NIEUWS

N.E.C. verliest met 0-3 na een moeilijke avond van FC Utrecht

datum icoon 22-09-2021
readtime icoon 4 min leestijd

Na een gelijk spel tegen Sparta Rotterdam ging N.E.C. in een midweekse speelronde tegen FC Utrecht weer op jacht naar een driepunter. De ploeg uit Nijmegen moest vroeg op jacht naar de gelijkmaker, nadat Ramselaar in de 7e minuut de 0-1 op het scorebord zette, namens FC Utrecht. In het tweede bedrijf probeerde N.E.C. druk te zette, echter was het de ploeg uit Utrecht die de doelpunten maakte. N.E.C. verliest uiteindelijk met 0-3 na een moeilijke avond in eigen huis en kan zich op gaan maken voor de uitwedstrijd aanstaande zaterdag tegen Feyenoord.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam al in de 3e minuut. Édgar Barreto kon een vrije trap van Lasse Schöne echter niet voldoende toucheren om Maarten Paes in de problemen te brengen. In de 7e minuut van de wedstrijd kreeg Utrecht de eerste hoekschop van de wedstrijd en daar was dan ook gelijk de openingstreffer. Een knal van Bart Ramselaar vanaf de zestienmeter zette de Domstedelingen op een vroege 0-1 voorsprong. Aan de andere kant probeerde Tavsan een poging te wagen, zijn schot leverde echter geen problemen op voor Paes.

Op de goal van FC Utrecht na was het na 20 minuten nog een rustige avond in de Goffert. N.E.C. was wel hard opzoek naar de gelijkmaker, maar de Utrechtse defensie had het goed dicht staan. In de 22e minuut was de eerste serieuze kans voor de ploeg van Rogier Meijer een feit, echter belande die poging van Tavsan via Warmerdan op de lat. In de 35e minuut haalde Douvikas namens FC Utrecht uit buiten de zestien, maar zijn schot ging naast.

In de slotfase van de eerste helft drong de thuisploeg aan, in de jacht op de gelijkmaker. Tavsan en Barreto kwamen opzetten met een goede combinatie, maar Barreto schoot vervolgens voorlangs. De ploegen gingen rusten met een 0-1 tussenstand dankzij een vroege treffer van Ramselaar.

Na de onderbreking begonnen beide ploegen ongewijzigd aan het tweede bedrijf. N.E.C. moest opzoek naar de gelijkmaker. Vrijwel direct kreeg de ploeg van René Hake de eerste mogelijkheid, Maher stuurde Sylla weg maar de snelle aanvaller vond geen medespeler. Ook de volgende kans was voor FC Utrecht, echter had Mattijs Branderhorst een katachtige redding op een kopbal van dichtbij. In de 58e minuut was er weer een mogelijkheid voor N.E.C. Okita dribbelde het zestienmetergebied in, maar schoot vervolgens naast. Met nog een half uur op de klok ging N.E.C. meer druk zette en ging het publiek achter de ploeg staan. FC Utrecht kwam wat minder aan voetballen toe dan in de eerste helft, maar waren nog niet echt in de problemen gekomen. Dat bewees de ploeg van René Hake in de 67e minuut door via Douvikas op een 0-2 voorsprong te komen. N.E.C. moest nu hard opzoek naar de aansluitingstreffer. N.E.C. probeerde direct iets terug te doen via Márques, maar hij kopte over. In de slotfase van de wedstrijd zorgde Ramselaar voor de beslissing in de Goffert. Ramselaar maakte op aangeven van Mahi zijn tweede treffer van de avond en zette Utrecht op 0-3. Na een korte check van de VAR werd het doelpunt goedgekeurd. Uiteindelijk zorgde de blessuretijd niet meer voor opwinding in de Goffert. Na een moeilijke avond voor N.E.C. is de eindstand 0-3.