Keuken Kampioen Divisie Zondag 27 september 2020, 12:15 De Vijverberg
De Graafschap
2 0
Voorbeschouwing De Graafschap – N.E.C.

Vanmiddag om 12.15 uur begint N.E.C. in Doetinchem aan de derde uitwedstrijd van het seizoen. Op De Vijverberg gaat trainer Rogier Meijer met zijn ploeg de strijd aan met zijn oude club De Graafschap, dat onder leiding staat van trainer Mike Snoei.

N.E.C. en De Graafschap beleefden allebei een teleurstellende vierde speelronde in de Keuken Kampioen Divisie. N.E.C. ging in eigen huis met 0-1 ten onder tegen Almere City, maar bij de Doetinchemmers zal de tik nog wat harder aangekomen zijn. De Achterhoekers gingen tegen Jong AZ namelijk met 7-3 onderuit en verloren tot overmaat van ramp ook spit Ralf Seuntjens met een fikse enkelblessure. Zijn plek voorin zal vanmiddag worden ingevuld door Joey Konings, die afgelopen seizoen overkwam van SC Heracles. Verder komen we onder andere twee voormalig N.E.C-spelers in het basiselftal van Mike Snoei: Ted van de Pavert en Jordey Tutuarima. Andere spelers om in de gaten te houden zijn Johnatan Opoku (tot nu toe goed voor één doelpunt dit seizoen), Elmo Lieftink (vier doelpunten in drie wedstrijden) en Daryl van Mieghem (drie doelpunten).

Bij N.E.C. worden wijzigingen in de opstelling verwacht. Als de voortekenen niet bedriegen zal namelijk Kevin Bukusu zijn opwachting maken in de basisopstelling van Rogier Meijer. Dat zal ten koste gaan van Cas Odenthal, die dan op de bank zal plaatsnemen. Op het middenveld staat op het moment van schrijven nog een vraagteken achter de naam van Edgar Barreto, die kampt met een rugblessure. Mocht hij niet kunnen spelen, dan zal waarschijnlijk Dirk Proper zijn plaats innemen. Jonathan Okita is weer fit genoeg om zich bij de selectie te voegen.

De Graafschap is de laatste jaren een prettige tegenstander gebleken voor N.E.C. In de laatste vier ontmoetingen werd die keer gelijkgespeeld en trok N.E.C. één keer aan het langste eind (1-3 in 2017, door Nijmeegse doelpunten van Arnaut Groeneveld, Wojciech Golla en Sven Braken). Voor de laatste nederlaag tegen de Doetinchemmers moeten we behoorlijk ver terug in de tijd. Op 10 september 2011 werd het 1-0 voor de Graafschap. Opvallende details: Ted van de Pavert en Rens van Eijden stonden ook toen aan de aftrap en Muslu Nalbantoglu zat als wisselspeler op de bank bij de Achterhoekers.

Voor trainer Rogier Meijer zal de wedstrijd van vanmiddag nauwelijks als een uitwedstrijd voelen, aangezien hij als profvoetballer nooit voor een andere club dan De Graafschap speelde. Tussen 2005 en 2014 werkte de oefenmeester maar liefst 284 competitie- en bekerwedstrijden af in het blauw-wit. Toch zal de trainer, net als de rest van N.E.C., de drie punten vanmiddag graag mee naar Nijmegen nemen. Het zou betekenen dat de Nijmegenaren over De Graafschap heen zouden wippen op de ranglijst. Tot dusverre hebben beide ploegen zes punten verzameld, al moet daarbij worden opgemerkt dat De Graafschap daar één wedstrijd minder voor nodig heeft gehad.

