Keuken Kampioen Divisie Maandag 1 juni 2020, 20:00 Goffertstadion
N.E.C.
De wedstrijd van de helden
Voorbeschouwing N.E.C. - Helmond Sport
Na een ongewenste winterstop – zowel vorige week vrijdag als afgelopen maandag werd de uitwedstrijd tegen FC Oss door wat al te winterse weersomstandigheden afgelast – hoopt N.E.C. vrijdagavond om 20.00 in eigen huis af te trappen tegen Helmond Sport.

Waar N.E.C. in Oss vorige week vrijdag de warming-up er al op had zitten op het moment dat de wedstrijd definitief werd afgelast, verliep de avond voor Helmond Sport – dat een thuiswedstrijd afwerkte tegen FC Eindhoven – nog net wat gekker. De Brabantse ploegen speelden namelijk 25 minuten lang hun wedstrijd, maar toen werd het ook scheidsrechter Freek van Herk te gortig. De leidsman floot definitief af en stuurde daarmee ook de toeschouwers in het Lavans Stadion huiswaarts.

De ploeg van trainer Roy Hendriksen, onder Ruud Brood nog assistent-trainer in het fenomenale kampioensjaar van N.E.C., draait tot dusverre teleurstellend in de Jupiler League. Op de ranglijst houden de Helmonders alleen Jong FC Utrecht onder zich en in de stand om de periodetitel bivakkeren de Brabanders zelfs op de laatste plaats. De ploeg wist tot dusverre 18 doelpunten te maken, waarvan er maar liefst 7 op naam van centrumspits Arne Naudts zijn gekomen. De Belg lijkt dus een speler om in de gaten te houden. In de selectie van Helmond Sport vinden we ook Nassim Amaarouk, die afgelopen seizoen transfervrij vertrok bij N.E.C. en nu op amateurbasis actief is bij de ploeg van Roy Hendriksen. Tot speelminuten kwam de aanvallende middenvelder tot dusverre echter niet.

Bij N.E.C. zitten Guus Joppen, Ted van de Pavert, Mohamed Rayhi, Robin Buwalda en Arnaut Groeneveld nog altijd in de lappenmand. Gregor Breinburg lijkt wel weer fit genoeg te zijn om aan te treden tegen Helmond Sport. Gezien de stand op de ranglijst en met het uiteindelijk doel van N.E.C. in het achterhoofd zullen de Nijmegenaren vrijdag alleen tevreden zijn met een driepunter. Met een gretige ploeg –die na een voetballoos weekend blij zal zijn weer aan de bak te mogen – en de steun van het Nijmeegse publiek moet dat lukken. We gaan ervoor!
90' De wedstrijd is afgelopen
82' GOAL: Sven Braken maakt de 2-7
80' GOAL: Justin Bakker maakt de 2-6
80' Gregor Breinburg wordt gewisseld voor Kevin Jansen
79' Gele kaart Wojciech Golla
77' Anass Achahbar wordt gewisseld voor Sven Braken
74' Ferdi Kadioglu wordt gewisseld voor Jari Schuurman
67' GOAL: Ferdi Kadioglu maakt de 1-6
64' GOAL: Anass Achahbar maakt de 1-5 (Assist door Ferdi Kadioglu)
59' Vincent Regeling wordt gewisseld voor Kick Groot
51' GOAL: Michael Heinloth maakt de 1-4
47' GOAL: Jelle Duin maakt de 1-3
46' Abdel Malek el Hasnaoui wordt gewisseld voor Matthijs Hardijk
46' Levi Opdam wordt gewisseld voor Joeri Church
45' Rust
45' GOAL: Gregor Breinburg maakt de 0-3 (Assist door Jordan Larsson)
41' GOAL: Anass Achahbar maakt de 0-2 (Assist door Mart Dijkstra)
26' Gele kaart Vincent Regeling
22' GOAL: Anass Achahbar maakt de 0-1

Opstelling Jong AZ

1 Nick Olij
2 Levi Opdam '46
3 Vincent Regeling '59
4 Justin Bakker
5 Joris Kramer
6 Mees Hoedemakers
7 Abdel Malek el Hasnaoui '46
8 Jamie Jacobs
9 Jelle Duin
10 Tijjani Reijnders
11 Kai Koreniuk

Wisselspelers

12 Joeri Church '46
13 Kick Groot '59
21 Matthijs Hardijk '46

Opstelling N.E.C.

