Jupiler League Zaterdag 19 augustus 2017, 01:00 Goffertstadion
N.E.C.
3 1
Almere City FC
Voorbeschouwing: N.E.C. – Almere City FC
N.E.C. staat voor een nieuwe jaargang in de Jupiler League en de ploeg van trainer Adrie Bogers trapt die komende vrijdag in De Goffert af tegen Almere City, dat vorig seizoen op de achtste plaats op de ranglijst afsloot. Aan het roer bij de Flevolanders staat nog altijd N.E.C.-coryfee Jack de Gier.

Bij elke seizoensstart is het weer de vraag: waar sta je als club ten opzichte van je opponenten? Resultaten in de voorbereiding tellen niet (meer) en ook in de eerste weken van de competitie kan er op transfergebied nog van alles gebeuren. Op het moment van schrijven zijn bij N.E.C. de nodige sterkhouders in ieder geval nog binnen boord. Spelers als Gregor Breinburg, Wojciech Golla, Ferdi Kadioglu en Jay-Roy Grot zijn behouden voor de club en bovendien zijn ervaren jongens als Guus Joppen, Ted van de Pavert en Mart Dijkstra aan de selectie toegevoegd.

Ook bij Almere City is uiteraard het nodige gebeurd in de selectiesamenstelling. Trainer Jack de Gier zag vooral veel spelers vertrekken. Een week voor de seizoensstart werd met Soufyan Ahannach nog één van de smaakmakers van het afgelopen seizoen uitgezwaaid. De behendige aanvaller maakte een droomtransfer naar Brighton & Hove Albion, dat dit seizoen in de Premier League uitkomt. Inkomende transfers waren er in Almere natuurlijk ook. Zo werd de Schotse middenvelder Charlie Telfer overgenomen van Dundee United en wordt verdediger Leeroy Owusu gehuurd van Ajax.

De uitslagen in de voorbereiding waren voor N.E.C.  – op het verlies tegen de N.E.C.-amateurs na natuurlijk – prima. Zo werd gelijkgespeeld tegen FC Utrecht, VVV en SC Heerenveen en werd gewonnen van Lierse SK en Al Jazira. Of het garanties biedt voor een succesvolle jaargang in de Jupiler League zal moeten blijken, maar één ding is zeker. De club zal alles op alles zetten om het ultieme doel aan het eind van de rit weer veilig te stellen: promotie naar de Eredivisie. Liefst via een kampioenschap en anders via de nacompetitie. Resultaten boeken dus, te beginnen in de wedstrijd tegen Almere City…we gaan ervoor!
90' De wedstrijd is afgelopen
88' Gele kaart Ted van de Pavert
73' Gregor Breinburg wordt gewisseld voor Janio Bikel
68' Arsenio Valpoort wordt gewisseld voor Josef Kvida
52' GOAL: Jordan Larsson maakt de 3-1 (Assist door Arnaut Groeneveld)
46' Jeffrey Rijsdijk wordt gewisseld voor Charlie Telfer
45' Rust
45' GOAL: Arnaut Groeneveld maakt de 2-1 (Assist door Joey Sleegers)
43' GOAL: Arsenio Valpoort maakt de 1-1
37' Gele kaart Arsenio Valpoort
30' GOAL: Jordan Larsson maakt de 1-0 (Assist door Arnaut Groeneveld)
9' Guus Joppen wordt gewisseld voor Michael Heinloth

Opstelling N.E.C.

