vuisten van Okoye was beland, schoot Jonathan Okita gevaarlijk richting de linkerhoek, waar Dirk Abels de bal met een snoekduik uit het doel wist te houden. Ondanks dat de eerste helft geen spektakel bood, bleef de ploeg van Rogier Meijer de gevaarlijkste. Vier minuten voor rust zorgde Ali Akman met een leep balletje nog voor een uitgelezen schietkans voor Dirk Proper. Hij zag zijn bal echter aan de verkeerde kant van de paal belanden. De ploegen zochten de kleedkamers hierdoor op met de brilstand nog op het bord.

Na rust was ook het eerste gevaar van de ploeg uit de Keizerstad. Uit de scrimmage van een corner kwam de bal ogenschijnlijk via een Sparta arm op de lat en de VAR keek nog even naar de situatie, maar besloot niet in te grijpen. De Nijmegenaren wisten in de tweede helft moeilijk door de Spartaanse defensie heen te breken en dus besloot Rogier Meijer de aanvallende impuls in te brengen waar Nijmegen al weken op wachtte: Wilfried Bony. Sparta, dat niet voor een overwinning naar Nijmegen gekomen leek te zijn, hield ook na de aanvallende wissels van N.E.C. de defensie potdicht. De aanvalslinie van de Nijmegenaren wist geen gaatje te vinden. De wedstrijd eindigde hierdoor zoals die begon met de 0-0 stand op het bord.