Keuken Kampioen Divisie Zondag 6 december 2020, 12:15 Stadion De Vliert
FC Den Bosch
2 2
Voorbeschouwing FC Den Bosch - N.E.C.

Al negen wedstrijden op rij wist geen ploeg te winnen van N.E.C. Ook MVV lukte het afgelopen maandag niet de equipe van trainer Rogier Meijer te verslaan, al werden de punten met enige moeite in eigen huis gehouden. Vanmiddag gaat N.E.C. in Den Bosch proberen een tiende wedstrijd aan deze fraaie serie toe te voegen.

Wie puur naar de ranglijst kijkt (FC Den Bosch staat 19e) zou kunnen denken dat de klus niet al te lastig mag zijn, maar de laatste jaren heeft N.E.C. het steevast lastig in de Brabantse hoofdstad. Vorig seizoen werd het nog 2-2 omdat Etien Velikonja in de 93e minuut wist te scoren, maar de twee keer daarvoor ging N.E.C. in De Vliert ten onder (3-2 en 3-0). Nu zeggen in het verleden behaalde resultaten nog altijd niets over de toekomst, maar van onderschatting mag in de gekke competitie die de Keuken Kampioen Divisie is, sowieso nooit sprake zijn.

Bij FC Den Bosch vinden we twee spelers met een verleden in Nijmegen in de selectie. Centraal achterin zullen we vanmiddag waarschijnlijk de naam van Frank Sturing tegenkomen, terwijl ook Paco van Moorsel deel uitmaakt van de Bossche spelersgroep. Trainer van FC Den Bosch is Erik van der Ven. Inclusief de bekerwedstrijd tegen VVV wist hij met zijn ploeg al elf wedstrijden op rij niet te winnen. Voor de laatste driepunter moeten we dan ook ver terug in de tijd: op 22 september werd in eigen huis met 2-0 van MVV gewonnen.

Als we af mogen gaan op de trainingen zullen Jonathan Okita en Kevin Bukusu vanmiddag weer aan de aftrap staan. Dat zou dan ten koste gaan van Syb van Ottele en Terell Ondaan. Ook Joep van der Sluijs, afgelopen maandag matchwinner, moet waarschijnlijk genoegen nemen met een plekje op de bank.

De aftrap in Den Bosch is vanmiddag om 12.15 uur. De wedstrijd is live te zien op Fox Sports 1, RN7 verzorgt het radioverslag.

89' Ringo Meerveld wordt gewisseld voor Brem Soumaoro
78' Gele kaart Javier Vet
74' Jonathan Okita wordt gewisseld voor Terell Ondaan
74' Frank Sturing wordt gewisseld voor Junior van der Velden
74' Ryan Trotman wordt gewisseld voor Don Bolsius
65' Ayman Sellouf wordt gewisseld voor Joep van der Sluijs
58' Dwayne Green wordt gewisseld voor Jorn van Hedel
58' Declan Lambert wordt gewisseld voor Dhoraso Moreno Klas
49' Gele kaart Jonathan Okita
48' Gele kaart Jizz Hornkamp
45' GOAL: Jordy Bruijn maakt de 2-2
28' GOAL (ed): Kevin Bukusu maakt de 2-1
23' GOAL: Rik Mulders maakt de 1-1
12' GOAL: Jordy Bruijn maakt de 0-1
11' Gele kaart Frank Sturing

N.E.C. krijgt met één punt veel te weinig in Den Bosch

N.E.C. heeft de uitwedstrijd bij FC Den Bosch niet in winst weten om te zetten. De mannen in het rood, groen en zwart waren de bovenliggende partij, maar gaven de overwinning door eigen fouten uit handen: 2-2.

