Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 oktober 2020, 18:45 Goffertstadion
2 1
Go Ahead Eagles
Voorbeschouwing N.E.C. - Go Ahead Eagles
Afgelopen dinsdag bleek Jong PSV in Eindhoven een te lastige horde om drie punten mee terug naar Nijmegen te nemen. N.E.C. keek in een matige wedstrijd lang tegen een 1-0 achterstand aan, maar vijf minuten voor tijd wist de ingevallen Thomas Beekman met een rake kopbal toch nog een punt uit het vuur te slepen. Trainer Rogier Meijer moest dus genoegen nemen met één punt en eerlijk gezegd was dat ook wel het maximale dat N.E.C. verdiende.

Het verkregen punt zorgde er wel voor dat N.E.C. de vijfde positie op de ranglijst niet meer hoeft te delen met een hele zwik andere ploegen, waaronder de tegenstander van vanavond: Go Ahead Eagles. De Deventenaren staan onder leiding van voormalig N.E.C.-middenvelder Kees van Wonderen, die tot dusverre twaalf punten bij elkaar sprokkelde en negende staat met zijn team. Daarmee hebben de Eagles één punt minder dan N.E.C.

N.E.C. wacht vanavond in ieder geval de uitdaging om Eagles-doelman Jay Gorter te passeren. In de afgelopen drie wedstrijden kregen de Deventenaren namelijk geen enkel tegendoelpunt te verwerken. Eerst werd in die serie wedstrijden met 0-2 gewonnen bij MVV Maastricht, drie dagen later werd doelpuntloos gelijkgespeeld tegen De Graafschap en vorig weekend werd FC Eindhoven getrakteerd op een 3-0 nederlaag. Bas Kuipers, vorig seizoen nog spelend voor N.E.C., zorgde met een treffer in blessuretijd voor het slotakkoord van dat duel. Daarvoor hadden spits Jacob Mulenga en centrale verdediger Sam Beukema ook al gescoord.

In acht gespeelde wedstrijden kreeg Go Ahead Eagles pas zes doelpunten tegen. Die treffers vielen ook nog eens in slechts twee wedstrijden (0-3 verlies tegen Jong Ajax en 2-3 verlies tegen Jong Utrecht). In de zes (!) overige wedstrijden hielden de Overijsselaars dus de nul. Daar staat wel tegenover dat de Eagles zelf het doel ook nog niet héél vaak wisten te vinden. In totaal was het negen keer raak, waar N.E.C. in evenzoveel wedstrijden zeventien treffers wist te noteren.

Voor beide ploegen geldt vanavond hetzelfde: een overwinning zorgt voor aanhaken bij de top van de Keuken Kampioen Divisie, verliezen is een pasje op de plaats maken. Een wedstrijd met belangen dus en een affiche dat eigenlijk een volle Goffert zou verdienen. Die volle Goffert zit er helaas nog even niet in, de driepunter en aansluiting bij de bovenste ploegen hopelijk wel!

De aftrap is vanavond om 18.45 uur, de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal.
90' De wedstrijd is afgelopen
80' Jonathan Okita wordt gewisseld voor Cas Odenthal
78' Luuk Brouwers wordt gewisseld voor Boyd Lucassen
68' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Anton Fase
68' Jordy Bruijn wordt gewisseld voor Joep van der Sluijs
67' GOAL: Luuk Brouwers maakt de 2-1 (Assist door Mael Corboz)
61' Terell Ondaan wordt gewisseld voor Édgar Barreto
58' Erkan Eyibil wordt gewisseld voor Jacob Mulenga
58' Bradley van Hoeven wordt gewisseld voor Frank Ross
48' GOAL: Rangelo Janga maakt de 2-0 (Assist door Jordy Bruijn)
46' De tweede helft is begonnen
45' Rust
22' GOAL: Javier Vet maakt de 1-0
19' Gele kaart Sam Beukema
1' AFTRAP: De wedstrijd is begonnen

Strijdend N.E.C. houdt de punten in Nijmegen

N.E.C. heeft in het eigen Goffertstadion met 2-1 gewonnen van Go Ahead Eagles. De Nijmegenaren moesten in de tweede helft alle zeilen bijzetten om het achterin dicht te houden, maar hielden wel de drie punten over na een zenuwslopende slotfase.

De thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles was de derde wedstrijd in zeven dagen voor N.E.C. Uit de twee duels eerder deze week haalde de formatie van trainer Rogier Meijer vier punten en daarmee nestelden ze zich op de vijfde plaats van de ranglijst. Om die plek vast te houden was een goed thuisresultaat tegen het bezoek uit Deventer van belang en dat het eerste gevaar van Nijmeegse makelij was mocht dan ook geen verrassing heten. Terell Ondaan werd al in de tweede minuut vrijgespeeld in het strafschopgebied en wist net niet de ruimte te vinden om doeltreffend uit te halen. Die aanval begon bij Souffian El Karouani, die tien minuten later ook aan de basis stond van de volgende grote N.E.C.-kans. Rangelo Janga kopte zijn voorzet vanaf de linkerkant net naast.

De Nijmegenaren waren de bovenliggende partij in de eerste helft en dat bleef zich maar uiten in mogelijkheden. De voorsprong hing in de lucht en na ruim twintig minuten viel die ook. Javier Vet hield de bal bij zich na een hoekschop van Jordy Bruijn en werkte in de draai binnen, waardoor N.E.C. verdiend op 1-0 kwam. Daar had Eagles op dat moment nog niets tegenover gezet, maar direct na de goal had het eigenlijk alweer gelijk moeten zijn. Sam Beukema kopte van heel dichtbij over, tot opluchting van Norbert Alblas en zijn verdedigers. Dat leidde wel een fase in waarin Go Ahead wat vaker de bal had en de mannen van Meijer achteruit werden gedwongen. De N.E.C.-defensie had de zaken echter goed op orde en mede daardoor werd de rust met een kleine marge gehaald.

Vlak na de pauze werd Jay Gorter, de keeper van de gasten uit Deventer, meteen aan het werk gezet. Hij gaf een corner weg na een harde vrije trap van Bruijn en die hoekschop werd over de lijn gefrommeld door Rangelo Janga, die daarmee op een voor N.E.C. heel gunstig moment doel trof en ook meteen zijn vierde competitiegoal liet noteren: 2-0. Daar was Go Ahead even van ondersteboven, maar na het invallen van de ervaren Jacob Mulenga zochten de gasten de weg naar voren weer. Daar kwam ook dreiging uit voort: rechtsback Julliani Eersteling miste op het uur een enorme kans om de wedstrijd weer spannend te maken en ook Frank Ross werd gestuit door de goed keepende Alblas. De doelman was echter kansloos op een kopbal van Luuk Brouwers: 2-1.

Daarmee werd een bijzonder spannende slotfase ingeluid, want met nog ruim twintig minuten op de klok rook Eagles dat er toch nog een resultaat te halen viel in het Goffertstadion. Sam Hendriks had de gelijkmaker even later al op de voet en het was aan uitstekend keeperswerk van Alblas te danken dat hij de verre hoek niet wist te vinden. Aan de andere kant van het veld liet N.E.C. in de persoon van Okita tot twee keer toe na om de derde treffer in het mandje te leggen en dus bleven de gasten uit Deventer op de poort beuken. Vijf minuten voor tijd maakten de Nijmegenaren angstige momenten door toen de bal even op de eigen lijn bleef liggen, maar verder dan dat kwam Go Ahead niet meer. Na 93 intense minuten konden de Nijmeegse vuisten dan ook triomfantelijk de lucht in.