Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 7 mei 2021, 20:00 De Adelaarshorst
Go Ahead Eagles
2 1
Voorbeschouwing: Go Ahead Eagles - N.E.C.

In de voorlaatste wedstrijd van het reguliere seizoen 2020 - 2021 neemt N.E.C. het vanavond in Deventer op tegen Go Ahead Eagles, dat derde staat op de ranglijst. De Deventenaren beleven een uitermate goed 2021 en zullen die lijn ongetwijfeld vast willen houden richting de play-offs, al bestaat er zelfs nog een minieme kans op directe promotie. Daarvoor moet De Graafschap worden ingehaald, dat op dit moment vier punten voorsprong heeft op de Eagles.

In puntenaantal staat Go Ahead gelijk met Almere City, maar dankzij een zeer laag aantal tegentreffers (24 stuks) is het doelsaldo van de ploeg van trainer (en oud N.E.C-speler) Kees van Wonderen een stuk beter. Dat lage aantal tegentreffers is onder meer te danken aan het feit dat keeper Jay Gorter dit seizoen al in 24 wedstrijden zijn doel schoon wist te houden. Een mooie uitdaging voor N.E.C. om daar vanavond geen 25e wedstrijd aan toe te voegen.

N.E.C. verloor afgelopen maandag met 0-2 van NAC Breda. In de eerste tien minuten dicteerde de ploeg van Rogier Meijer de wedstrijd, maar nadat de Bredanaars bij hun eerste uitbraak een penalty kregen (en benutten) ging de Nijmeegse storm volledig liggen en werd geen aanspraak meer gemaakt op een overwinning. Het werd uiteindelijk zelfs nog 0-2 door een even harde als zuivere vrije trap van Sydney van Hooijdonk.

Bij N.E.C. is voor vanavond goed nieuws te melden uit de ziekenboeg. Zo zullen aanvoerder Rens van Eijden en middenvelder Jordy Bruijn vanavond voor het eerst sinds lange tijd weer aan de aftrap verschijnen. Hopelijk zorgt dat voor de rust die de afgelopen weken nog wel eens ontbrak. Van Eijden zal het achterin wel moeten doen zonder Edgar Barréto aan zijn zijde, aangezien de Paraguayaan geschorst is doordat hij in de wedstrijd tegen NAC Breda zijn vijfde gele kaart van het seizoen ontving.

Eerder dit seizoen won N.E.C. in De Goffert met 2-1 van Go Ahead Eagles. De Nijmeegse doelpunten werden die dag gemaakt door Javier Vet en Rangelo Janga. Voor Go Ahead Eagles wist Luuk Brouwers te scoren. Kees van Wonderen kan vanavond niet beschikken over aanvoerder Jeroen Veldmate, die geblesseerd is. Jacob Mulenga en Wout Droste keren juist weer terug in de selectie van de Deventenaren.

De aftrap in de Adelaarshorst is om 20.00 uur. Scheidsrechter is Martin van den Kerkhof. De wedstrijd is online te volgen via de site van ESPN en via de radio dankzij de mannen van RN7.

90' Gele kaart Cas Odenthal
85' Sam Hendriks wordt gewisseld voor Jacob Mulenga
85' Giannis-Foivos Botos wordt gewisseld voor Zakaria Eddahchouri
84' Jordy Bruijn wordt gewisseld voor Mathias de Wolf
71' Bradly van Hoeven wordt gewisseld voor Antoine Rabillard
71' Julliani Eersteling wordt gewisseld voor Wout Droste
64' Rens van Eijden wordt gewisseld voor Thomas Beekman
55' Luuk Brouwers wordt gewisseld voor Jay Idzes
41' GOAL (penalty): Jordy Bruijn maakt de 2-1
40' PENALTY: Jordy Bruijn staat achter de bal
25' GOAL (penalty): Sam Hendriks maakt de 2-0
25' PENALTY: Sam Hendriks staat achter de bal
6' GOAL: Luuk Brouwers maakt de 1-0

N.E.C. krijgt te weinig in De Adelaarshorst

N.E.C. heeft met 2-1 verloren bij promotiekandidaat Go Ahead Eagles. De Nijmegenaren waren de gehele tweede helft beter en hadden een gelijkmaker verdiend, maar die viel niet.

