Oefenduel Dinsdag 4 augustus 2020, 20:00 Sportpark Zuid
De Treffers
0 2
N.E.C. wint op bezoek bij De Treffers

N.E.C. heeft vanavond haar tweede overwinning geboekt in de oefencampagne. De Nijmegenaren waren met 0-2 te sterk voor De Treffers. De wedstrijd ging langere tijd gelijk op, maar in de tweede helft maakte N.E.C. het verschil met doelpunten van de invallers Thomas Beekman en Jonathan Okita.

De ploeg van trainer Rogier Meijer startte voortvarend aan de wedstrijd. Binnen een vijftal minuten kreeg Ole Romeny een grote kans na een voorzet op maat van Bart van Rooij. De aanvaller liet de kans onbenut door over te koppen. Na een kwartier beet de thuisploeg meer en meer van zich af en dat resulteerde snel in een behoorlijke kans. Na een vrije trap was het Van Zundert (ex-N.E.C.) die zijn voet tegen de bal zette en het leer vervolgens ternauwernood naast het doel zag belanden. Echt grote kansen vielen er tot aan de rust niet meer te noteren, waardoor beide ploegen met de brilstand op het scorebord de kleedkamers opzochten.

Na de rust verschenen de Nijmegenaren met één nieuw gezicht aan de aftrap. Jonathan Okita verving Van der Sluijs, waardoor Ayman Sellouf op het middenveld werd gepositioneerd. N.E.C. kreeg de touwtjes iets meer in handen en leek via Odenthal op voorsprong te komen. De verdediger kopte uit een standaardsituatie via de lat over het Groesbeekse doel.

Op het uur wisselde Meijer vijfmaal. Twee van die invallers stonden enkele minuten later aan de basis van het openingsdoelpunt. Lartey Sanniez omspeelde zijn directe tegenstander en bediende Beekman met een scherpe voorzet. De middenvelder was de uitgekomen doelman te slim af met een wippertje en kon juichen: 0-1. Na de Nijmeegse treffer leek N.E.C. de score snel uit te breiden, maar Okita vond met een snoeihard schot de paal. Toch kwamen de bezoekers niet echt meer in de problemen en lukte het de ploeg in de slotseconde de marge te verdubbelen. Okita werd de ruimte ingestuurd en schoof de bal rustig onder de goalie door. Hierdoor keerde N.E.C. met een 0-2 uitslag terug naar Nijmegen. Aanstaande zaterdag staat voor N.E.C. de wedstrijd tegen S.C. NEC op het programma.

Opstelling N.E.C.: Branderhorst, Van Rooij, Van Eijden, Odenthal (74. Rebergen), El Karouani (61. Lartey Sanniez), Proper (74. Ruizendaal), Van Ottele (61. Sturing), Van der Sluijs (46. Okita), Tavsan (61. Fase), Romeny (61. Velikonja), Sellouf (61. Beekman).