Jupiler League Vrijdag 25 augustus 2017, 21:00 De Adelaarshorst
Go Ahead Eagles
1 1
N.E.C.
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – N.E.C.
In speelronde twee van de Jupiler League staat voor N.E.C. al direct een kraker op het programma. Vrijdagavond om 20.00 uur is in De Adelaarshorst in Deventer namelijk Go Ahead Eagles de tegenstander, de ploeg die net als N.E.C. afgelopen jaargang uit de Eredivisie degradeerde.

Waar N.E.C. de eerste speelronde een prima resultaat boekte door in Nijmegen redelijk eenvoudig met 3-1 van Almere City FC te winnen, hadden de Deventenaren het in Maastricht een stuk lastiger tegen MVV. In een even wonderlijke als spectaculaire wedstrijd ging de ploeg van trainer Leon Vlemmings in de absolute slotfase uiteindelijk met 4-3 onderuit. Teleurstellend voor de Eagles, aangezien de ploeg eerder in de wedstrijd maar liefst drie keer op voorsprong was gekomen, o.a. door twee doelpunten van spits Sam Hendriks. Nadat MVV dus drie keer langszij wist te komen, scoorden de Limburgers in de 90e minuut alsnog de winnende treffer. Die paste overigens prima bij het curieuze scoreverloop. MVV’er Jonathan Okita nam een lage bal namelijk verkeerd aan, maar die kreeg daardoor zo’n vreemde wending, dat ‘ie pardoes achter doelman Sonny Stevens belandde.

Go Ahead Eagles heeft komende vrijdag dus iets goed te maken. Niet alleen vanwege het verlies van afgelopen vrijdag, maar ook omdat het de eerste wedstrijd voor eigen publiek is. Net als N.E.C. willen de Eagles aan het eind van het seizoen meedingen naar promotie, rechtstreeks dan wel via de play-offs. In de strijd om de bovenste plekken op de ranglijst wordt in Deventer veel verwacht van aanvallers Sam Hendriks (vorig seizoen al overgekomen van Jong Ajax) en Leon de Kogel. Eerstgenoemde voert na de eerste speelronde samen met onder andere Jordan Larsson met twee gemaakte doelpunten de topscoorderslijst van de Jupiler League aan, al is daar na één wedstrijd natuurlijk nog niet al te veel waarde aan te hechten.

N.E.C. zal in ieder geval vol vertrouwen afreizen naar Deventer. De ploeg van trainer Adrie Bogers legde Almere City het grootste deel van de wedstrijd haar wil op en kwam zodoende nauwelijks in de problemen. De Flevolanders werden met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd, dankzij twee doelpunten van Jordan Larsson en één treffer van Arnaut Groeneveld, die ook nog twee assists wist af te leveren. Bovendien zijn spits Sven Braken en middenvelder Jari Schuurman inmiddels ook nog aan de selectie toegevoegd, die daardoor alleen nog maar breder is geworden. Luxeproblemen voor Adrie Bogers dus, die voor vrijdag voldoende te kiezen lijkt te hebben. Wel zal hij het moeten stellen zonder Guus Joppen, die tegen Almere City al na een paar minuten uitviel met een spierblessure. Wie Bogers uiteindelijk ook de wei in stuurt, het doel moge duidelijk zijn: drie punten ophalen in Deventer en zo één van de concurrenten in de titelstrijd al op zes punten achterstand zetten!
90' De wedstrijd is afgelopen
83' Calvin Verdonk wordt gewisseld voor Suently Alberto
79' Sven Braken wordt gewisseld voor Jari Schuurman
71' Gele kaart Gregor Breinburg
66' Joey Sleegers wordt gewisseld voor Ferdi Kadioglu
62' Shadrach Eghan wordt gewisseld voor Stefano Beltrame
54' Gele kaart Tim Hölscher
45' Rust
41' Gele kaart Shadrach Eghan
32' Gele kaart Joey Sleegers
25' Sjoerd Overgoor wordt gewisseld voor Brem Soumaoro
18' Gele kaart Wojciech Golla
14' GOAL: Sam Hendriks maakt de 1-1
11' GOAL: Sven Braken maakt de 0-1

Opstelling Go Ahead Eagles

1 Sonny Stevens
3 Rick Ketting
4 Xandra Schenk
8 Joey Suk
9 Leon de Kogel
10 Shadrach Eghan '62
11 Pieter Langedijk
14 Sjoerd Overgoor '25
19 Sam Hendriks
32 Joey Groenbast
37 Tim Hölscher

Wisselspelers

6 Brem Soumaoro '25
7 Stefano Beltrame '62

Opstelling N.E.C.

1 Joshua Smits (K)
4 Ted van de Pavert
5 Calvin Verdonk '83
6 Mart Dijkstra
7 Jordan Larsson
10 Joey Sleegers '66
11 Arnaut Groeneveld
14 Wojciech Golla
19 Sven Braken '79
22 Michael Heinloth
34 Gregor Breinburg

Wisselspelers

23 Marco van Duin (K)
28 Joris Delle (K)
3 Robin Buwalda
9 Anass Achahbar
15 Suently Alberto '83
16 Ferdi Kadioglu '66
21 Jari Schuurman '79
24 Janio Bikel
25 Michael den Heijer
30 Frank Sturing

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38