Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 15 maart 2019, 20:00 Goffertstadion
5 0
FC Den Bosch
Voorbeschouwing N.E.C. - FC Den Bosch

N.E.C. is vorige week voortvarend begonnen aan de serie belangrijke wedstrijden tegen hooggeplaatste ploegen. In de eigen Goffert werd Roda JC met een terechte 1-0 nederlaag naar huis gestuurd. Jordy Bruijn maakte al na zeven minuten de enige treffer van de wedstrijd, maar als het vizier van de selectie net wat scherper was afgesteld, dan had de overwinning zomaar een stuk hoger kunnen uitvallen. Vanavond staat N.E.C. voor de tweede horde in de reeks van wedstrijden tegen ‘pittige’ tegenstanders: FC Den Bosch.

Na de overwinning op Roda JC vindt N.E.C. zich ineens terug op de elfde plaats op de ranglijst, een plek die bij deze stand recht geeft op deelname aan de play-offs aan het eind van de competitie. Nu is het dus zaak om niet meer onder die plek te geraken en liefst de weg omhoog nog wat verder in te zetten. FC Den Bosch moet dan het volgende slachtoffer worden van de Nijmeegse dadendrang. De Bosschenaren – die tot het eind van het seizoen Brahim Darri hebben gehuurd van N.E.C. -  hadden vanaf eind januari een stevige dip, waarin zes wedstrijden op rij niet werd gewonnen (drie keer verlies, drie keer gelijk). Juist afgelopen weekend werd tegen Helmond Sport wél weer gewonnen. In Den Bosch werd het 3-0 voor de ploeg van trainer Willy Boessen.

Door de matige reeks is FC Den Bosch afgezakt naar de vierde plaats op de ranglijst, overigens op slechts één punt van de nummer twee, Go Ahead Eagles. Spelers om in de gaten te houden zijn Sven Blummel, spits Rauno Sappinen en de van Juventus gehuurde Stefano Beltrame (met 12 treffers de clubtopscorer van FC Den Bosch). Ook wisten de Bosschenaren in de winterstop Vincent Vermeij te verleiden tot een tijdelijk verblijf bij de club. De spits wordt tot het eind van het seizoen gehuurd van SC Heracles.

Eerder dit seizoen won FC Den Bosch in eigen huis met 3-2 van N.E.C. Het was een wedstrijd waarin veel gebeurde. Zo kwam N.E.C. twee keer op voorsprong (doelpunten van Jonathan Okita en Brahim Darri), ontving Joey van den Berg net voor rust een discutabele rode kaart (en werd trainer Jack de Gier eveneens weggestuurd) en maakte invaller Jort van der Sande in de laatste minuut alsnog de winnende Bossche treffer. Een enerverende pot dus, maar helaas niet met een mooi einde. Laten we hopen dat dit mooie einde er vanavond wel komt en N.E.C. de weg omhoog verder kan blijven volgen. Bij winst zou namelijk wederom een sprongetje op de ranglijst gemaakt kunnen worden.

90' De reguliere speeltijd is afgelopen
87' GOAL: Jonathan Okita maakt de 5-0 (Assist door Mart Dijkstra)
84' Josef Kvida wordt gewisseld voor Niek Hoogveld
81' Randy Wolters wordt gewisseld voor Paolo Sabak
75' Gele kaart Amine Khammas
70' Vincent Vermeij wordt gewisseld voor Rauno Sappinen
70' Nicolás Romat wordt gewisseld voor Jens van Son
65' Joey van den Berg wordt gewisseld voor Terry Lartey Sanniez
57' GOAL: Jonathan Okita maakt de 4-0 (Assist door Randy Wolters)
46' Gele kaart Luuk Brouwers
46' Rust
23' GOAL: Ferdy Druijf maakt de 3-0 (Assist door Randy Wolters)
13' GOAL: Mike Trésor Ndayishimiye maakt de 2-0
11' GOAL: Jonathan Okita maakt de 1-0 (Assist door Ferdy Druijf)

N.E.C. ruim langs FC Den Bosch

N.E.C. heeft opnieuw een zege geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Dankzij een hattrick van Jonathan Okita en treffers van Mike Ndayishimiye en Ferdy Druijff werd FC Den Bosch met 5-0 verslagen. Hierdoor heeft de ploeg van trainer Jack de Gier de derde periode ongeslagen afgesloten.

Door Mark van Onna

Nadat beide ploegen in de eerste tien minuten niet tot een kans wisten te komen, hielpen de bezoekers N.E.C. in het zadel. Okita onderschepte de bal na een grote fout in de opbouw. De Duitse aanvaller ging een één-tweetje aan met Druijf waarna hij vrij voor doelman Wouter van der Steen kwam te staan. Zijn eerste inzet werd nog gestopt, maar de rebound ging er alsnog in. Twee minuten later was het al voor de tweede keer raak voor de Nijmegenaren. Ndayishimiye kon de bal onderscheppen op de helft van FC Den Bosch. Na een goede actie kwam de Belg alleen voor Van der Steen te staan waarna hij de bal beheerst door de benen van de doelman speelde: 2-0.

Goed vervolg

De doelpunten gaven N.E.C. zichtbaar veel vertrouwen en de thuisploeg ging vrolijk door met aanvallen. Okita kreeg na een lange bal van Jordy Bruijn een grote kans, maar wist de 3-0 niet op het scorebord te zetten. In de 23ste minuut was het echter wel raak. Randy Wolters leverde een puntgave voorzet af bij Druijf en de spits kopte de bal tegendraads in het doel van FC Den Bosch. Enkele minuten later was Wolters zelf dichtbij zijn eerste competitietreffer in Nijmeegse dienst. De buitenspeler speelde zijn directe tegenstander volledig weg, maar kon zijn mooie actie niet belonen met een doelpunt. Later in de eerste helft kregen de bezoekers enkele kansen, maar ze wisten niet tot scoren te komen. De grootste kans was vlak voor het rustsignaal, maar de bal werd net naast gekopt uit een corner.

Begin tweede helft

De tweede helft begon met enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Mattijs Branderhorst. Luuk Brouwers kreeg uit een corner een vrije kopkans, maar kopte uiteindelijk ruim over het Nijmeegse doel. N.E.C. kon er aanvankelijk weinig tegenin brengen, maar de Nijmegenaren wisten alsnog de vierde treffer te maken. Na een goede onderschepping van Joey van den Berg kon Wolters snel omschakelen. Hij vond Okita op de rechterflank waarna de vleugelaanvaller naar binnen kwam en raak schoot in de verre hoek: 4-0.

Prachtig slotakkoord

Na de 4-0 zochten beide ploegen nog wel de aanval, maar tot veel kansen leidde dit niet. Den Bosch wist bijna te scoren nadat een voorzet van richting veranderde, maar Branderhorst tikte de bal met een knappe reflex uit het doel. N.E.C. was via Okita dichtbij de 5-0, maar een prachtige volley spatte

uiteen op de lat. De aanvaller was even later alsnog verantwoordelijk voor het slotakkoord. Na een uitstekende pass van Mart Dijkstra maakte de Duitser zijn hattrick compleet met een prachtige lob over Van der Steen heen. Voor jeugdspeler Niek Hoogveld was het ook een bijzondere avond, want een kleine tien minuten voor tijd mocht de verdediger zijn officiële debuut maken in De Goffert.