NIEUWS

N.E.C. wint onder toeziend oog van 1500 fans halve finale play-offs

datum icoon 20-05-2021
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft de halve finale van de play-offs in het eigen Goffertstadion winnend afgesloten. Onder toeziend oog van 1500 supporters liet N.E.C. direct van zich horen, via een prachtige uithaal van Bart van Rooij: 1-0. Op slag van rust kwam ook de tweede goal van de Nijmegenaren, via Rangelo Janga. Na de rust bouwde N.E.C. de voorsprong uit via een goal van de in vorm verkerende Okita: 3-0. Roda JC kon in het restant van de wedstrijd weinig tot geen gevaar meer stichten waardoor de Nijmegenaren glansrijk doorgaan naar de finale van de play-offs.

Het door 1500 supporters toegejuichte N.E.C. schoot uit de startblokken. Jordy Bruijn opende met een prachtige pass op de opstomende Bart van Rooij. De rechtsback twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit in de bovenhoek: 1-0. Een minuut of tien later trachtte Jordy Bruijn zijn ploeggenoot na te doen, maar schoot jammerlijk naast het doel van Hoekstra. Twee minuten later werd van Rooij weer vrijgespeeld na een sprint over rechts, maar kopte hij de bal naast. Even later was ook Janga dichtbij. Nadat de spits net was behandeld voor een blessure kwam hij opeens vrij voor keeper Hoekstra. Zijn wippertje mistte echter precisie. In de 28e minuut kwam Janga via een kluts weer tot een schotpoging. Zijn schot plofte via een Roda been op de bovenkant van de lat. Uit de daaropvolgende corner was Cas Odenthal dichtbij een goal. Zijn goal kon echter nog net van de lijn worden gehaald door Hoekstra. Vijf minuten voor rust kwam Roda JC gevaarlijk op via de rechterkant van het veld. De voorzet van Jensen kon echter weggekopt worden door van Rooij, waarna direct een counter werd opgezet door de Nijmegenaren. Het eindstation was Okita, maar de aanvaller schoot de bal een meter over het doel. Op slag van rust bracht N.E.C. de stand op 2-0. Een vrije trap op zo’n twintig meter van het doel werd door Jordy Bruijn op de paal geschoten. Via de rug van keeper Hoekstra kwam de bal vrijwel stil op de lijn te liggen, waarna spits Janga er als de kippen bij was om de bal het net in te rossen: 2-0.

Vijf minuten na het fluitsignaal voor de start van de tweede helft was Roda JC dichtbij de aansluitingstreffer. Een kopbal van Falkenburg dwong Branderhorst tot een katachtige reflex. Na een uur spelen kwam N.E.C. plotseling op 3-0. Een diepe bal werd op waarde geschat door Okita, die de keeper omspeelde en feilloos afrondde. N.E.C. kon hierna achterover leunen en Roda het spel laten maken. De Limburgers hadden echter moeite om het spel te maken en kwamen tot weinig gevaar. Twee minuten voor tijd zorgde invaller Thomas Beekman bijna voor de kers op de taart, ware het niet dat hij de bal op de lat mikte. Even later floot scheidsrechter Manschot voor de laatste keer op zijn fluitje, waarmee de prachtdag voor N.E.C. compleet was. De Nijmegenaren mogen na deze mooie overwinning het vizier vol zetten op de finale van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie zondag.