Jupiler League Vrijdag 1 december 2017, 20:00 Goffertstadion
6 0
FC Dordrecht
Voorbeschouwing N.E.C. – FC Dordrecht
Het zijn drukke tijden voor N.E.C. Vrijdagavond staat alweer de derde wedstrijd in een week tijd op het programma. Na wedstrijden tegen Jong Ajax (2-1 winst) en SC Telstar (3-2 verlies) is in De Goffert nu FC Dordrecht de tegenstander.

Bij FC Dordrecht kan het dit seizoen de ene week vriezen en de andere week weer dooien. De overwinningen, gelijke spelen en nederlagen wisselen elkaar zowat wekelijks af en dus is de ploeg van trainer Gérard de Nooijer ook terug te vinden in de middenmoot van de Jupiler League. De laatste weken leken de Dordtenaren op stoom te komen. Zo werd in Deventer met 0-3 gewonnen van Go Ahead Eagles en waren de Schapenkoppen een week later in eigen huis Jong AZ met 3-2 de baas. Afgelopen maandag werd in Amsterdam echter met 3-0 verloren van Jong Ajax.

Voor N.E.C. bleek SC Telstar diezelfde avond een te lastige horde. Bovendien bezorgde niet alleen de enerverende 3-2 nederlaag de Nijmegenaren een slechte avond, maar droegen ook drie blessuregevallen bij aan de algehele malaise. Tegenvaller in Velsen Zuid was namelijk het uitvallen van Guus Joppen en Mohamed Rayhi, die allebei met een hamstringblessure het veld moesten verlaten en er tegen FC Dordrecht waarschijnlijk niet bij zullen zijn. In de slotfase moest ook Ted van de Pavert de strijd staken, waarna N.E.C. de wedstrijd zelfs met tien man moest afmaken omdat er al drie keer gewisseld was aan Nijmeegse zijde.

Tegen FC Dordrecht zal trainer Adrie Bogers dus nieuwe keuzes moeten maken en zal N.E.C. de rug moeten zien te rechten om drie punten bij te schrijven en hopelijk aan een nieuwe zegereeks te beginnen.
89' Gele kaart Andreias Calcan
87' GOAL: Anass Achahbar maakt de 6-0 (Assist door Mart Dijkstra)
84' Gele kaart Wojciech Golla
80' Steeven Langil wordt gewisseld voor Jari Schuurman
75' Gregor Breinburg wordt gewisseld voor Kevin Jansen
69' Sven Braken wordt gewisseld voor Anass Achahbar
67' GOAL: Steeven Langil maakt de 5-0
65' Gele kaart Robert Mutzers
64' Gele kaart Gustavo Hamer
57' Andreias Calcan wordt gewisseld voor Terence Groothuisen
54' GOAL: Ferdi Kadioglu maakt de 4-0
46' Danny Bakker wordt gewisseld voor Robert Mutzers
45' Rust
38' GOAL: Steeven Langil maakt de 3-0 (Assist door Mart Dijkstra)
35' GOAL: Steeven Langil maakt de 2-0
1' GOAL: Jordan Larsson maakt de 1-0 (Assist door Sven Braken)

N.E.C. ruim voorbij FC Dordrecht: 6-0
N.E.C. won vrijdagavond met 6-0 van FC Dordrecht en boekte daarmee de grootste overwinning van het seizoen. In een koude en mistige Goffert had de formatie van Adrie Bogers niets te duchten van de Dordrechters. Al binnen de minuut was het Jordan Larsson met de 1-0, waarna Steeven Langil met twee doelpunten de marge uitbouwde naar drie. Na rust waren het Ferdi Kadioglu en wederom Langil die de score uitbouwden naar 5-0 en kort voor tijd was het invaller Achahbar die tekende voor de 6-0. Door de overwinning blijft N.E.C. comfortabel aan kop en zet het de jacht op het kampioenschap vastberaden voort.

N.E.C. trad aan met de nodige wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Telstar van maandag. Noodgedwongen koos Adrie Bogers voor een aantal nieuwe namen. Zo verving Michael Heinloth de geblesseerde Guus Joppen als rechtsachter en vormde Frank Sturing het centrale duo met Wojchiech Golla, omdat ook Ted van de Pavert voor langere tijd aan de kant staat. De flankposities werden ingevuld door Jordan Larsson en Steeven Langil, eveneens omdat de gebruikelijke vleugelspelers Mohamed Rayhi en Arnaut Groeneveld met blessures kampen.

N.E.C. begon furieus aan de wedstrijd. Al binnen de minuut kwam de bal via een snelle ingooi aan de linkerkant via Sven Braken in de voeten van Larsson. Die twijfelde niet en passeerde Schapenkoppen-doelman Renze Fij. N.E.C. had daarna genoeg kansen op een verdubbeling van de voorsprong, maar Fij redde adequaat op een kopbal van Golla en een afstandsschot van Gregor Breinburg zeilde rakelings naast, terwijl Braken met een spectaculaire omhaal net de bal miste. De gasten hadden in de steeds mistiger wordende Goffert weinig in te brengen. In de 35ste minuut was het dan toch 2-0. Braken werd opzichtig gevloerd binnen de zestien. Scheidsrechter Allard Lindhout twijfelde niet en legde de bal op de stip. Langil nam plaats achter de bal en benutte de strafschop. Kort na de 2-0 lag de derde Nijmeegse treffer er al bijna in na een goede één-twee tussen Larsson en Braken, maar Fij stond ditmaal op de goede plek. Maar in de 39ste minuut was die derde treffer er dan toch. Na goed voorbereidend werk van wederom Braken en Larsson was het wederom Langil die de bal in het net schoot: 3-0. Met die stand gingen beide ploegen aan de thee.

De tweede helft startte weliswaar met een oranje bal, maar het zicht werd er niet beter op. In een mistige ambiance bleven de Nijmegenaren Dordrecht vastzetten. In de 54ste minuut had dat effect. Met een schitterende vrije trap lepelde Ferdi Kadioglu de bal in de touwen: 4-0! Het bleef kansen regenen in de Goffert. De Dordrecht-defensie wist zich geen raad met de Nijmeegse aanvalsgolven en trok in de 65ste minuut aan de noodrem: strafschop. Langil mocht wederom aanleggen en tekende vanaf elf meter met zijn derde doelpunt voor de 5-0. Kort na de vijfde treffer wisselde Bogers voor het eerst. Spits Braken maakte plaats voor Anass Achahbar. Ook Kevin Jansen kreeg speeltijd van Bogers. Hij verving een kwartier voor tijd Breinburg. De laatste wissel reserveerde Bogers voor de drievoudig doelpuntenmaker Langil. Hij mocht tien minuten tijd gaan rusten, terwijl Jari Schuurman voor hem het veld in kwam. De wedstrijd bloedde inmiddels stilletjesaan dood: N.E.C. vond het wel welletjes en Dordrecht was blij dat de Nijmeegse dadendrang wat was gaan liggen. Achahbar had daar echter helemaal geen zin in en wilde zich nog wel even aan het Nijmeegse publiek laten zien: 6-0 Met de zesklapper spoelden de Nijmegenaren de Telstar-kater weg en deden ze weer een flinke stap richting het kampioenschap.

New York Pizza Man of the Match: Steeven Langil