Eredivisie Zondag 17 maart 2024, 14:30 Galgenwaard
FC Utrecht
1 0
N.E.C. en Al-Gharafa besluiten oefenduel met doelpuntloos gelijkspel

Nadat vorige week SC NEC met 0-7 werd verslagen, werkte N.E.C. dinsdagavond op een bomvol sportcomplex van WVW Weurt haar tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen af. De tegenstander was een spraakmakende, met name door sterspeler en recordinternational Wesley Sneijder.

De Nijmegenaren begonnen het oefenduel met de nieuwelingen Josef Kvida, Gino Coutinho en Ragnar Oratmangoen in de basis. Nadat een voorzet van Sneijder in de beginfase nog op de achterkant van de lat was beland wist NEC via Ole Romeny tot tweemaal toe in de zestienmeter van Al-Gharafa te komen, waarbij de jongeling eenmaal tevergeefs om een strafschop vroeg. Na ruim twintig minuten voetballen was de grootste kans van de wedstrijd voor diezelfde Ole Romeny, maar hij stuitte van dichtbij op doelman Jalal. Direct daarna probeerde Dani Theunissen, in de eerste helft de rechtsbuiten van NEC, het met een poging van afstand nadat hij Jalal ietwat uit zijn goal zag staan, maar de keeper was op tijd terug om het schot simpel te vangen. De twee kleine speldenprikjes kregen in het restant van de eerste helft geen vervolg, waardoor de ploegen gingen rusten met een terechte 0-0 tussenstand.

Van het elftal dat de Nijmegenaren de eerste 45 minuten in het veld hadden staan, bleef enkel Gino Coutinho ook de tweede helft binnen de lijnen. Al-Gharafa hervatte de wedstrijd daarentegen met slechts één wijziging en kreeg ook de eerste mogelijkheid van de eerste helft, maar uit een goede voorzet van Muftah werd de bal over gevolleerd. Het dichtst bij een doelpunt voor N.E.C. was daarna Hicham Haouat, die zich goed vrij draaide en keeper Jalal op de proef stelde met een lage, harde schuiver. Uit de daaropvolgende corner werd de bal van dichtbij hoog over geschoten.

Met 75 minuten op de klok kon in Weurt nog altijd de brilstand genoteerd worden. N.E.C. had tot op heden weliswaar iets betere mogelijkheden op de openingstreffer gehad, maar van echt uitgespeelde kansen was nog geen sprake geweest. Zo kroop de wedstrijd langzaamaan richting het einde, al leek Lance Duijvestijn vlak voor het laatste fluitsignaal alsnog voor het enige doelpunt van de wedstrijd te tekenen toen hij van veraf het lege doel probeerde te bereiken. Zijn poging belandde echter aan de verkeerde kant van de paal, waardoor NEC en Al-Gharafa bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Aankomende vrijdag oefent N.E.C. in Wijchen tegen Alverna. De aftrap van dit duel is om 19.00 uur.

Door: Luc Keersmaekers