28 Joris Delle (K)
5 Calvin Verdonk
6 Mart Dijkstra
7 Jordan Larsson
9 Anass Achahbar '77
14 Wojciech Golla
16 Ferdi Kadioglu '74
17 Steeven Langil
22 Michael Heinloth
30 Frank Sturing
34 Gregor Breinburg '80

Wisselspelers

23 Marco van Duin (K)
26 Maarten Paes (K)
3 Robin Buwalda
8 Kevin Jansen '80
15 Suently Alberto
19 Sven Braken '77
21 Jari Schuurman '74
24 Janio Bikel
N.E.C. heeft de bekeruitschakeling van afgelopen dinsdag in Zwolle uitstekend rechtgezet. Op het mistige trainingscomplex van AZ werden de talenten van Jong AZ met 7-2 verslagen. Anass Achahbar was met een hattrick de grote man voor de Nijmegenaren.

In het eerste kwartier viel er weinig te genieten in Wijdewormer, waar het trainingscomplex van AZ te vinden is. Beide ploegen kwamen tot een aantal spaarzame mogelijkheden, maar zowel Bakker (afstandsschot in de handen van Delle) als Achahbar (raakte de bal kwijt in kansrijke positie) wisten de openingstreffer niet op het bord te zetten. Het schot van Ferdi Kadioglu vanaf de rand van het strafschopgebied kwam al wat dichter in de buurt van het Alkmaarse doel, maar het jonge talent mikte de bal net over. De eerste echte grote kans was voor de thuisploeg. Tijjani Reijnders leek de bal voor het intikken te hebben, maar de Nijmeegse defensie wist de bal toch weg te werken. Dat deden ze uitstekend, want de daaropvolgende counter leverde voor N.E.C. de openingstreffer op. Steeven Langil werd op snelheid weggestuurd en mikte in eerste instantie nog op doelman Olij, maar de rebound was een prooi voor Anass Achahbar: 0-1.

Met de openingstreffer was het initiatief volledig in handen van de Nijmegenaren. De ploeg van Adrie Bogers kreeg grip op de wedstrijd en combineerde op de vijandelijke helft richting een tweede treffer. Die leek er al snel te komen toen Jordan Larsson mocht uithalen, maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt. Uit die hoekschop was het Gregor Breinburg die een grote kans kreeg, maar ook hij wist Olij niet te verschalken. De derde keer was echter wel scheepsrecht voor N.E.C. Aanvoerder Mart Dijkstra zette goed door en had een uitstekende voorzet in huis, die door Achahbar heel knap binnen werd gewerkt en daarmee de 0-2 opleverde. Vlak voor de rust werd het zelfs 0-3 voor de ploeg uit de Keizerstad toen Gregor Breinburg een goede aanval keurig afrondde. Daardoor gingen de Nijmegenaren met een prettige stand rusten.

Toch kwam Jong AZ een stuk beter uit de kleedkamer, want de Alkmaarders hadden binnen een mum van tijd het net gevonden. Het was Duin die de lange hoek vond en de 1-3 aantekende, maar de hoop bij de gastheren was van korte duur. Dat was te danken aan Michael Heinloth, die ruimte kreeg om uit te halen. De Duitse rechtsback deed dat uitstekend en vuurde de bal steenhard in het doel: 1-4. Daarmee was het verzet bij de thuisploeg wel gebroken en kon N.E.C. naar hartenlust combineren en proberen om het doelsaldo wat op te krikken. Dat leverde mogelijkheden voor Calvin Verdonk en Mart Dijkstra, maar de vijfde N.E.C.-treffer liet nog even op zich wachten. Met nog vijfentwintig minuten op de klok viel de 1-5 alsnog en het was Achahbar die zijn derde treffer van de avond wist te scoren. Ferdi Kadioglu had een prima voorzet in huis en Achahbar drukte knap af in de korte hoek.

Diezelfde Kadioglu zorgde er even later voor dat ook zijn naam op het scorebord verscheen. De jonge middenvelder profiteerde van een Alkmaarse fout, mocht alleen op doelman Olij af en rondde het met een wippertje af: 1-6. Kadioglu dacht even later meteen zijn tweede treffer te scoren, maar dit keer wist Olij een doelpunt wel te voorkomen. Ondanks het Nijmeegse overwicht slaagde Jong AZ er tien minuten voor tijd in om nog een doelpunt te maken. Wojciech Golla moest op de rand van het strafschopgebied een vrije trap weggeven, kreeg een gele kaart en moest lijdzaam toezien hoe Bakker de tweede treffer voor Jong AZ op het bord zette. Het slotakkoord was echter toch voor Jong N.E.C. Sven Braken, die hattrickheld Achahbar was komen vervangen, benutte een rebound na een fout van Olij en zorgde daarmee voor de zevende Nijmeegse treffer en tevens de eindstand: 2-7. Daardoor gaan de Nijmegenaren met een uitstekend gevoel de winterstop in en wordt de race naar de titel op vrijdag 12 januari voortgezet met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38