Keuken Kampioen Divisie Play-offs Zondag 13 mei 2018, 14:30 Goffertstadion
N.E.C.
4 1
FC Emmen
Voorbeschouwing N.E.C. – FC Emmen
Volgens de overlevering bestaan er traditioneel gezien op onze aardbol zeven wereldwonderen waaraan miljoenen toeristen zich ieder jaar vergapen. N.E.C. zal zondag hoogstpersoonlijk voor een achtste wereldwonder moeten zorgen om alsnog de volgende ronde van de play-offs te halen na de even desastreuse als kansloze 4-0 uitnederlaag bij FC Emmen.

Vol vertrouwen werd tijdens het trainingskamp in Mierlo toegewerkt naar de eerste horde in de play-offs, een tweeluik tegen FC Emmen. Het kan nu echter zomaar ook meteen de horde worden waarover N.E.C. gaat struikelen en waardoor de finish nooit bereikt gaat worden. Natuurlijk, er zijn gekkere dingen gebeurd in de voetballerij, maar dat het een hels karwei gaat worden moge duidelijk zijn.

FC Emmen zal zondag in ieder geval vol vertrouwen afreizen naar Nijmegen. Met een 4-0 overwinning op zak is het lekker toeleven naar een returnwedstrijd en zullen de Drentenaren stiekem al over de zondag heenkijken en zich afvragen wie hun tegenstander gaat worden in de finale van de play-offs. Wellicht dat in dat gegeven nog een kleine kans ligt voor de ploeg van trainer Pepijn Lijnders. Simpel gezegd zal N.E.C. in de eigen Goffert moeten doen wat Emmen afgelopen donderdag in De Oude Meerdijk deed: snel scoren, de tegenstander bij de strot pakken en niet meer loslaten tot het laatste fluitsignaal geklonken heeft. Het is de vraag met welke elf spelers Pepijn Lijnders dat plan wil gaan vormgeven. De elf van donderdag nog een keer de kans geven om zich te revancheren? Aanvoerder Mart Dijkstra terug in de basis voor Janio Bikel? Beginnen met zowel Sven Braken als Anass Achahbar? Wie het weet mag het zeggen.

Hoe klein de kans ook is, N.E.C. zal moeten vechten voor wat het waard is. Mocht je dan aan het eind van de rit ten onder gaan en dus nog een jaar in de Jupiler League moeten gaan doorbrengen, dan toch in ieder geval met opgeheven hoofd. Tot die tijd zullen in Nijmegen en omstreken anderhalf uur lang heel wat kaarsjes branden in de hoop op hulp van hogere machten. Maar of dat genoeg gaat zijnā€¦..?
90' De wedstrijd is afgelopen
80' Mart Dijkstra wordt gewisseld voor Kevin Jansen
79' Alexander Bannink wordt gewisseld voor Keziah Veendorp
78' Gele kaart Calvin Verdonk
69' Ole Romeny wordt gewisseld voor Guus Joppen
68' Yoeri Loen wordt gewisseld voor Josimar Lima
67' Gele kaart Frank Sturing
66' Cas Peters wordt gewisseld voor Marco Bilate
45' Rust
45' GOAL: Ole Romeny maakt de 4-1
45' Sven Braken wordt gewisseld voor Ferdi Kadioglu
43' GOAL: Frank Sturing maakt de 3-1 (Assist door Michael Heinloth)
14' GOAL: Alexander Bannink maakt de 2-1 (Assist door Glenn Bijl)
11' GOAL: Anass Achahbar maakt de 2-0 (Assist door Michael Heinloth)
5' GOAL: Anass Achahbar maakt de 1-0 (Assist door Steeven Langil)

Opstelling N.E.C.

23 Marco van Duin (K)
5 Calvin Verdonk
6 Mart Dijkstra '80
9 Anass Achahbar
14 Wojciech Golla
17 Steeven Langil
19 Sven Braken '45
22 Michael Heinloth
27 Ole Romeny '69
30 Frank Sturing
34 Gregor Breinburg

Wisselspelers

26 Maarten Paes (K)
2 Guus Joppen '69
8 Kevin Jansen '80
16 Ferdi Kadioglu '45
21 Jari Schuurman
24 Janio Bikel
25 Michael den Heijer

Opstelling FC Emmen

2 Stef Gronsveld
4 Jeroen Veldmate
5 Gersom Klok
6 Anco Jansen
10 Alexander Bannink '79
11 Cas Peters '66
15 Nick Bakker
20 Michael Chacon
23 Glenn Bijl
26 Dennis Telgenkamp
27 Yoeri Loen '68

Wisselspelers

3 Josimar Lima '68
7 Omran Haydari
9 Marco Bilate '66
13 Keziah Veendorp '79
17 Norair Mamedov
18 Emil Bijlsma
19 Tim Siekman
N.E.C. strijdend ten onder in hectische wedstrijd
Het leek even te gaan gebeuren, maar N.E.C. heeft het wonder van Nijmegen helaas toch niet kunnen realiseren. De ploeg van Lijnders won wel met 4-1 van FC Emmen, maar dit is helaas niet genoeg voor de finale van de play-offs om promotie/degradatie.

In een spectaculaire openingsfase wist N.E.C. snel de ban te breken. Nadat Anass Achahbar in de vijfde minuut via een frommelgoal de 1-0 binnen werkte, maakte hij vijf minuten later al de 2-0 met een knappe halve omhaal. De hoop groeide in de Goffert, al kreeg deze hoop wel een dreun toen Alexander Bannink een paar minuten na de 2-0 de 2-1 binnenschoot. Dankzij deze tegentreffer kon N.E.C. weer helemaal opnieuw beginnen.

N.E.C. had het even lastig na de tegentreffer, maar richtte zich weer helemaal op na de 3-1 van verdediger Frank Sturing. Hij werkte van dichtbij knap binnen en bracht de hoop zo weer een beetje terug. Vlak voor rust kreeg N.E.C. een nieuwe tegenvaller te verwerken, toen spits Sven Braken geblesseerd naar de kant moest. Ondanks deze klap werd het nog wel 4-1 vlak voor rust. Ole Romeny zette de Goffert in vuur en vlam, en in de rust was een wonder allesbehalve ondenkbaar.

De tweede helft begon voor N.E.C. vol strijd en inzet. Dit resulteerde nog niet direct in grote kansen. Na ruim een uur kopte Achahbar op de lat, waardoor een hele hectische slotfase net geen werkelijkheid werd. N.E.C. had nog twee doelpunten nodig voor de volgende ronde, maar de tijd tikte weg in het voordeel van Emmen. Lijnders deed nog een laatste poging met centrale verdediger Wojciech Golla in de spits, maar het mocht voor de Nijmegenaren niet meer baten. Emmen hield stand, en gaat zo naar de finale van de play-offs. Ondanks een 4-1 overwinning zit het seizoen erop voor N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Jong Utrecht 38
12 Den Bosch 35