NIEUWS

N.E.C. op mooie avond te sterk voor PEC Zwolle

datum icoon 20-08-2021
readtime icoon 4 min leestijd

N.E.C. heeft haar eerste thuiswedstrijd dit seizoen omgezet in een comfortabele 2-0 overwinning op PEC Zwolle. Het enthousiaste publiek was gekomen voor een mooie avond voetbal en werd op hun wenken bediend. Vooral uitblinkers en doelpuntenmakers Ali Akman en Jonathan Okita gaven de supporters reden tot juichen. Ook Mikkel Duelund, die beide doelpunten assisteerde, speelde een belangrijke rol. De tegenstander uit Zwolle eindigde de wedstrijd met tien man, toen Sam Kersten vlak voor tijd met rood moest inrukken, en waren niet meer in staat het Nijmeegse feestje te verpesten.

In een sfeervol Goffertstadion werd er vanavond voor het eerst sinds 2017 weer Eredivisie-voetbal gespeeld. Onder leiding van Sander van der Eijk trapten N.E.C en PEC Zwolle om 20:00 af, waarbij de Nijmegenaren de supporters tijdens deze bijzondere wedstrijd iets te vieren wilden geven. De ploeg van Rogier Meijer aasde bovendien op eerherstel na de ruime verliespartij in Amsterdam van afgelopen week. Ook de Zwolse ploeg, waar de nieuwe trainer Art Langeler aan het roer staat, is vorige week niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Thuis in Zwolle werd er namelijk met 0-1 verloren van Vitesse. Beide ploegen wilden zich zodoende bewijzen tijdens deze zonnige vrijdagavondwedstrijd.

En bewijzen, dat deed vooral Ali Akman al heel snel. Na een pass van Mikkel Duelund liet hij het Goffertstadion, waarin hij vandaag zijn eerste minuten maakte, al na 3 minuten ontploffen. Met een bekeken schot met buitenkant rechts legde de spits de bal links naast doelman Lamprou. Na de 1-0 volgde ondanks een intensieve wedstrijd, een fase in de wedstrijd waarin beide partijen niet echt gevaarlijk konden worden. De hoge intensiteit van de wedstrijd bleek ook uit het feit dat Mustafa Saymak in de 19e minuut al vervangen moest worden door Van den Belt.

Vooral het duo Akman en Okita liet van zich spreken in het eerste gedeelde van de wedstrijd. In de 25e minuut resulteerde dat bijna in een tweede goal van de Turk, toen hij uit een prachtige hoge bal van Okita net over schoot. Enkele minuten later was het ook aan de andere kant bijna raak toen Dean Huibers zijn inzet uit een moeilijke hoek op de paal zag belanden. In de slotfase van de eerste helft wordt een periode van weinig mogelijkheden doorbroken door Jonathan Okita die vanaf de linkerflank opstoomt en tegendraads de 2-0 in de touwen schiet. De assist is van Duelund die doormiddel van een mooie steekpass zijn tweede assist van de avond bij kan schrijven.

Na de rust beginnen beide ploegen rustig aan de tweede 45 minuten. In de 52e minuut volgt echter toch de eerste kans van de tweede helft als Akman uit een vrije trap koppend stuit op Lamprou. De spits van de tegenstander, Slobodan Tedic, krijgt snel daarna ook een mogelijkheid, maar werkt de bal over het Nijmeegse doel. Ruim tien minuten later doet Okita hetzelfde, als hij een subtiel boogballetje van Akman niet om kan zetten in zijn tweede doelpunt.

In de tussentijd is Magnus Mattsson al in het veld gekomen en in de 70e minuut mag ook Barreto zijn opwachting maken. Met laatstgenoemde hoopt Rogier Meijer meer zekerheid in te bouwen en de voorsprong veilig te stellen. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal lijken smaakmakers Akman en Okita dan ook met een gerust hart het veld te kunnen verlaten. Zeker als Sam Kersten in de 88e minuut na een overtreding op de doorgebroken invaller Romeny de rode kaart ontvangt, kan PEC Zwolle een Nijmeegse overwinning inderdaad niet meer in gevaar brengen.

N.E.C. sluit haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen dus af met een mooie 2-0 overwinning. Man van de wedstrijd Ali Akman heeft zich kunnen tonen aan het Nijmeegse publiek en Rogier Meijer kan tevreden zijn. Kortom: N.E.C is helemaal terug in de Eredivisie!