NIEUWS

Tweedekans Verkoop; zo werkt het!

datum icoon 27-09-2023
readtime icoon 2 min leestijd

Vanaf dit seizoen maakt N.E.C. officieel gebruik van de Tweedekans Verkoop voor seizoenkaarthouders. Op deze manier krijgen seizoenkaarthouders de mogelijkheid om hun kaart aan een mede-supporter te verkopen op het moment dat zij een wedstrijd gedurende het seizoen niet kunnen bijwonen.

Het systeem is al bekend bij de seizoenkaarthouders door de testperiode van vorig seizoen. Deze werd dermate goed ontvangen door zowel club als supporters dat N.E.C. heeft besloten om het initiatief definitief door te voeren in het ticketsysteem. Op het moment dat een seizoenkaarthouder niet bij een wedstrijd aanwezig kan zijn, krijgt deze persoon de kans om de plek terug te geven aan de club. De aangeboden plek wordt vervolgens via de officiële verkoopkanalen van de club aangeboden aan supporters zonder seizoenkaart. Wordt de aangeboden plek daadwerkelijk verkocht, dan betaalt de club 70% van de seizoenkaartprijs (1/17e deel) terug aan de verkoper.

Win-win-winsituatie

Op deze manier creëert de club een win-win-winsituatie voor de verkopende supporter, kopende supporter en de club zelf. De verkoper krijgt ondanks zijn of haar afwezigheid een deel van de seizoenkaart terug, de koper heeft een (extra) kans om een kaartje voor een N.E.C.-wedstrijd te bemachtigen en de club alsnog kan rekenen op een uitverkocht Goffertstadion.

Hoe werkt het?

Zie onderstaand stappenplan over hoe je je seizoenkaart voor een wedstrijd aanbiedt, mocht je zelf niet aanwezig kunnen zijn.

1. Ga naar tickets.nec-nijmegen.nl/dashboard en log in met jouw persoonlijke account;
2. Ga naar ‘Mijn seizoenkaarten’;
3. Selecteer de seizoenkaart die jij voor deze wedstrijd wilt aanbieden;
4. Klik op ‘verkopen’. Vanaf dit moment is jouw kaart voor de door jou gekozen wedstrijd online beschikbaar voor mede-supporters. Je kunt deze actie altijd weer ongedaan maken.

    Let op: het aanbieden van je wedstrijdkaart via de Tweedekans Verkoop levert alleen geld op indien de kaart daadwerkelijk aan een mede-supporter wordt verkocht. Verkopers ontvangen per verkochte wedstrijdkaart 1/17e deel van de betaalde seizoenkaartprijs retour, minus 30% servicekosten en handling fee.

    Lees hier meer details en andere voorwaarden over de Tweedekans Verkoop.