De laatste reguliere uitwedstrijd van dit seizoen was op voorhand een lastige. Go Ahead Eagles streed nog voor directe promotie, was de ploeg in vorm en incasseerde deze voetbaljaargang maar weinig tegendoelpunten. Concentratie was geboden, maar de treffer die Eagles na zes minuten al maakte was dan ook een bittere pil voor N.E.C. Terry Lartey Sanniez werd onder druk aangespeeld en raakte de bal op eigen helft kwijt aan Luuk Brouwers, die dat cadeautje gretig uitpakte. Dat een dikke kans voor Javier Vet er drie minuten later ook niet in ging, paste in de ongelukkige openingsfase die de Nijmeegse ploeg moest ondergaan.

N.E.C. slaagde er vervolgens in om controle te krijgen op het spel van Go Ahead. Met de handige Elayis Tavsan werd de defensie van de thuisploeg zo nu en dan in verlegenheid gebracht en achterin leek het potdicht te zitten. Na een klein halfuurtje sloop de ploeg uit Deventer weer eens over de middenlijn en tot overmaat van ramp leidde dat tot een nieuwe tegengoal voor de ploeg van Rogier Meijer. Jonathan Okita vloerde zijn tegenstander in het strafschopgebied en Sam Hendriks werd uitverkozen om achter de bal plaats te nemen. De spits van Eagles legde de 2-0 vervolgens eenvoudig in het netje en benutte daarmee ook de tweede kans die zijn ploeg kreeg.

Die nieuwe tegenslag maakte dat het vertrouwen aan Nijmeegse zijde zienderogen daalde. De kansen voor de Deventer formatie op een derde goal waren er en onze ploeg had hulp van buitenaf nodig. Die kwam er van scheidsrechter Van den Kerkhof: hij legde de bal op de stip na een overtreding op Jordy Bruijn en die klopte doelman Jay Gorter vanaf elf meter, waarna Tavsan voor de rust zelfs nog voor 2-2 had kunnen zorgen. Met het ingaan van de rust was er in ieder geval nog niets verloren en met die instelling begon N.E.C. ook aan de tweede helft. Rangelo Janga had dat meteen kunnen bekronen met de gelijkmaker, maar diens inzet werd knap uit de korte hoek getikt.

Nog geen twee minuten later had ook Okita de 2-2 op de schoen met een schot dat ternauwernood gekeerd kon worden. Het maakte wel duidelijk dat de mannen van Meijer uitstekend uit de kleedkamer waren gekomen en de gelijkmaker was in die fase van de wedstrijd niet meer dan verdiend. Eagles beperkte zich tot tegenhouden, gokte alleen nog maar op een uitbraak en timmerde de boel op de eigen helft zo goed als mogelijk dicht. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe beter dat lukte: N.E.C. kwam er minder vaak doorheen en moest hopen op een bevlieging. Die kwam er bijna van Okita, ware het niet dat zijn indraaiende schot net voorlangs zeilde.

In de slotfase probeerden de Nijmegenaren met invallers Mathias de Wolf en Thomas Beekman nog een doelpunt te forceren. Jordy Bruijn dacht die goal vijf minuten voor tijd gemaakt te hebben, ware het niet dat keeper Gorter weer een knappe redding in huis had en N.E.C. daarmee meer en meer dwarszat. De thuisploeg wist mede door zijn saves overeind te blijven en ook in vier minuten blessuretijd bleef de verdiende gelijkmaker uit. Onze mannen hadden meer verdiend, maar moeten de positieve punten meenemen richting het thuisduel met FC Dordrecht van aanstaande woensdag en de play-offs die daarop gaan volgen.