Jupiler League Vrijdag 8 september 2017, 23:00 Timmermans Infra Stadion De Vliert
FC Den Bosch
3 0
87' GOAL: Muhammed Mert maakt de 3-0 (Assist door Jort van de Sande)
80' Sven Blummel wordt gewisseld voor Jort van de Sande
70' Oussama Bouyaghlafen wordt gewisseld voor Bart Biemans
69' Gele kaart Mart Dijkstra
67' Gele kaart Calvin Verdonk
65' Jeremy Fernandes wordt gewisseld voor Mats Deijl
64' Gele kaart Niek Vossebelt
56' Gele kaart Sam Kersten
46' Robin Buwalda wordt gewisseld voor Michael Heinloth
26' GOAL: Niek Vossebelt maakt de 2-0 (Assist door Oussama Bouyaghlafen)
20' GOAL: Dennis Kaars maakt de 1-0

N.E.C. onderuit in Den Bosch: 3-0
N.E.C. heeft in ’s-Hertogenbosch een teleurstellende wedstrijd op de mat gelegd. Tegen hekkensluiter FC Den Bosch werd met 2-0 verloren door de troepen van Adrie Bogers, die daardoor de aansluiting met de top in de Jupiler League mislopen.

Bij N.E.C. waren er enkele wijzigingen ten opzichte van vorige week. Ferdi Kadioglu begon voor de eerste keer dit seizoen in de basis, het 17-jarige talent speelde rechtsbuiten. Daardoor verhuisde Jordan Larsson naar het middenveld en begon Joey Sleegers op de bank. Wojciech Golla keerde terug in de basis, waardoor Robin Buwalda als rechtsback speelde en Michael Heinloth op de bank moest plaatsnemen.

De thuisploeg zorgde na tien minuten voor het eerste gevaar. Een hoekschop werd nog goed weggewerkt door de defensie van N.E.C., maar daarna kregen Dennis Kaars en Sven Blummel kleine kansjes op de openingstreffer. Ook linksbuiten Oussama Bouyaghlafen probeerde N.E.C.-keeper Joshua Smits te verrassen, maar de jongeling slaagde daar niet in. Zijn collega-linksbuiten aan Nijmeegse zijde, Arnaut Groeneveld, kreeg namens N.E.C. de eerste kans om de score te openen. Het schot van Groeneveld werd echter naast getikt door de Bossche doelman.

Bossche goals

Een fout van Smits gaf FC Den Bosch echter de openingstreffer cadeau. De doelman wilde zijn verdediging kort inspelen, maar verspeelde de bal aan Dennis Kaars. De spits van de thuisploeg stiftte de bal fraai over de N.E.C.-doelman heen en zette Den Bosch op 1-0. Daarmee was de aanvalsdrang van de gastheren nog niet gestild, want Sven Blummel miste nog een uitgelezen mogelijkheid op de 2-0. De tweede treffer van de Brabanders kwam er even later alsnog, toen Bouyaghlafen na balverlies van Robin Buwalda voorzette op Niek Vossebelt. De aanvoerder van FC Den Bosch stond volledig vrij en knikte van dichtbij binnen.

N.E.C. zette daar in het eerste halfuur bar weinig tegenover, maar Ferdi Kadioglu opende met een hard schot op de vuisten van Heemskerk dan toch de Nijmeegse beschietingen. Ted van de Pavert kopte even later net niet hard genoeg om de goalie te verrassen en ook een vrije schietkans voor Sven Braken ging er niet in. Ook werden een aantal acties van Groeneveld niet op waarde geschat door zijn ploeggenoten, waardoor het de Nijmegenaren maar niet lukte om de aansluitingstreffer op het bord te zetten en de ploeg van Adrie Bogers met een 2-0 achterstand moest gaan pauzeren.

Onmacht

Mart Dijkstra was de eerste die in de tweede helft de goal van Heemskerk onder vuur nam, maar zijn afstandsschot was recht op de keeper af. Groeneveld leek enkele minuten later alleen op het doel af te kunnen, maar op dat moment besloot de scheidsrechter een vrije trap te geven voor een eerdere overtreding op Braken. Die vrije trap leverde echter niets op en ook een steekbal van Groeneveld kwam net niet op de goede plaats terecht. FC Den Bosch leunde ondertussen rustig achterover, gokte op de counter en bleef relatief eenvoudig overeind.

De thuisploeg deed weinig moeite meer om het publiek te vermaken en zette er zelfs een zesde verdediger bij om de voorsprong intact te houden. Daardoor kwamen de rappe aanvallers van N.E.C. moeilijk door de defensie heen en hielden de Brabanders met het nodige tijdrekken het gat van twee goals intact.

Adrie Bogers zette met Anass Achahbar een extra man voorin, maar ook die werd niet bereikt. De hoop op een goede afloop sijpelde langzaam maar zeker uit de ploeg en Muhammed Mert strooide vijf minuten voor tijd extra zout in de Nijmeegse wond met de 0-3. Ondanks alles kregen de Nijmegenaren nog de kans om van de hatelijke nul af te komen, maar Groeneveld miste in blessuretijd tot overmaat van ramp ook nog een strafschop. Door de nederlaag in Den Bosch blijft N.E.C. op zeven punten steken en lijdt het de eerste nederlaag van het seizoen.