Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 8 januari 2021, 18:45 Goffertstadion
3 2
Excelsior
90' Gele kaart Hervé Matthys
90' Gele kaart Javier Vet
86' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Javier Vet
86' Terell Ondaan wordt gewisseld voor Rangelo Janga
86' Mitchell van Rooijen wordt gewisseld voor Luigi Bruins
85' GOAL: Jordy Bruijn maakt de 3-2
85' PENALTY: Jordy Bruijn staat achter de bal
79' GOAL: Jonathan Okita maakt de 2-2
77' Joël Zwarts wordt gewisseld voor Robin van der Meer
76' Rode kaart Brandon Ormonde Ottewil
69' Stijn Meijer wordt gewisseld voor Ahmad Mendes Moreira
69' Dirk Proper wordt gewisseld voor Thomas Beekman
69' Reuven Niemeijer wordt gewisseld voor Julian Baas
64' Édgar Barreto wordt gewisseld voor Mathias de Wolf
50' GOAL: Jonathan Okita maakt de 1-2 (Assist door Jordy Bruijn)
49' Gele kaart Mats Wieffer
42' Gele kaart Dirk Proper
28' Gele kaart Cas Odenthal
17' GOAL: Mitchell van Rooijen maakt de 0-2
14' GOAL: Joël Zwarts maakt de 0-1

N.E.C. draait achterstand om en wint van Excelsior

N.E.C. heeft bijzonder veel vertrouwen opgedaan door met 3-2 van Excelsior te winnen. In de rust stond het nog 0-2 voor de Rotterdammers, maar na een uitstekende tweede helft bleven de punten toch in het Goffertstadion.

Na een indrukwekkende minuut stilte, waarin alle mensen herdacht werden die N.E.C. in 2020 ontvielen, was het zaak voor de formatie uit Nijmegen om de thuiswedstrijd tegen Excelsior op een goede manier te beginnen en daarmee de zure nasmaak van de 5-2 nederlaag bij Telstar zo snel mogelijk weg te spoelen. Dat lukte helaas niet, want na een klein kwartier spelen moest Norbert Alblas al een bal uit zijn doel halen. Joël Zwart kopte vanaf de strafschopstip richting de hoek en die inzet was de doelman te machtig. Nog geen drie minuten later werd het zelfs 0-2 voor de bezoekers uit Rotterdam. Mitchell van Rooijen volleerde raak uit een ingestudeerde hoekschop.

Na een paar minuten treuren probeerde N.E.C. de draad weer op te pakken en dat resulteerde in een paar momentjes waar de formatie van trainer Rogier Meijer dicht bij een aansluitingstreffer was. Vooral in minuut 27 leek zich daar een uitgelezen mogelijkheid voor aan te dienen, maar scheidsrechter Oostrom liet een ogenschijnlijk duidelijke overtreding op Elayis Tavsan in het strafschopgebied onbestraft. Dat was wel de stimulans die de thuisploeg nodig had, want niet lang daarna kregen drie N.E.C.'ers een grote kans op een doelpunt. Schoten van Jonathan Okita, Jordy Bruijn en Édgar Barreto werden echter geblokt.

De ploeg uit Nijmegen zette alles op alles om de marge nog voor rust te verkleinen, maar omdat het vizier niet op scherp stond en de arbiter ook niet echt mee wilde werken lukte dat niet. Vlak na de pauze slaagde die opzet wel: Bruijn vond met een gelukje de vrijstaande Okita, die de bal beheerst in de verre hoek deponeerde: 1-2. Daarmee was deel één van de opdracht voltooid en richtte het elftal van Meijer zich op de volgende taak, namelijk het aantekenen van de gelijkmaker. N.E.C. had de geest gevonden en zette Excelsior ook na de aansluitingstreffer onder druk, waardoor de tweede Nijmeegse goal in de lucht hing. Bruijn had die in minuut 59 al kunnen maken, maar zijn getoucheerde schot werd ternauwernood gepakt door de Rotterdamse goalie.

De middenvelder was sowieso degene die de meeste en de beste kansen kreeg. Ook twintig minuten voor tijd was hij het die bij de tweede paal opdook en de 2-2 had kunnen maken, ware het niet dat doelman Damen er weer een hand tegenaan zette. Met nog een kwartier op de klok ontstond er nog meer hoop in de Nijmeegse harten: Brandon Ormonde-Ottewill ging hard door op Bart van Rooij en kreeg daarvoor de rode kaart, waarna de vrije trap die daar op volgde door Okita in het doel werd gefrommeld: 2-2. Daardoor zat N.E.C. met nog tien minuten te gaan plotseling in een positie waarin de winst binnen handbereik was en er volgde dan ook een stormloop op het Rotterdamse doel.

De tien spelers van Excelsior werden in het eigen strafschopgebied vastgezet en diverse N.E.C.'ers dachten de winnende goal op de schoen te hebben. Uiteindelijk was het aan Bruijn om dat te doen, want hij mocht vijf minuten voor tijd achter de bal gaan staan toen de warrig leidende Oostrom naar de stip wees. De aanvallende middenvelder kweet zich uitstekend van zijn taak, tekende de 3-2 aan en daarmee bezorgde hij de mannen uit de Keizerstad toch nog de drie punten. In de slotfase kwam de thuisploeg namelijk niet meer in gevaar en konden de handen van alles en iedereen wat N.E.C. een warm hart toedraagt toch nog triomfantelijk de lucht in.