Oefenduel Zaterdag 10 juli 2021, 14:30 Sportpark Goed Genoeg
AFC
2 1
AFC in oefenduel te sterk voor N.E.C.

N.E.C. heeft de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding verloren. Het Amsterdamse AFC was met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Rogier Meijer.

Het eerste kwartier was nog veelbelovend voor iedereen met een rood-groen-zwart hart. De druk op de tweededivisionist werd opgevoerd en een Nijmeegse openingstreffer hing in de lucht. Toen die niet viel, kroop AFC wat meer uit de schulp en dat leverde wel een doelpunt op. Raily Ignacio werd weggestuurd en die klopte de uitkomende Mattijs Branderhorst: 1-0.

Nog voor rust incasseerde N.E.C. ook de 2-0. Matthijs Jesse vond de bal na een scherpe counter voor zijn voeten en schoof die tegendraads in de verre hoek, waardoor de formatie van Meijer de opdracht had om in de tweede helft tenminste twee doelpunten maken en daarmee een deceptie tegen de Amsterdamse amateurs te voorkomen. Dat lukte echter niet.

Via een rake strafschop van Jonathan Okita (2-1) werd de marge nog wel verkleind tot één, maar meer dan dat zat er niet in. Thibo Baeten en Joep van der Sluijs lieten mogelijkheden op de gelijkmaker namelijk liggen en alleen Branderhorst slaagde er nog in om zich te onderscheiden. Hij voorkwam een ruimere nederlaag door een strafschop te pakken.