Voorbereiding Dinsdag 30 juli 2019, 19:00 Sportpark Zuid
De Treffers
0 0
Bloedeloos gelijkspel N.E.C. op bezoek bij De Treffers

N.E.C. heeft vanavond op bezoek bij De Treffers met 0-0 gelijkgespeeld. In Groesbeek kwam de ploeg onder leiding van het trainerstrio moeilijk tot kansen, wat een doelpuntendroogte tot gevolg had.

De Treffers begon fel aan de wedstrijd en drong N.E.C. de eerste minuten richting de eigen goal. Het eerste Nijmeegse gevaar volgde na een kleine tien minuten en kwam van de voet van Ayman Sellouf, die doelman Centen van afstand testte. Korte tijd later kopte Sven Braken een voorzet van Musaba over het Groesbeekse doel. De grootste kans van het eerste bedrijf was te noteren op naam van oud-N.E.C.’er Van Zundert. De spits wist een uitstekend gegeven voorzet niet tot doelpunt te promoveren. Ook Jonathan Okita kon korte tijd later een goedlopende aanval over meerdere schijven niet belonen met een doelpunt, waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten.

Pover N.E.C.

Ook na rust kwam N.E.C. weinig aan voetballen toe en had het moeite met de gastheer. Het verbaasde dan ook weinigen dat de eerste mogelijkheden in de tweede helft voor de thuisploeg waren. De gevaarlijke ballen konden door de Nijmeegse defensie worden weggewerkt. Na iets meer dan tien minuten dribbelde Ayman Sellouf gevaarlijk langs een aantal tegenstanders, maar aan zijn solo kwam vroegtijdig een einde na een ingreep van een Groesbeekse verdediger. De meeste kansen konden in de slotfase worden genoteerd. Mike Ndayishimiye, die enkele minuten eerder binnen de lijnen kwam, moest Centen laten strekken en de doelman had in de bijbehorende corner een katachtige reflex in huis op de kopbal van Hoogveld. Kort voor het einde van de wedstrijd ontsnapte N.E.C. nog aan een nederlaag, nadat Khalouta een voorzet in volledig vrijstaande positie over het doel van Schuurman kopte. Gescoord werd er niet meer, waardoor er na 90 minuten 0-0 op het scorebord stond.