NIEUWS

N.E.C. presenteert eerste zomerse aanwinsten

datum icoon 21-06-2022
readtime icoon 3 min leestijd

Een dag voor de eerste training presenteert N.E.C. de eerste twee spelers die volgend seizoen in het rood-groen-zwart mogen aantreden. De 28-jarige Oussama Tannane en de 24-jarige Pedro Marques zijn de nieuwe aanwinsten op het selectieformulier van N.E.C. Marques sluit morgen bij de training in Weurt aan, Tannane sluit per 4 juli aan bij de ploeg van Rogier Meijer.

De in Tétouan geboren 28-jarige Marokkaanse Nederlander Oussama Tannane is geen onbekende op de Nederlandse velden. Eerder kwam hij uit voor respectievelijk SC Heerenveen, Heracles Almelo, FC Utrecht en Vitesse. De elf-voudig Marokkaans international komt transfervrij over van het Turkse Göztepe en tekent voor twee seizoenen in de Goffert.

Technisch directeur Ted van Leeuwen hoefde niet lang na te denken toen Oussama Tannane op de markt kwam: “Als Tannane aan de bal komt, maakt de cornervlag een buiging. Een speler over wiens spel de deken van mystiek ligt, die een hang naar durf en esthetica belichaamt. Zijn moed en creativiteit maken Oussama Tannane het prototype van de crowdpleaser. Een fijnbesnaard technicus, onberekenbaar voor zijn tegenstander. Een speler die in één geniale flits een wedstrijd kan beslissen. Daarnaast is hij fysiek sterk en heeft een hoge werkethiek. Een winnaar en een leider. Het afgelopen jaar heeft Oussama niet gebracht wat hij ervan verwachtte. Hij is naar Nijmegen gekomen om dat recht te zetten. We zijn ontzettend blij dat hij voor ons gekozen heeft. “

Deze week werd ook de transfer van Pedro Marques van Sporting Lissabon naar N.E.C. afgerond. Marques tekende een driejarig contract met een optie voor een vierde jaar. Hij kwam transfervrij over.

Ted van Leeuwen: “We hadden Pedro Marques al langer op het oog. Toen de afgelopen maand duidelijk werd dat we een kans hadden hem te contracteren, hebben we niet geaarzeld. Pedro kan op veel aanvallende posities terecht. Zoals de meeste Portugese aanvallers is hij technisch goed geschoold, een slimme speler met bovendien een neusje voor de goal. Dat hij het Nederlandse voetbal kent is een voordeel. Al was het alleen maar vanwege het feit dat hij er dolgraag naar terug wilde.”

"De verwachting is dat we de komende weken nog meer spelers zullen aantrekken", vervolgt Van Leeuwen. "Het is evenwel zo, dat deze transferwindow extreem langzaam op gang is gekomen en dat alle processen daarin zich traag voltrekken. De hele branche beklaagt zich. Wat precies de oorzaak is, weet niemand. Maar het is evident dat er minder geld in de markt zit en dat het moeizamer rolt. N.E.C. heeft een deel van haar budget gestoken in de infrastructurele basisvoorwaarden: nieuwe velden, kleedkamers, ontvangstruimten, enzovoort. Dat betekent dat we op de transfermarkt geduld moeten oefenen. Maar liever iets langer gewacht dan snel aangeschaft om later spijt te krijgen.”