NIEUWS

N.E.C. verspilt dure punten in eigen huis

datum icoon 06-05-2023
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. kwam zaterdagavond knap terug van een 0-1 achterstand tegen sc Heerenveen. Desalniettemin waren doelpunten van Magnus Mattsson en Nany Landry Dimata niet genoeg om de drie punten in Nijmegen te houden. De Nijmegenaren gaven in de slotfase de voorsprong weg en verliezen met 2-3.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen na dertig wedstrijd in de Eredivisie op 38 punten en zijn ze volop in de strijd voor plek acht: play-offs Europees voetbal. Dit wetende beloofde het een heus spektakel te worden. Het spektakel liet even op zich wachten, tot in de 27e minuut sc Heerenveen een vrije trap kreeg toegekend na het aan de handrem trekken van Dirk Proper. Thom Haye ging achter de bal staan en schoot vanaf ruim twintig meter in de kruising: 0-1.

N.E.C. leek wakker te zijn geschud, want het slordige spel van het eerst halfuur zette zich om in fel voetbal wat uiteindelijk met een doelpunt beloond werd. Vanuit een corner van Oussama Tannane kon Iván Márquez koppen. Het hiervoor genoemde deed de Spaanse verdediger ook; niet op goal maar in de voeten van Magnus Mattsson. De Deen bezweek niet onder de druk en zette de selectie van Rogier Meijer op gelijke hoogte. Vlak voor rust kon N.E.C. zelfs op voorsprong komen te staan, waar het niet dat Elayis Tavsan de bal niet langs doelman Xavier Mous kreeg.

In de tweede helft duurde het weer even voordat het spel op gang kwam, maar in de 62e minuut kon N.E.C. toeslaan op de counter. Via Magnus Mattsson ontving Souffian El Karouani de bal op de linkervleugel, wie vervolgens de bal goed voorgaf op Nany Landry Dimata. De N.E.C.-spits schoot de bal tegen de touwen waardoor de voorsprong ditmaal wel een feit werd.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam er veel dreiging aan de kant van sc Heerenveen. Na een aantal knappe reddingen van Jasper Cillessen schoot Sydney van Hooijdonk uiteindelijk op aangeven van Sahraoui de 2-2 binnen. Nog geen vijf minuten later kreeg Antoine Colassin de mogelijkheid om sc Heerenveen wederom op voorsprong te zetten. Cillessen wie vooralsnog een goede wedstrijd keepte, verkeek zich op het schot van de Belgische aanvaller: 2-3. Tot aan de slotseconden van de wedstrijd probeerde N.E.C. nog een punt uit het duel te slepen, maar tevergeefs.