Oefenduel Zaterdag 24 juli 2021, 13:00 Erve Asito
Heracles Almelo
0 1
Effectief N.E.C. verslaat ook Heracles

N.E.C. heeft voor de tweede keer op rij een oefenwedstrijd van een Eredivisionist gewonnen. De ploeg van trainer Rogier Meijer won door een goal van Jordy Bruijn met 0-1 van Heracles Almelo.

Net als vorige week tegen RKC Waalwijk, toen er uiteindelijk met 0-3 gewonnen werd, liet N.E.C. het balbezit in de eerste fase aan de tegenstander. Heracles kon er echter weinig uitgespeelde kansen mee creëren en de Nijmegenaren hielden het achterin, mede door de goed spelende nieuweling Iván Márquez, prima dicht. Die defensieve arbeid werd in minuut 26 door Jordy Bruijn beloond. De middenvelder zette de goalie van Heracles op het verkeerde been en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak.

Die goal was één van de weinige momenten van opwinding in de eerste helft. Omdat de mannen van Meijer achterin niets weggaven en voorin tot weinig uitgespeelde aanvallen kwamen, was er voor de weinige aanwezigen op Erve Asito niet al te veel te beleven. In de tweede helft kwam daar weinig verandering in. N.E.C. bleef vanuit een gesloten organisatie spelen en gokte op een paar momenten met aanvallers als Ole Romeny. Die kreeg ook een grote kans op 0-2, maar kon de voorzet van Bart van Rooij niet tot goal promoveren.

Pas in het laatste kwartier zette Heracles, dat tien spelers in één keer wisselde, aan en hing een gelijkmaker in de lucht. Sinan Bakis kopte op de lat en ook Adrian Szöke was een keer dichtbij een treffer, maar Mattijs Branderhorst hield zijn doel schoon. Daarmee tankt N.E.C. vertrouwen en kan het gaan toewerken naar de volgende oefenwedstrijd van de voorbereiding. Aanstaande vrijdag is OFI Kreta, subtopper uit de Griekse Superleague, de tegenstander in het Goffertstadion. Daarbij is ook publiek welkom.