Oefenduel Zaterdag 1 augustus 2020, 14:00 De Eendracht
N.E.C.
8 0
Galacticos Academy
N.E.C. heeft in eerste oefenwedstrijd geen kind aan Galacticos Academy

N.E.C. heeft haar eerste oefenwedstrijd met groot gemak gewonnen. De ploeg van trainer Rogier Meijer was op De Eendracht met 8-0 te sterk voor het Engelse Galacticos Academy. De Nijmeegse doelpunten kwamen op naam van Ayman Sellouf (2x), Anton Fase, Souffian El Karouani, Elayis Tavsan, Jonathan Okita (2x) en Cas Odenthal.

De Nijmegenaren startten flitsend aan de wedstrijd. Na achttien minuten kon N.E.C. al een 4-0 voorsprong communiceren. Na de openingstreffer van Ayman Sellouf en doelpunten van Fase en El Karouani tekende Sellouf voor zijn tweede goal van de wedstrijd. Deze tussenstand was tevens de ruststand. 

Na de onderbreking verschenen aan Nijmeegse zijde acht nieuwe spelers op het strijdtoneel. Enkel Norbert Alblas, Bart van Rooij en Souffian El Karouani bleven staan. Aan het spelbeeld veranderde er niets; N.E.C. hield de bal in de ploeg en Galacticos kon er weinig tegenin brengen. Dit leverde dan ook al snel de vijfde treffer op. Tavsan omspeelde zijn directe tegenstander en schoof vervolgens rustig binnen in de lange hoek. Twee treffers van Okita, die het vanmiddag op zijn heupen had, en een doelpunt van Odenthal later werd de wedstrijd met een 8-0 eindstand afgesloten. 

Ondanks de vele doelpuntenmakers zal de gelukkigste man aan de kant van N.E.C. de goalie zijn geweest. Norbert Alblas stond de volledige wedstrijd op het veld en maakte zodoende zijn eerste wedstrijdminuten sinds september 2018. De brede grijns op het gelaat na afloop van de wedstrijd was dan ook veelzeggend. 

Opstelling N.E.C.: Norbert Alblas, Bart van Rooij (70. Syb van Ottele), Rens van Eijden (46. Cas Odenthal), Kevin Bukusu (46. Lars Rebergen), Souffian El Karouani (70. Ayman Sellouf), Syb van Ottele (46. Frank Sturing), Jordy Bruijn (46. Dirk Proper), Thomas Beekman (46. Joep van der Sluijs), Anton Fase (46. Elayis Tavsan), Ole Romeny (46. Etien Velikonja), Ayman Sellouf (46. Jonathan Okita). 

Stand Eredivisie
6 Vitesse 51
7 Utrecht 47
8 H'veen 41
9 SC Cambuur 39
10 RKC Waalwijk 38
11 NEC 38
12 FC Groningen 36
13 Go Ahead 36
14 Sparta R'dam 35
15 Fortuna Sit. 35