De aftrap in Doetinchem is vanmiddag om 12.15 uur, de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

90' De wedstrijd is afgelopen
83' Jordy Tutuarima wordt gewisseld voor Roland Baas
80' Mohamed Hamdaoui wordt gewisseld voor Jasper van Heertum
79' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Thomas Beekman
71' Dirk Proper wordt gewisseld voor Anton Fase
64' Joey Konings wordt gewisseld voor Danny Verbeek
60' Ole Romeny wordt gewisseld voor Jonathan Okita
60' GOAL (penalty): Mohamed Hamdaoui maakt de 2-0
59' Gele kaart Cas Odenthal
59' PENALTY: Joey Konings staat achter de bal
58' GOAL: Mohamed Hamdaoui maakt de 1-0
52' Gele kaart Souffian El Karouani
47' Gele kaart Jesse Schuurman
45' Rick Dekker wordt gewisseld voor Jesse Schuurman
45' De tweede helft is begonnen
45' Rust
27' Gele kaart Julian Lelieveld
24' Gele kaart Toine van Huizen
1' AFTRAP: De wedstrijd is begonnen

N.E.C. verliest Gelderse Derby van De Graafschap

N.E.C. heeft vanmiddag met 2-0 verloren op bezoek bij De Graafschap. Waar N.E.C. in de eerste helft sterk uit de startblokken kwam, werden er in de tweede helft weinig kansen van de Nijmegenaren genoteerd. Na een doelpuntloze eerste helft draaide Hamdaoui de wedstrijd in het tweede bedrijf eigenhandig om met twee treffers. De ploeg van trainer Rogier Meijer kwam de klap van de 2-0 niet meer te boven en keerde zodoende zonder punten huiswaarts.

Door Mitch Swillens

Zondag, vroeg in de middag, stond de Gelderse Derby op het programma. De wedstrijd De Graafschap - N.E.C. stond onder leiding van Danny Makkelie. N.E.C., dat vorige week punten liet liggen in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC, verscheen vandaag feller ten tonele. Ook De Graafschap had iets goed te maken. Afgelopen maandag verloren zij met 7-3 van Jong AZ. De ploeg uit Doetinchem was vandaag opzoek naar een sportieve revanche.

Dat beide ploegen er met de drie punten vandoor wilden gaan bleek ook na de openingsfase van de wedstrijd. Zowel N.E.C. als De Graafschap begonnen fel aan de wedstrijd en kwamen zo beide tot een paar kansjes in het eerste speelkwartier. In de daaropvolgende minuten had N.E.C. de overhand en kwam zowel Ole Romen als Joep van der Sluijs tot een gevaarlijke kans. Doelman Rody de Boer keerde echter zonder enige moeite beide schoten. Na een overtreding van De Graafschap-speler Toine van Huizen, waarvoor hij de eerste gele kaart van de wedstrijd kreeg, mocht Elayis Tavsan aanleggen voor

De openingsfase van de wedstrijd startte nerveus van beide kanten. N.E.C. had de overhand, maar grote kansen waren er nauwelijks kansen te noteren. Na twintig minuten kreeg Romeny de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot ging recht op De Boer. Enkele minuten later probeerde Van der Sluijs het nogmaals, maar zijn poging miste richting. N.E.C. groeide in de wedstrijd en de thuisploeg werd naarmate de eerste helft vorderde steeds verder teruggedrongen. Kansen voor Tavsan, Van der Sluijs en Bruijn leverden helaas voor de ploeg van Meijer geen doelpunten op. Zodoende stond de brilstand bij het ingaan van de rust op het scorebord.

De eerste fase na rust was direct zichtbaar dat De Graafschap beter in het spel kwam. Lieftink was de eerste Superboer die een waarschuwing uitdeelde, maar zijn schot kon nog geblokt worden door de Nijmeegse defensie. Nog voordat N.E.C. kon zijn bekomen van de schrik kon de thuisploeg alsnog juichen. Hamdaoui schoot uit een afvallende corner hard raak in de bovenhoek en liet een kansloze Alblas achter; 0-1. Een kleine minuut later kon de thuisploeg de score verdubbelen, nadat Makkelie naar de stip wees na een overtreding van Odenthal. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Hamdaoui waarde de marge werd verdubbeld. De hoop op een driepunter leek te zijn vervolgen bij N.E.C., want de ploeg van trainer Meijer kon geen vuist meer maken. In de slotfase probeert N.E.C. nog tot een aansluitingstreffer te komen, maar De Boer heeft telkens een antwoord op een Nijmeegse poging. In de tegenaanval werd de thuisploeg nog eenmaal gevaarlijk in de persoon van Verbeek, maar zijn schot belandde naast het doel. Met 93 minuten op de klok floot scheidsrechter Makkelie voor het einde van de wedstrijd waardoor N.E.C. met een 2-0 nederlaag huiswaarts keerde.