Keuken Kampioen Divisie Zondag 21 februari 2021, 12:15 Goffertstadion
1 2
De Graafschap
Voorbeschouwing: N.E.C. - De Graafschap
De échte Gelderse derby tegen Vitesse zit er door de nederlaag tegen VVV in de kwartfinale van het bekertoernooi helaas niet in, maar vanmiddag om 12.15 wordt in de Goffert wel afgetrapt voor een andere derby: die tegen De Graafschap. En wat de uitslag ook mag worden, bijzonder wordt het vandaag sowieso. Voor het eerst sinds 20 september vorig jaar (N.E.C. - Almere City, 0-1) zal er in het kader van 'Corona-onderzoek' namelijk weer eens publiek aanwezig zijn bij een thuiswedstrijd van N.E.C. Laten we hopen dat de iets meer dan elfhonderd aanwezigen de ploeg kunnen helpen aan een overwinning op de Doetinchemmers.

De Graafschap staat op de tweede plaats op de ranglijst. De laatste zes competitiewedstrijden wonnen de Doetinchemmers allemaal en dus kunnen we gerust stellen dat de ploeg van trainer Mike Snoei in vorm is. Vorig weekend was MVV de laatste ploeg die aan de Achterhoekse zegekar gebonden werd. Aan Rogier Meijer en zijn mannen de taak om ervoor te zorgen dat dit voorlopig ook écht de laatste overwinning was. N.E.C. zal het dan wel beter moeten doen dan in de vorige competitiewedstrijd, toen in Maastricht met 2-1 verloren werd van MVV.

Waar N.E.C. in de afgelopen speelronde door een afgelasting niet in actie kwam tegen FC Den Bosch, speelde het afgelopen woensdag wel in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB Beker. Eredivisionist VVV was na verlenging uiteindelijk met 2-1 te sterk, nadat na 90 minunten een 1-1 stand op het scorebord stond.

Eerder dit seizoen speelden De Graafschap en N.E.C. al tegen elkaar in Doetinchem. N.E.C. ging die middag met 2-0 ten onder, maar daar zag het in de eerste helft totaal niet naar uit. De ploeg van Rogier Meijer was in de eerste 45 minuten veel beter dan de gastheren, maar gaf het in de tweede helft in een paar minuten tijd helemaal weg.

De selectie zal er op gebrand zijn vandaag de rug te rechten na de uitschakeling in het bekertoernooi en het verlies in de vorige speelronde. Met het Nijmeegse publiek op de tribune zal De Graafschap het vuur aan de schenen gelegd moeten worden, om zo de zegereeks van de Doetinchemmers te doorbreken. N.E.C. zal dat wel nog altijd moeten doen zonder aanvoerder Rens van Eijden, die de laatste wedstrijd van zijn schorsing uitzit. Afgelopen woensdag speelde Edgar Barreto op zijn positie en de Paraguayaan deed dat met verve. Of hij ook tegen De Graafschap centraal achterin geposteerd wordt, is op het moment van schrijven nog niet bekend.
86' Jordy Tutuarima wordt gewisseld voor Milan Hilderink
86' Jordy Bruijn (C) wordt gewisseld voor Thibo Baeten
86' Julian Lelieveld wordt gewisseld voor Roland Baas
85' GOAL: Elayis Tavsan maakt de 1-2
81' Aymen Sellouf wordt gewisseld voor Joep van der Sluijs
76' GOAL: Ted van de Pavert maakt de 0-2
71' Danny Verbeek wordt gewisseld voor Rick Dekker
71' Daryl van Mieghem wordt gewisseld voor Joey Konings
68' Jonathan Okita wordt gewisseld voor Thomas Beekman
50' GOAL: Daryl van Mieghem maakt de 0-1 (Assist door Danny Verbeek)
49' Elmo Lieftink wordt gewisseld voor Jesse Schuurman
40' Gele kaart Clint Leemans
30' Gele kaart Danny Verbeek
25' Gele kaart Jasper van Heertum

