Eredivisie Zaterdag 3 februari 2024, 21:00 Goffertstadion
3 1
Heracles Almelo
Voorbeschouwing N.E.C. - Heracles Almelo

Nu de storm rond de transferdeadline weer is gaan liggen, maakt N.E.C. zich op voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Vanavond om 21.00 uur zal scheidsrechter Marc Nagtegaal die wedstrijd in gang blazen.

N.E.C. treft met Heracles Almelo de ploeg die aan speelronde 20 begint als de nummer 15 van de Eredivisie. De Heraclieden beleven een roerig seizoen, waarin net voor de winterstop afscheid werd genomen van trainer John Lammers. De oefenmeester werd vervangen door Erwin van de Looi, die nu dus aan het Almelose roer staat.

Na de winterstop wist Heracles te winnen van RKC (1-2), werd gelijkgespeeld tegen FC Volendam en ging de ploeg vorig weekend ten onder tegen Ajax (2-4). In die laatste twee wedstrijden was er een basisplaats ingeruimd voor voormalig N.E.C-speler Jordy Bruijn, die afgelopen maand overkwam van het Libanese Safa SC.

Waar met Jordy Bruijn vanavond een oude bekende terugkeert naar De Goffert, zal de ploeg van Rogier Meijer het vanaf nu zonder een ander bekend gezicht moeten stellen. Magnus Mattsson zag zijn goede seizoen namelijk beloond worden met een recordtransfer naar de Deense topclub FC Kopenhagen.

Tegenover het vertrek van de Deen staat voor N.E.C. o.a. de komst van nieuwelingen Tjaronn Chery (die vorige week al inviel) en Sylla Sow. Laatstgenoemde kwam net voor het verstrijken van de transferdeadline over van Go Ahead Eagles en keert met deze transfer terug op zijn oude nest. De geboren Nijmegenaar doorliep namelijk de jeugdopleiding van N.E.C.

Heracles Almelo is de ploeg met de meeste tegendoelpunten (45 stuks) in de Eredivisie. Bij de doelpunten die Heracles zelf maakt zijn Emil Hansson (5 doelpunten, 3 assists) en Mario Engels (5 doelpunten, 2 assists) vaak betrokken.

In Almelo werd N.E.C. aan het begin van het seizoen met een 2-1 nederlaag terug naar Nijmegen gestuurd. De laatste keer dat beide ploegen het in Nijmegen tegen elkaar opnamen, werd er niet gescoord.

Winst op Heracles Almelo zou niet alleen zorgen voor drie punten, maar ook voor een goed gevoel richting de bekerwedstrijd die N.E.C. komende dinsdag tegen ADO Den Haag gaat spelen. Laat de wedstrijd van vanavond een opmaat zijn voor een mooie week in De Goffert!

N.E.C. overtuigend langs Heracles Almelo

N.E.C. was zaterdagavond in eigen huis een behoorlijke maat te groot voor Heracles Almelo. Tegen alle verhoudingen in ging Heracles aan de leiding bij de rust. Deze werd in het tweede bedrijf op overtuigende wijze weggepoetst met een dubbelslag van Koki Ogawa en een doelpunt van Tjaronn Chery: 3-1.

In een uitverkocht Goffertstadion kenden de gasten uit Almelo de beste start. Al in de derde minuut kopte spits Jizz Hornkamp de bal van dichtbij achter Jasper Cillessen. N.E.C. zat niet bij de pakken neer en had meteen enorme kansen op een snelle gelijkmaker, maar Sontje Hansen profiteerde niet van een te korte terugspeelbal en Mees Hoedemakers zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Michael Brouwer.

Kansenregen

Totaal tegen de verhouding in dacht Heracles Almelo de voorsprong te verdubbelen, ware het niet dat er in de aanloop naar het doelpunt van oud N.E.C.'er Jordy Bruijn buitenspel werd geconstateerd door de VAR. Wat daarop volgde was een kansenregen voor de Nijmegenaren. Dirk Proper kopte van dichtbij over het doel en op de handen van Michael Brouwer en dubbele poging van Koki Ogawa van dichtbij was ook niet succesvol. Dat N.E.C. voor het rustsignaal geen treffer maakte mocht een wonder heten.

De mannen van Rogier Meijer kwamen fantastisch uit de kleedkamer. Een paar minuten na rust versierde Ogawa een strafschop, waar de Japanner zelf wel raad mee wist: 1-1. Heracles Almelo stond met de rug tegen de muur en werd steeds verder teruggedrongen door N.E.C. Dat leidde al snel tot de verdiende voorsprong voor de Nijmegenaren. Een ragfijne voorzet van Sontje Hansen werd keurig binnengekopt door opnieuw Ogawa.

Vrije trap

Gesteund door de aanwezige toeschouwers ging N.E.C. op jacht naar meer treffers. De beslissing van het duel viel in minuut 66. Scheidsrechter Marc Nagtegaal wees opnieuw naar de stip, maar de overtreding op Hansen bleek buiten het strafschopgebied. Tjaronn Chery, vorige week scorend bij zijn debuut tegen Go Ahead Eagles, schoot de daaruitvolgende vrije trap met enig fortuin tegen de touwen.

De Nijmegenaren speelden het duel vakkundig uit. Onder luid applaus mocht Sylla Sow, op de laatste dag van de transferwindow aangetrokken door N.E.C., nog zijn debuut maken. Dankzij de overwinning op Heracles Almelo wordt de ongeslagen reeks in de competitie vergroot tot zeven wedstrijden.

Aanstaande dinsdag om 20.00 uur komt N.E.C. alweer in actie: in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker komt ADO Den Haag op bezoek in het Goffertstadion.