NIEUWS

Voorbeschouwing FC Utrecht - N.E.C.

datum icoon 16-09-2022
readtime icoon 3 min leestijd

Vanavond neemt N.E.C. het in de Galgenwaard op tegen FC Utrecht. Voor de ploeg van trainer Rogier Meijer een mogelijkheid om na vier gelijke spelen op rij (1-1 tegen AZ, FC Groningen en Fortuna Sittard, 0-0 tegen Heerenveen) weer eens drie punten binnen te halen. N.E.C. verloor dit seizoen weliswaar pas één keer, maar daar staat ook maar één winstpartij tegenover. Hoog tijd om daar verandering in aan te brengen.

Dat zou dan moeten gebeuren tegen het FC Utrecht van Henk Fräser. De Domstedelingen hebben de laatste twee wedstrijden gewonnen, maar dat ging allerminst als vanzelf. Vorige week werd het in een zeer matige wedstrijd vlak voor tijd 1-0 tegen Vitesse, door een doelpunt van Bas Dost. Een week eerder wonnen de Utrechters in Limburg met 3-4 van Fortuna Sittard. Grote man aan Utrechtse zijde was toen Anastasios Douvikas, die als invaller drie keer scoorde.

Sowieso zijn het bij FC Utrecht de spitsen Dost en Douvikas die doeltreffend zijn voor de ploeg. In totaal hebben de Utrechters tot dusver negen doelpunten gemaakt dit seizoen. Vier daarvan staan op naam van Douvikas, vijf zijn er gemaakt door Dost. N.E.C. is wat dat betreft het andere uiterste. De Nijmegenaren wisten tot nu toe zeven keer het vijandelijke net te vinden en opvallend genoeg gebeurde dat zeven keer door een andere speler. N.E.C. is de enige ploeg in de Eredivisie waarbij nog niet één speler meer dan één doelpunt wist te maken dit seizoen.

N.E.C. zal in ieder geval gesterkt worden door het feit dat al vijf wedstrijden op rij niet verloren is in de Eredivisie. Vóór de vier gelijke spelen was er namelijk de winstpartij bij FC Volendam. De ploeg blijkt dus lastig te verslaan, al is dat FC Utrecht in de laatste drie onderlinge wedstrijden wél gelukt. Sterker nog: in die drie wedstrijden wist N.E.C. geen enkel doelpunt te maken. Twee keer werd het 0-3 in Nijmegen, in Utrecht werd het 1-0.

Voor Rogier Meijer is het in aanloop naar de wedstrijd puzzelen geblazen. Joris Kramer en Jordy Bruijn zijn geblesseerd en jongens als Oussama Tannane (in het verleden nog uitkomend voor FC Utrecht) en Ibrahim Cissoko waren deze week ziek. Laatstgenoemde lijkt op tijd hersteld om zich bij de selectie te voegen, voor Tannane lijkt de wedstrijd te vroeg te komen. Meest logisch lijkt dan dat Mikkel Duelund zijn plek op het middenveld invult. Magnus Mattson zal dan als linksbuiten zijn rentree in de basis maken. Achterin staat Calvin Verdonk, net als vorige week, naast Iván Márquez geposteerd. 

Scheidsrechter Marc Nagtegaal zal het duel met de Utrechter vanavond in goede banen proberen te leiden. Gesteund door een propvol uitvak gaat N.E.C. vanaf 20.00 uur strijden voor de drie punten. De wedstrijd is in zijn geheel te zien op ESPN2.