NIEUWS

Stormachtige slotfase levert N.E.C. een punt op

datum icoon 19-02-2022
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk met 1-1 gelijk gespeeld. Lang stond de formatie van trainer Rogier Meijer op achterstand, maar na de gelijkmaker van Jonathan Okita in minuut 88 leek er zelfs nog een zege in te zitten. Die kwam er helaas niet meer.

De zwaarbevochten 0-1 overwinning op bezoek bij sc Heerenveen maakte dat N.E.C. de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk als nummer acht van de Eredivisie inging. Om die positie te behouden moest er uiteraard een goed resultaat behaald worden tegen de Brabanders en dus werd de handschoen vanaf het begin opgepakt. Het aanwezige publiek, dat voor het eerst weer in grote getalen naar de Goffert mocht komen, zag dat N.E.C. aanvallende intenties had en het initiatief wilde pakken. Des te zuur dat het de bezoekers waren die op voorsprong kwamen na een individuele Nijmeegse fout. Iván Márquez verspeelde de bal en Richard van der Venne kon makkelijk scoren.

Met die voorsprong op zak trokken de Waalwijkers zich massaal terug. Zij hoefden niet meer, gokten op de counter en lieten de mannen van Meijer komen. Die wisten zich daar in de eerste helft amper raad mee. Keer op keer strandden de aanvallen tegen een RKC-been of door een foute eindpass, waardoor de gasten de voorsprong relatief eenvoudig de rust mee in konden nemen. Hoe anders was dat in het tweede bedrijf. N.E.C. wilde het publiek niet naar huis laten gaan zonder een resultaat en beukte al snel op de poort van de bezoekers. Daar had RKC alle mogelijke moeite mee en al snel hing een goal in de lucht.

De kansen voor dat doelpunt waren er namelijk in overvloede. Jonathan Okita, Elayis Tavsan, Barreto, de ingevallen Ali Akman: ze hadden allemaal een doelpunt kunnen maken en het was wachten tot de Waalwijkse defensie zou capituleren. Dat gebeurde uiteindelijk pas in minuut 88. Tavsan slingerde de bal richting de tweede paal en daar stond Okita op de goede plek om de dik verdiende 1-1 aan te tekenen. Daarna ontspon zich een slotfase waarin alleen N.E.C. nog recht had op een goal en RKC alleen maar kon bidden en hopen dat het goed zou komen. Helaas voor ons viel de winnende niet meer en bleef het bij een punt.