NIEUWS

N.E.C. stunt niet in Amsterdam

datum icoon 05-03-2023
readtime icoon 3 min leestijd

Waar N.E.C. zich in de eerste helft knap staande hield tegen de huidige nummer twee van Nederland, slaagde het er uiteindelijk niet in om een punt te pakken in Amsterdam. N.E.C. verloor vanmiddag met 1-0 van Ajax.

Nadat Ajax eerder deze week van Vitesse en De Graafschap wist te winnen, was het vandaag aan N.E.C. de taak om de Gelderse eer te redden. Tijdens de vorige ontmoeting lukte dit enigszins. In de Goffert werd er, met dank aan Nany Landry Dimata, met 1-1 gelijkgespeeld.

Het vernieuwde Ajax begon vandaag dan ook sterk aan de wedstrijd en wist in de eerste minuut al een kansje te creëren. Ivan Márquez was alert en kon de poging stoppen. In de 19e minuut kreeg Ajax een eerste grote kans. Een vrije trap werd goed voorgegeven door aanvoerder Dusan Tadic en Davy Klaassen hoefde de bal er alleen maar in te lopen, maar faalde hierin. Na deze grote kans bleven de kansen komen voor de Amsterdammers. Steven Bergwijn mocht uithalen op randje zestien, maar Jasper Cillessen hield N.E.C. in de wedstrijd. Niet veel later was het de beurt voor Mohammed Kudus, maar de Ghanese aanvaller schoot tegen de verkeerde kant van het net.

Na de kansen van Ajax was het de beurt aan de mannen uit Nijmegen. Met een aantal kleine kansen wist N.E.C. langzaam aan te zetten. Dimata werd door Oussama Tannane diepgestuurd, maar kwam helaas niet tot een grote kans. Na een aantal kansen van N.E.C. was het weer de beurt aan Ajax, maar ook zij konden de wedstrijd niet open breken. Mede dankzij Lasse Schöne, die tot tweemaal toe de bal van de lijn haalde, bleef het in de eerste helft 0-0. Kudus en Bergwijn kregen beide nog een kans om uit te halen, maar beide spelers wisten de kansen niet om te zetten tot doelpunten.

De rust had positieve invloed op de gastheren. In de 52e minuut verloor Bart van Rooij de bal op de zijlijn, waarna Tadic in de gelegenheid kwam om een voorzet te geven. Sandler en El Karouani waren niet bij machten om de bal te keren en Mohammed Kudus frommelde de bal subtiel in de hoek van het doel. Na de voorsprong van Ajax kwam N.E.C. een aantal keer in de zestienmeter van Ajax, maar tot een grote kans kwam het helaas niet. De Nijmegenaren kwamen in het laatste gedeelte van de wedstrijd niet meer tot uitgespeelde kansen en zodoende keerden de Nijmegenaren zonder punten huiswaarts.