NIEUWS

Voorbeschouwing FC Volendam - N.E.C.

datum icoon 13-08-2022
readtime icoon 3 min leestijd

Afgelopen zondag beleefde N.E.C. niet de competitiestart waar vooraf op gehoopt was. De ploeg van Rogier Meijer miste tegen FC Twente kansen, gaf eigenlijk niks weg, leek uiteindelijk op een 0-0 af te stevenen, maar kreeg diep in de blessuretijd alsnog een tegentreffer te verwerken. Het doelpunt van Sem Steijn dompelde Nijmegen in rouw en zorgde ervoor dat de punten mee naar Enschede gingen. Morgenmiddag mogen de Nijmegenaren tegen FC Volendam opnieuw op jacht gaan naar de eerste punten van het nieuwe seizoen.

Voor FC Volendam is het de eerste Eredivisiewedstrijd in eigen huis sinds 3 mei 2009 en dus zal het voor de ploeg van Wim Jonk én het Volendamse publiek welhaast als feestwedstrijd te boek staan. Afhankelijk van het eindresultaat uiteraard, maar de wijdbroeken zullen zeer gebrand zijn op een thuisoverwinning. Vorige week wist FC Volendam in de uitwedstrijd tegen FC Groningen alvast het eerste punt van deze voetbaljaargang binnen te harken. De Volendammers keken al snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar zagen Daryl van Mieghem vlak voor rust zorgen de aansluitingstreffer. In de tweede helft was Van Mieghem de aangever bij de gelijkmaker, toen Benaissa Benamar zijn voorzet binnenkopte.

De laatste keer dat N.E.C. en FC Volendam in competitieverband tegenover elkaar stonden was in maart 2021, toen N.E.C. in Nijmegen met 1-0 won door een doelpunt van Elayis Tavsan. In totaal speelden N.E.C. en FC Volendam al 48 keer tegen elkaar, waarbij de balans flink uitslaat in Nijmeegs voordeel. Elf keer trokken de Volendammers aan het langste eind, 23 keer gingen de punten naar Nijmegen en veertien keer werden de punten gedeeld.

De opstelling van N.E.C. zal ten opzichte van die van vorige week waarschijnlijk op één plek veranderen. Zoals bekend (en breed uitgemeten) is Jasper Cillessen teruggekeerd op het oude nest en zal hij voor het eerst sinds 21 augustus 2011 in competitieverband de kleuren van N.E.C. verdedigen. Mattijs Branderhorst zal daarom genoegen moeten nemen met een plekje op de bank. Jordy Bruijn keer terug in de selectie, maar zal waarschijnlijk ook op de bank beginnen. Nieuwe aanwinst Philippe Sandler is nog niet wedstrijdfit.

Ook bij Volendam worden niet veel wijzigingen verwacht. Dat betekent dat Wim Jonk waarschijnlijk weer begint met Robert Mühren in de punt van de aanval en Henk Veerman (overgekomen van FC Utrecht) op de bank start. Andere namen om op te letten zijn Daryl van Mieghem (vorige week dus goed voor een assist en een doelpunt), aanvallende middenvelder en rasvoetballer Francesco Antonucci en oud-Ajacied Carel Eiting.

Scheidsrechter Ingmar Oostrom zal morgen om 12.15 uur blazen voor het begin van de wedstrijd, die in zijn geheel te zien zal zijn op ESPN 3.