1 Joshua Smits (K)
2 Guus Joppen '9
4 Ted van de Pavert
5 Calvin Verdonk
6 Mart Dijkstra
7 Jordan Larsson
10 Joey Sleegers
11 Arnaut Groeneveld
14 Wojciech Golla
17 Jay-Roy Grot
34 Gregor Breinburg '73

Wisselspelers

23 Marco van Duin (K)
28 Joris Delle (K)
3 Robin Buwalda
9 Anass Achahbar
15 Suently Alberto
16 Ferdi Kadioglu
22 Michael Heinloth '9
24 Janio Bikel '73
25 Michael den Heijer

Opstelling Almere City FC

1 Chiel Kramer
3 Calvin Mac-Intosh
6 Javier Vet
8 Jeffrey Rijsdijk '46
11 Jerge Hoefdraad
12 Tom Overtoom
13 Leeroy Owusu
14 Damon Mirani
17 Arsenio Valpoort '68
20 Gaston Salasiwa
23 Achille Vaarnold

Wisselspelers

16 Charlie Telfer '46
18 Josef Kvida '68
N.E.C. start overtuigend met 3-1 zege
N.E.C. heeft het thuispubliek getrakteerd op de eerste overwinning van het seizoen. In één wedstrijd waarin N.E.C. domineerde werd Almere City met een verlies de bus in gestuurd: 3-1.

Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen stonden bij N.E.C. een hoop nieuwe spelers binnen de lijnen. In een zomerstop waar zowel de nodige mutaties plaatsvonden, zowel op als naast het veld, stuurde de nieuwe trainer Adrie Bogers de volgende mannen de mat op: Joshua Smits, Guus Joppen, Wojciech Golla, Ted van de Pavert, Calvin Verdonk, Mart Dijkstra, Gregor Breinburg, Joey Sleegers, Jay-Roy Grot, Jordan Larsson en Arnaut Groeneveld. Keeper Joshua Smits kreeg van de trainer de voorkeur boven Joris Delle. Daarnaast bleef smaakmaker Kadioglu de gehele wedstrijd op de bank.

Joppen geblesseerd

Voordat de eerste minuut op het scorebord stond, lag Joppen al met zijn kont op het gras. De rechtsachter van de Nijmegenaren greep naar zijn bovenbeen, wat wees op slecht nieuws. Dat vermoeden bleek te kloppen toen de debuterende back in de tiende minuut werd vervangen door Michael Heinloth.

Kansen voor N.E.C.

Wel was het Joppen die aan de basis stond voor de eerste grote kans van de wedstrijd. Via de rechterflank werd een afgemeten voorzet geleverd voor de opgekomen N.E.C-defensie maar Van de Pavert zag zijn kopstoot naast het doel belanden. Zijn kopbal stond aan de basis voor een offensief van de N.E.C’ers. Via enkele hoekschoppen werd de thuisploeg gevaarlijk en was het wederom Van de Pavert die miste.

Spektakel voor rust

Almere City werd via een rush van aanvoerder Tom Overtoom gevaarlijk. Maar zijn dribbel, waarmee hij drie N.E.C-er passeerde, leidde niet tot een doelpunt. Daarmee leek de uitploeg de schroom van zich af te hebben gegooid. Maar niet veel later werd die hoop al weer getemperd toen Larsson goed voor zijn man kwam en de 1-0 binnenschoof. Vlak voor rust bleek het doelpunt teniet te worden gedaan doordat Hoefdraad zijn inzet via Valpoort in het net zag belanden. Lang kon de ploeg van N.E.C-coryfee Jack de Gier niet genieten, binnen één minuut lag de bal weer in het net via een fantastisch hakje van Arnaut Groeneveld: 2-1.

Nummer twee voor Larsson

In het begin van de tweede kon het thuispubliek al snel op de banken gaan staan voor ploeg van Adrie Bogers. Via een aanval die werd uitgevoerd volgens ‘het boekje’ tikte matchwinner Larsson zijn tweede van de avond binnen. Een vierde treffer bleef uit voor het Nijmeegse elftal, de uitblinkende Groenveld zag zijn inzet overvliegen vanuit een vrije trap. Ook een hattrick bleef uit voor Larsson, de Zweedse aanvaller zag Chiel Kramer zijn inzet pareren.

Met de winst van de Nijmegenaren zijn de eerste drie punten van het seizoen binnen. Volgende week staat er meteen een Jupiler League-kraker op het programma. N.E.C. neemt het vrijdag 25 augustus in de Adelaarshorst op tegen mede-degradant Go Ahead Eagles.

In Person Man of the Match: Jordan Larsson

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38