Met de zwaarbevochten thuisoverwinning op MVV van afgelopen maandag (2-1) nog vers in het geheugen was het voor N.E.C. zaak om dat goede gevoel in de ploeg te houden. Dat moest op zondagmiddag vanaf 12.15 uur gebeuren in De Vliert in 's-Hertogenbosch, waar de plaatselijke FC de tegenstander was. Na een afwachtend begin van beide ploegen was het eerste schot op doel van de Nijmegenaren meteen raak. Nadat voormalig N.E.C.'er Frank Sturing een overtreding maakte op de watervlugge Ayman Sellouf, mocht Jordy Bruijn op een gevaarlijke plek aanleggen voor een vrije trap. De middenvelder plaatste de bal over de muur heen en vond daarbij ook nog eens de korte hoek naast doelman Wouter van der Steen: 0-1.

Met die goal op zak wist de formatie van trainer Rogier Meijer de weg naar voren steeds beter te vinden, want het scheelde niks of Rangelo Janga had na een kleine twintig minuten de marge al verdubbeld. De spits dook na een uitstekende steekbal van Javier Vet en een dito voorzet van Bart van Rooij bij de eerste paal op, maar vond het zijnet. N.E.C. had de controle in Den Bosch en de gelijkmaker van de Bosschenaren in minuut 24 kwam eigenlijk uit de lucht vallen. Ringo Meerveld sneed vanuit het niets door de achterste linie heen en mikte vervolgens oog in oog met Norbert Alblas raak. Niet veel later werd het zelfs 1-2. Kevin Bukusu en Norbert Alblas begrepen elkaar niet helemaal, waardoor de Duitser een eigen doelpunt maakte.

Een hele pijnlijke tussenstand voor N.E.C., dat twintig minuten lang niet in de problemen kwam en door twee bijzonder ongelukkige momenten toch tegen een achterstand aankeek. Het was aan de mannen uit de Keizerstad om die teleurstelling weg te spoelen en na een paar minuten zette de ploeg weer druk naar voren. Dat leverde een fraaie lob van Jonathan Okita op, die net over ging, en vlak voor rust zelfs een gelijkmaker. Weer was het Bruijn die een vrije trap bijzonder fraai tegen de touwen mikte en daardoor konden de Nijmegenaren in ieder geval met een wat prettiger gevoel aan de Bossche thee. Dat bood de ploeg van Meijer in de tweede helft de kans om met frisse moed op zoek te gaan naar de voorsprong en daarvoor kregen Okita en Janga al snel kansen.

Er was vooral sprake van Nijmeegs balbezit en de wedstrijd speelde zich na de pauze vooral af op de helft van FC Den Bosch. Met Joep van der Sluijs als frisse kracht erbij zetten de gasten alles op alles om een derde treffer af te dwingen en twintig minuten voor tijd had Okita het bevrijdende doelpunt op de schoen. Hij kreeg een uitstekende mogelijkheid aangeboden van Bruijn en volleerde de bal vervolgens over. Een kwartier voor tijd had het ook zomaar raak kunnen zijn toen invaller Terell Ondaan in kansrijke positie over de bal heen maaide en de rebound van Van Rooij door de keeper gekeerd werd. Duidelijk werd wel dat N.E.C. steeds grotere kansen kreeg en toen het laatste kwartier aanbrak hing een Nijmeegse goal echt in de lucht.

De ballen werden er keer op keer in gegooid, maar helaas leek het erop dat hij maar niet goed wilde vallen. Zelfs na een fenomenale crosspass van Bruijn, die Van Rooij vrij voor de keeper zette, werd er niet afgedrukt en duur puntenverlies hing in de lucht. In de frustrerende laatste minuten probeerde N.E.C. alles en kreeg Kevin Bukusu nog een enorme kans om diep in blessuretijd de winnende te maken, maar het mocht niet zo zijn. Daarmee blijven de Nijmegenaren voor de tiende keer op rij ongeslagen, maar overheerst de teleurstelling. Over een kleine week heeft N.E.C. de kans om de rug te rechten. Op zaterdag 12 december is FC Dordrecht aan de Krommedijk de volgende tegenstander voor de ploeg van Meijer.