47 Mohamed Hamdaoui
N.E.C. verliest in eigen huis van De Graafschap in eerste wedstrijd met supporters

N.E.C. heeft de thuiswedstrijd tegen De Graafschap met 1-2 verloren. De doelpunten in de Goffert vielen allemaal in de tweede helft. Het was de Graafschap die de score opende via een counter die eindigde bij van Mieghem: 0-1. De Graafschap verdubbelde een kwartier voor tijd de voorsprong via een doelpunt van ex-N.E.C.’er Ted van de Pavert: 0-2. N.E.C. scoorde nog wel via Tavsan de 1-2 maar kwam jammerlijk niet meer tot nog een doelpunt waardoor het de drie punten aan de Graafschap moest laten.

In de eerste wedstrijd van het jaar waar publiek weer gedeeltelijk toegestaan werd, koos trainer Rogier Meijer voor vrijwel dezelfde namen als die hij liet spelen in het bekerduel tegen VVV-Venlo. De enige wijziging vond plaats tussen de palen, waar Norbert Alblas weer het Nijmeegse doel mocht verdedigen.

Het was de Graafschap die het eerste gevaar stichtte na ongeveer een kwartier. Een verre inworp van Toine van Huizen kwam via de kluts uiteindelijk terecht bij Jasper van Heertum, die de bal over het doel van Alblas schoot. Een paar minuten later kwam de Graafschap er via een pijlsnelle counter uit via van Mieghem. De vleugelaanvaller haalde uit maar vond Alblas in zijn weg naar het doel. Uit de resulterende corner kopte Lieftink over. N.E.C. probeerde wel aan te vallen, maar maakte in de laatste fase veel fouten. Hierdoor bleef echt gevaar van de Nijmegenaren uit. Rond de 25e minuut leek N.E.C. te kunnen ontsnappen met een snelle counter, welke echter met een overtreding eruit werd gehaald door Jasper van Heertum. Hij moest dit bekopen met een gele kaart. In de 35e minuut leek N.E.C. de voorsprong te pakken, ware het niet dat Tavsan uiteindelijk werd teruggefloten voor buitenspel. Op slag van rust was ex-N.E.C.’er Ted van de Pavert met een kopbal na een scherp aangesneden voorzet dichtbij de openingstreffer voor de Graafschap. Zijn kopbal scheerde echter langs de verkeerde kant van de paal. Beide ploegen wisten geen gevaar meer te stichten en maakten de weg naar de kleedkamers na het fluitsignaal van scheidsrechter Oostrom.

De tweede helft begon N.E.C. vol goede moed, wat vrij snel resulteerde in een schietkans van Jordy Bruijn. Hij stuitte echter op doelwachter Rody de Boer. Een paar minuten later was het echter de Graafschap dat de score opende. Seuntjens stuurde van Mieghem weg met een dieptepass. Hij twijfelde niet en rondde af: 0-1. Twintig minuten later leek N.E.C. weer op gelijke hoogte te komen via een schot van Elayis Tavsan. Zijn poging spatte echter jammerlijk uiteen op de lat. In de 76e minuut verdubbelde de Graafschap de voorsprong. Ted van de Pavert ontsnapte aan de aandacht van de verdedigers en verschalkte Alblas: 0-2. N.E.C. maakte vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Tavsan speelde zichzelf mooi vrij en schoot raak: 1-2. Het aanwezige publiek zorgde voor oorverdovend gejuich vanaf de tribunes. Met nog vijf minuten op de klok wisten de Nijmegenaren dat het een slotoffensief nodig had om nog tot een resultaat te komen. Helaas wisten de rood-groen-zwarten De Graafschap keeper Rody de Boer niet meer in gevaar te brengen, waardoor de 1-2 stand op het scorebord bleef staan.

N.E.C. bedankt alle supporters die vandaag aanwezig zijn geweest bij de wedstrijd en deel hebben genomen aan het onderzoek. Op naar een vol Goffertstadion!