NIEUWS

N.E.C. rekent simpel af met FC Eindhoven

datum icoon 03-10-2020
readtime icoon 4 min leestijd

N.E.C. heeft zonder al te veel moeite van FC Eindhoven gewonnen. De ploeg van trainer Rogier Meijer kon bijna de hele wedstrijd domineren en wist zes keer tot scoren te komen: 6-0.

In een bijzondere ambiance schoot FC Eindhoven de wedstrijd tegen N.E.C. in gang. De regen kwam met bakken uit de hemel en de tribunes moesten helaas leeg blijven, waardoor twee├źntwintig spelers in een troosteloze ambiance een topprestatie moesten zien te leveren. De formatie van Meijer pakte dat op de beste manier op. N.E.C. meldde zich veelvuldig op de Eindhovense helft en via Joep van der Sluijs en Rangelo Janga kwamen er ook meteen kansen. Een lob van Van der Sluijs ging net naast en de sterke spits van de Nijmegenaren kopte een voorzet vanaf links over. Het meeste gevaar kwam van een bal van de zijkant van Jordy Bruijn, die al dan niet bedoeld de lat raakte. Eindhoven was in eerste instantie niet van plan om de regie in de wedstrijd te pakken en beperkte zich vooral tot het stichten van gevaar uit standaardsituaties. Dankzij basisdebutant Kevin Bukusu werden veel momenten onschadelijk gemaakt.

Na een half uur spelen zakte N.E.C. duidelijk in en kregen de Brabanders de gelegenheid om vaker voor Norbert Alblas op te duiken. Op het moment dat de Blauw-Witten in de wedstrijd leken te komen waren het toch de mannen uit de Keizerstad die toesloegen. Nadat Jordy Bruijn nog op de paal schoot was het even later wel raak voor Souffian El Karouani, die na een afgeslagen corner uithaalde en zijn schot in de hoek zag vliegen. Een perfect moment voor een Nijmeegse goal, zeker toen even later ook de 2-0 al viel. Rangelo Janga was attent na een schot van Elayis Tavsan en benutte de rebound die hem geboden werd door de Eindhovense goalie. Zo stond N.E.C. ogenschijnlijk uit het niets op een comfortabele voorsprong en had het nog mooier kunnen zijn als een poging van Tavsan een paar millimeter naar links zou zijn gegaan. De rappe vleugelaanvaller raakte nu de paal.

Vlak na de rust gooide N.E.C. het duel in het slot. Jonathan Okita begon aan een fraaie individuele actie en leek de bal eigenlijk af te moeten geven, maar besloot zelf te schieten. Dat was een goede keuze, want via een Eindhovens been plofte de bal in de goal (3-0) en zaten de Nijmegenaren op rozen. Toen Joep van der Sluijs even later zijn eerste goal in het betaalde voetbal maakte door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek te mikken en op die manier de vierde N.E.C.-goal aan te tekenen kon de vlag definitief uit en was het alleen nog maar de vraag met hoeveel doelpunten verschil de ploeg van Meijer zou gaan winnen. Het bleef naast water namelijk ook mogelijkheden regenen voor de formatie in het rood-groen-zwart en de keeper van Eindhoven werd nog meermaals op de proef gesteld. Zo kreeg Bruijn op aangeven van de uitstekend spelende Tavsan nog een schietkans die door Jonkerman verijdeld werd.

De keeper zat met nog twintig minuten te gaan wel volledig mis op een corner van Bruijn, die daardoor bij de tweede paal kon worden binnengelopen door invaller Dirk Proper, nota bene de kleinste man van het veld. Ook met vijf goals ging N.E.C. nog op zoek naar meer treffers en het had weinig gescheeld of El Karouani was voor een tweede keer op het scoreformulier verschenen. Nadat rechtsback Bogaerts nog een rode kaart kreeg na een schandalige overtreding op Tavsan, de goalie van Eindhoven met een blessure uitviel en de gasten dus met negen man de blessuretijd ingingen werd het ook nog 6-0. Jordy Bruijn profiteerde in de laatste minuut van de blessuretijd van het feit dat er een veldspeler in het doel stond en vond de verre hoek, waardoor N.E.C. met een goed gevoel de interlandperiode ingaat. Daarin spelen de Nijmegenaren niet, maar dat doen ze wel weer op vrijdag 16 oktober. Dan is Jong FC Utrecht in de Domstad de tegenstander.