NIEUWS

Voorbeschouwing N.E.C. - FC Utrecht

datum icoon 11-03-2023
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. staat aan de vooravond van een tweetal wedstrijden die zomaar eens zouden kunnen gaan bepalen hoe de rest van het seizoen er uit gaat zien. Wordt het volop doorstrijden om een plek in de play-offs? Of wordt het gat met de bovenste acht ploegen zo groot dat die ambitie (in ieder geval voor even) in de ijskast kan?

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma (op het moment van schrijven de nummer 8), maar vanmiddag gaat in de Goffert eerst gestreden worden tegen FC Utrecht (de nummer 7). De wedstrijd van vandaag is het treffen tussen de topscorer van de Eredivisie (Anastasios Douvikas, 12 treffers) en de defensie van N.E.C., één van de ploegen met de minste tegendoelpunten in de Eredivisie (23 stuks).

FC Utrecht staat op het moment van schrijven zevende, maar beleefde vorige week een week om snel te vergeten. Eerst werd doordeweeks namelijk stevig verloren van de amateurs van Spakenburg. In de kwartfinale van het toernooi om de KNVB Beker werd de ploeg van Michael Silberbauer in de eigen Galgenwaard met maar liefst 4-1 vernederd door ‘de Blauwen’. Drie dagen later gingen de Domstedelingen ook in de competitie ten onder in eigen huis. Ditmaal was Fortuna Sittard met 1-2 te sterk.

Ook N.E.C. verloor afgelopen weekend, maar een 1-0 nederlaag bij Ajax zal wat minder hard aankomen dan de Utrechtse nederlagen. In de Goffert verloor N.E.C. dit seizoen alleen in de allereerste speelronde van het seizoen. Het zal de Nijmegenaren sterken in het vertrouwen richting de wedstrijd van vanmiddag.

FC Utrecht wist vorig seizoen wél te winnen in Nijmegen. Het was vanuit Utrechts oogpunt de wedstrijd van Bart Ramselaar, die twee keer wist te scoren in de met 0-3 gewonnen wedstrijd. De derde Utrechtse treffer kwam op naam van Douvikas. In Utrecht werd het eerder dit seizoen 0-0 toen beide ploegen elkaar troffen. De laatste keer dat N.E.C. van FC Utrecht wist te winnen was in 2015. Christian Santos zorgde toen vanaf de strafschopstip voor een 1-0 zege.

Trainer Rogier Meijer lijkt te kunnen beschikken over een nagenoeg complete selectie. De verwachting is dan ook dat hij de vertrouwde elf namen van de laatste weken weer de wei in zal sturen. Voor Oussama Tannane is de wedstrijd van vandaag een weerzien met een oude werkgever. Hij speelde in de jeugd van FC Utrecht en kwam in het seizoen 2018-2019 op huurbasis nog eens zeventien keer uit voor het eerste elftal.

Bij FC Utrecht ontbreken Bas Dost en Nick Viergever door blessures. Taylor Booth, die een uitstekend seizoen draait, is op het moment van schrijven nog een twijfelgeval voor trainer Michael Silberbauer.

Ingmar Oostrom is de scheidsrechter van dienst. Hij floot eerder dit seizoen de uitwedstrijd tegen FC Volendam, die N.E.C. met 1-4 won. De aftrap is om 12.15 uur en de wedstrijd is in zijn geheel te zien op ESPN 2.